Chcete-li změnit svět, začněte těmito 3 body

„Ne každý z nás může dělat velké věci. Ale všichni můžeme dělat malé věci s velkou láskou. „
– Matka Tereza

Ve světě se děje hodně věcí. Z některých máme strach, jiné nás dojímají, některé pobuřují, další rozesmívají, s mnoha nesouhlasíme a přejeme si je změnit. Ale jak můžeme změnit velké věci, na které sami nedosáhneme, dějí se daleko a systémově nás jako jedince přesahují?

Můžeme se spojovat a jednat komunitně, v organizacích jako aktivisté, pomáhat fyzicky i energeticky, ale pokud na toto nemáte sílu nebo čas, jedinou skutečnou a funkční cestou pomoci u věcí, které nemůžeme změnit svýma rukama a srdcem v okolí nebo na sobě, je být laskaví ke všem, které potkáme a to i v komunikaci online a ke všemu, s čím přijdeme do kontaktu.

Konání ze srdce je klíč k pomoci všemu a zdaleka přesahuje fyzické konání. 

 

Zastavte se na chvíli a představte si okamžik, kdy budete na konci svých dnů. Co bude opravdu důležité? Co zůstane? Co vás naplní pocitem uspokojení z prožitého života? Pocitem skutečného lidství?

Pro mě je odpověď jasná. Vše, kromě momentů, kdy jsem opravdu cítila a žila ze srdce, pracovala na sobě, pomohla druhým a kusu země, na které jsem žila, dělala věci ze sebe, naplno a s láskou, zmizí, nebudou.

Nenaplní nás pocit vyrovnání při vzpomínce na auto, jakým jsme jezdili, množství oblečení, které nám viselo ve skříni, na pracovní pozici a kariéru, které jsme dosáhli, číslovku na váze, částku na bankovním účtě, počet liků na Facebooku nebo Instagramu, kolik hádek jsme „vyhráli“, jestli jsme byli v zimě v Thajsku, jak moc nám to slušelo nebo kdy jsme měli „pravdu“.

Toto téma mě doslova přepadlo v létě 2018, kdy se mi zvýšeně přiblížil můj život a ukázal mi negativní stránky jeho první poloviny v neředěné formě. Někdo tomu říká krize středního věku, nevím. Byl to velmi niterný a bolavý rozhovor s mou duší, který trval dva temné měsíce a při kterém jsem si uvědomila, že nyní mám druhou šanci začít dělat věci jinak, po novu a že když to chytnu a začnu žít naplno zevnitř, na konci nebudou výčitky, strach, lítost nebo omluvy. A to je velká věc.

Přináším vám tedy 3 základní body z mého poznání o tom, jak můžeme všichni pomáhat jen tím, kým jsme a změníme tím nejen kvalitu svého života a umírání, ale celý dosavadní svět.

 

1. Buďte pro sebe

Pokud jsme naplnili materiální potřeby, přichází druhá část našich potřeb a to jsou ty spirituální. Zjistili jsme, že štěstí venku neleží, že musíme dovnitř. A pokud jsme se tam dlouho nedívali, nejspíš tam budou hluboko prorostlé kořeny našich strachů a bolestí, na které je dobré nahlédnout s někým, komu věříme a vědomě je přeprogramovat, aby se nám přestali opakovat stejné/podobné lekce.

Ve chvíli, kdy začneme pracovat na svém vnitřním poli, začneme se odlupovat, otvírat a osvobozovat, cítíme zvýšené množství energie a radosti a to je přesně ta chvíle, kdy se stáváme cennými také v pomoci druhým lidem. Jsme empatičtější, rozumíme utrpení druhého a svým porozuměním se můžeme dotknout života a srdce druhého člověka natolik, že tím pomůžeme uzdravení celé záležitosti v mnoha rovinách.

2. Buďte pro rodinu

Rodina, pokud ji máte, je velmi cennou základnou pro váš život a je třeba o ní stále pečovat.

Mají jednotlivci vaší rodiny problémy? Pomůžete jim už jen tím, že se jich zeptáte, jak jim je, jestli si nechtějí popovídat, nebo jim jen řeknete, že jste tady a kdykoliv budou chtít, rádi je vyslechnete. I jen tichá účast je velkou podporou v jejich uzdravení fyzickém i psychickém.

Nikdo nechce být sám. Setkávejte se, tolerujte se, snažte se se pochopit navzájem. Je to nejtěžší věc, ale pokud jí půjdete naproti, odmění vás hlubokým pocitem sounáležitosti „s vaším kmenem“. Oni jsou součástí vás a vy jejich. V rodině si zrcadlíme ty největší bolesti a strachy a zároveň máme tu nejlepší příležitost je zahojit a osvobodit se od nich. To je ohromná věc! Podporující rodina je velká podpora pro vás i všechny její členy kdykoliv natáhnete ruku a v ní ukážete srdce.

Nebojte se ukázat kdo opravdu jste a prokázat respekt.

Pokud nemáte svou pokrevní rodinu, vytvořte si svou duchovní rodinu z lidí, které máte rádi a pečujte o vaše vztahy s láskou a úctou. Celý svět je postaven na vztazích a ty láskyplné jsou jediné fungující a pomáhající.

3. Buďte pro komunitu

Člověk je tvor společenský/komunitní. Odjakživa jsme žili v kmenech, komunitách, vesnicích, rodinách. Je to přirozená ochrana, podpora, bezpečí, rozvoj, pomoc. Člověk sám je velmi slabý, ale když je nás víc se stejným záměrem, naše energie se násobí a všem se daří lépe. Pokud jde o komunitu s určitým zaměřením, záměr má vždy větší šanci na úspěch, který pomůže všem zúčastněným a má přesah i dál.

Co by se stalo, kdybychom všichni začali být laskavější a užitečnější v našich komunitách?

Představte si tu formu spolupráce, komunikace, společné cesty. Je to krásný pocit, na kterém se můžeme velmi jednoduše podílet všichni a všichni z něj můžeme čerpat živou vodu do svých dní. Nádherným benefitem tomu je velká inspirace za hranice komunity. Podpora dalších lidí. Světlo v tunelu.

Ať už se jedná o kroužek keramiky, společná jógová setkání, přátelská setkání, ženské/mužské kruhy, cokoliv. Noste sebou všude otevřené srdce a mysl a začnete uzdravovat sebe i vše kolem kam přijdete.

 

Nemusíme dělat velké věci pro to, aby se svět stal lepším místem k žití pro nás všechny, bez rozdílu. I těm, kteří to takto ještě necítí, pomáháme tím, že jsme láskyplnější k sobě i sobě navzájem, neboť obýváme stejný fyzický i energetický prostor a naše laskavé chování se do něj otiskuje. Jsem pro lásku. A vy?

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář
  1. Dobrý den paní Weissová,
    zaujal mě Váš ebook Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy. Chci se zeptat, zda je vhodné s léčbou infekce začínat přes zimu a dále, jestli je možné infekci vyléčit i v případě, že beru antikoncepci. Děkuji za odpověď a přeji hezký den 🙂

    Bára Šošolíková

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.