Mnoho lidí trpící přemnoženou candidou nebo jakoukoli jinou houbou či plísní v těle, často nezvládá protikvasinkovou dietu kvůli absenci cukru a to i mléčného cukru, kterými se kvasinky živí. Je jasné, že pokud je chceme ubrzdit na ve střevě přijatelné množství, cukru jako takovému se v terapeutické dietě budeme vyhýbat.
Pokud máte vážnou nebo dlouhodobou infekci, doporučuji Vám v první fázi zhruba 2-4 týdnu striktní protikvasinkovou dietu a další léčivé techniky, které popisuji v knize.
Jestliže Vám už nejpalčivější bolavé příznaky přemnožených kvasinek ustupují, můžete si občas dovolit sladší chuť, hrst oříšků (jinak pozor na větší množství tuku) nebo kvalitní bílý jogurt. Dnes Vám tyto dobroty nabídnu hned ve třech variantách.
Raw mandlové placičky
2 porce, čas přípravy: 15 minut, doba vaření: 10 minut
Ingredience:
• 1 a ½ šálku nepražených nesolených mandlí
• ¼ šálku kokosových lupínků
• 2 lžičky stevie nebo podle chuti
• 1 polévková lžíce plus ½ šálku bílého plnotučného řeckého jogurtu (použít můžete i jiný, ale s řeckým mám nejlepší zkušenost)
• 2 lžíce neslazeného kokosového mléka
• Sůl podle chuti
Postup:
Vložte mandle, 2 polévkové lžíce kokosových lupínků, 1 čajovou lžičku stévie a špetku soli do mixéru nebo mísy a rozmixujte do hladka. Nemixujte příliš dlouho, aby se z mandlí nestalo mandlové máslo. Pak mandlovou směs vložte do středně velké mísy a vmíchejte 1 lžíci jogurtu.
Směs ochutnejte a podle potřeby přidejte další stévii nebo sůl.
Vezměte malé množství této směsi a vytvarujte ji do koule. Pokud je koule příliš suchá, přidejte ještě 1 čajovou lžičku jogurtu. Pokračujte dokud nedosáhnete správné konzistence. Z mandlové směsi vytvořte 4 rovnoměrně velké placičky zmáčknutím koule a odložte stranou.
Dejte zbývající 2 lžíce kokosových lupínků na malou pánev a orestujte je na mírném ohni do zlatova. Pak je přendejte na malý talíř a nechte vychladnout.
V malé misce smíchejte zbývající 1/2 šálku jogurtu, 1 lžičku stévie a 2 lžíce kokosového mléka. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další stévii. Jogurtovou směs posypte vychlazeným opečeným kokosem.
Servírujte placičky s touto jogurtovo-kokosovou omáčkou, do které je budete namáčet nebo se je jí ozdobíte.
Sladké cuketové placky
4 placky, čas přípravy: 10 minut, doba vaření: 10 minut
Ingredience:
- • 1 velká cuketa, nakrájená (2 šálky)
• 3 bio/farmářská/domácí vejce
• ½ šálku pohankové mouky
• ¼ šálku kokosových lupínků (neslazených)
• ¼ šálku kokosového mléka
• ½ lžičky muškátového oříšku
• 1 lžička skořice
• 1 lžička zázvor (sušeného nebo čerstvého – podle chuti)
• ½ prášku do pečiva (ano, je to v pořádku)
• 1 lžička stévie
• špetka soli nebo podle chuti (přidávám jednu čajovou lžičku)
• kokosový olej na smažení
Postup:
Dejte všechny ingredience do mixéru nebo větší mísy a rozmixujte do hladka – konzistence těsta.
Rozehřejte olej na pánvi a nalívejte na ní postupně těsto. Opečte z každé strany jako palačinku (cca 2 minuty).
Podávejte pokapané rozpuštěným přepuštěným máslem nebo kokosovým mlékem, můžete přidat sezónní (povolené) ovoce.
Pohankové palačinky
8-10 palačinek, čas přípravy: 75 minut, doba vaření: 10 minut
Ingredience:
Na palačinky
• 1 šálek pohankové mouky
• 1 bio/farmářské/domácí vejce
• 1 a ¾ šálku kokosového mléka z konzervy
• stévie podle chuti
• Špetka soli
• Máslo (používám vždy to přepuštěné – recept na jeho domácí výrobu)
Na náplň
• 1 šálek bílého řeckého jogurtu (může být i Hollandia)
• stévie podle chuti
• ½ lžičky vanilky (extrakt nebo vnitřek lusku)
• opražené lískové ořechy (nebo ořechy/semínka podle chuti)
• skořice podle chuti
Postup:
Ingredience na těsto rozmixujte v mixéru nebo v misce – pohankovou mouku, vejce, kokosové mléko, stévii a sůl, dokud nevznikne hladké těsto. Nechte odpočinout zhruba hodinu nebo přes noc v lednici.
Náplň připravíte rozmixováním jogurtu, stévie a vanilky v mixéru nebo v malé misce mixérem a pak dejte stranou.
Na pánvi rozehřejte (přepuštěné) máslo, případně kokosový olej. Nalijte na ni 1/4 šálku těsta a rychle krouživým pohybem rovnoměrně rozviňte. Smažte dokud okraje palačinky nezhnědnou – asi 1 až 2 minuty. Pak otočte a opečte z druhé strany asi 1 minutu.
Opečte i zbylé těsto a palačinky skládejte na sebe na talíř a přikryjte pokličkou nebo utěrkou, ať rychle nevychládají.
Pak každou z nich naplňte náplní a dvakrát přeložte do tvaru trojúhelníku.
Ozdobte drcenými opečenými oříšky a poprašte skořicí a stévií (tekutou nebo v prášku) a ihned podávejte.
Další lahodné recepty při protikvasinkové a protizánětlivé dietě najdete v sekci Léčba kandidy a Léčba zánětu.
Podívejte se také na přírodní léčbu přemnožené kvasinky candidy.
Přeji Vám hodně zdraví a dobrou chuť.
Your blog is a beacon of light in the often murky waters of online content. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Keep up the amazing work!
Your blog is a beacon of light in the often murky waters of online content. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Keep up the amazing work!
obviously like your website but you need to test the spelling on quite a few of your posts Several of them are rife with spelling problems and I to find it very troublesome to inform the reality on the other hand Ill certainly come back again
I’ve been following your blog for quite some time now, and I’m continually impressed by the quality of your content. Your ability to blend information with entertainment is truly commendable.
I have been browsing online more than three hours today yet I never found any interesting article like yours It is pretty worth enough for me In my view if all website owners and bloggers made good content as you did the internet will be a lot more useful than ever before
Thank you for the good writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to far added agreeable from you However how could we communicate
Your blog is a true hidden gem on the internet. Your thoughtful analysis and engaging writing style set you apart from the crowd. Keep up the excellent work!