Sázecí akce u Náchoda 2019

Přátelé, s velkou radostí vás všechny zveme na další námi připravenou podzimní sázecí akci, tentokrát u Náchoda.

 

Pořadatel: Home for Trees z.ú. (www.homefortrees.com)

Kde: Maršov nad Metují 30, Velké Petrovice, okres Náchod, Královéhradecký kraj (jednoduše dohledatelné na Mapách a v navigaci). Sejdeme se v bodě 1 na mapě →

Kdy: 26.10.2019

V kolik: v 10:00 hodin

Záměr akce: Stromy se budou sázet na místě, kde byl větrný polom a kůrovcová kalamita. Je stinnější než louka, což je pro typ sazenic, které máme, lepší.

Cílem je stabilizovat oblast, aby se zde usídlily dlouhověké stromy, které nejsou tak náchylné na řádění větru a kůrovce. Dlouhodobě by zde měl být starý les.

 

Přesné místo sázení: Pro ty z vás, kteří plánujete přijet později, je zde ještě přesné místo na mapě, kam vyrazíme z bodu, kde se všichni setkáme a kde bude celé sázení probíhat. Rádi bychom však začali společně.

Online bod zde.

Jedná se o soukromý pozemek, tudíž máme jistotu, že naše práce nepřijde vniveč a o mladé stromky bude následně postaráno, včetně oplocenky.

 

Kdo vás bude akcí provázet: Na akci budou zakladatelé Home for Trees a náš milý kolega Jiří Malík (autor unikátního pilotního projektu pro ČR a EU Zdoňov, ve kterém se renovuje krajina a obnovují se její základní hydrologické struktury. Jirka nás obohatí o přednášku o způsobu návratu a udržení vody v krajině a zodpoví veškeré ekologické otázky. Více v sekci O nás.

Článek o modelovém projektu chytrých krajin na Ekolistu.

Vše o projektu na stránkách spolku pro návrat vody do krajiny Živá voda.

 

Co máme: 

  • na akci máme sazenice dubu zimního, buky (sazenice k sázení poskytneme každému, kdo přijede)
  • pro toho, kdo nebude mít svůj, budeme mít rýč

 

Co se sebou: 

  • outdoorové oblečení, boty do lesa
  • rukavice
  • kdo může, vezme rýč nebo velkou motyku
  • jídlo a pití

 

Jak se k nám dostanete:

  • autem dle navigace
  • vlakem do Žďáru nad Metují a odtud cca 1,5 km pěšky. Pokud byste si nechtěli udělat procházku, rádi pro Vás přijedeme autem. Stačí zavolat Michaele na 777277900.

 

Na co se můžete těšit:

  • na skvěle strávený čas s podobně naladěnými lidmi a profesionálním průvodcem, který vám zodpoví všechny ekologické otázky
  • na zážitkovou a pomáhající akci, která bude mít pozitivní dopad nejen na Vaše okamžité zdraví, ale také na zlepšení stavu přírody, vzduchu a vody do budoucna

 

S případnými dotazy se na nás prosím obracejte prostřednictvím emailu info@homefortrees.com nebo přes náš FB Home for Trees  (messenger).

K facebookové události se můžete přidat ZDE.

Těším se na osobní setkání s Vámi, kde můžeme probrat i bylinky a zdraví!

 

A ještě video z minulé akce u Třebíče 🙂 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.