Jak na přírodní úlevu projevů kandidózy – 3. část + recept na 2 léčivé masti

Právě jste otevřeli třetí pokračování velmi obsáhlého tématu jak na přírodní úlevu od bolavých příznaků kvasinkové infekce, kde si představíme další léčivé preparáty. První a druhou část najdete v sekci Léčba kandidy, kde najdete také všechny další cenné články na téma komplexní holistické léčby tohoto onemocnění.

 

Čaj Pau d’Arco (Lapacho)

Tento tzv. čaj Inků je unikátní terapeutický bylinný čaj vyrobený z vnitřní kúry jihoamerického stromu Lapacho. Čaj připravený z Lapacha neobsahuje kofein a je bohatý na mnoho užitečných přírodních vitamínů a minerálů, jako je železo, vápník, hořčík, mangan, jód, bór, baryum a mnoho dalších.

Čaj Lapacho je znám jako účinné přírodní antibiotikum a skvělý bylinný prostředek pro prevenci rakoviny, posiluje lidský imunitní systém, dokáže zlepšit kvalitu kostní dřeně, snižuje riziko diabetes, různých infekcí močových cest, artritidy, zažívacích problémů, pomáhá léčit nachlazení, chřipku, horečky, podráždění kůže, popáleniny, lupénku, osteomyelitidu, Parkinsonovu nemoc, lupus a hlavně vaginální kvasinkovou infekce.

Kúra stromu Lapacho se přelije horkou vodou a nechá se 5 minut odstát. Pak se čaj pije třikrát denně mezi jídly. Doporučuji pít 3 týdny a pak udělat týden pauzu. Pakliže potíže přetrvají, můžete kúru zopakovat.

Další léčivé účinky a použití na konkrétní zdravotní problémy najdete pod tagem Lapacho ZDE.

 

Čaj Uňa de Gato (Kočičí dráp, Vilcacora)

Tento čaj má antivirové, antibakteriální, antimikrobiální, antimykotické, antiparazitické, protizánětlivé, imunostimulační, antioxidační a bolest tlumící účinky. Harmonizuje meridián jater a ledvin. Obsahuje alkaloidy jako rhynchophyllin, hirsutin, mitraphylin, beta sitosterol a glykosidy.

Zlepšuje obranyschopnost těla, stimuluje tvorbu bílých krvinek, zejména T lymfocytů CD – 4 a tím zvyšuje přirozenou obranyschopnost organismu. Upravuje vysoký krevní tlak, omezuje vznik trombózy a může pomoci při snížení rizika tvorby krevních sraženin. Snižuje tlukot srdce a hladinu cholesterolu v krvi. Omezuje riziko vzniku Crohnovy nemoci, různých zánětů, divertikulózy, mrtvice, infarktu, artróz, revmatizmu, astmatu, zánětů různého typu, žaludečních vředů, alergií a kandidóz. Podporuje činnost hormonálního systému, detoxikuje organismus a snižuje některé negativní projevy u nemocných infikovaných virem HIV, onkologickému onemocnění, leukémii a hemeroidů. Některé jeho fytolátky snižují množení různých druhů parazitů.

 

Koloidní stříbro

Koloidní stříbro bylo podrobeno již mnoha studiím ukazujícím, že atakuje pouze nepřátelské patogeny nebo tzv. bezkyslíkaté mikroorganismy (anaerobní) a přátelské bakterie, které potřebují k životu kyslík (aerobní), nechává bez povšimnutí. Bylo dokázáno, že neatakuje bakterie přímo, ale rozkládá pouze jisté enzymy bezkyslíkatých bakterií, virů a plísní a bez těchto enzymů tyto mikroorganismy nemohou existovat. Zatímco antibiotika dokáží zabít přibližně šest různých chorobných organismů, stříbro je schopno jich zničit až 650, a to bez negativní reakce organismu, jelikož je téměř netoxické.  Je tím nejuniverzálnějším lékem proti bakteriím, který máme k dispozici.

Při kvasinkové infekci doporučuji užívat stříbro ráno a večer polévkovou lžíci.

Více o koloidním stříbru se dočtete v článku Často diskutované koloidní stříbro, kde naleznete také podrobnou tabulku dávkování u jednotlivých nemocí.

 

Vlastní urina

Čerstvá moč (urina) je antiseptická a hubí plísně, bakterie i viry. Objeví-li se u vás příznaky kandidózy, zmírníte (a postupně zcela potlačíte) svědění i bolení zevních genitálií jejich pečlivým omýváním urinou přímo při močení, výplachům pochvy urinou, popřípadě sedacími koupelemi.

V těhotenství mi na častou kandidózu způsobenou těhotenskými hormony pomohly pravidelné urinové výplachy každý večer. Je možné provádět výplachy čerstvou urinou, ranní urinou, která je silnější, nebo odpařenou urinou, která je nejsilnější, a to vždy v objemu 0,5 l, takže ji sbíráte v průběhu dne. Před použitím ji zahřejete na teplotu 40 °C ve vodní lázni – třeba v umyvadle.

Doporučuji nádobku s urinou (zavařovačku) přiklopit a nechat ji u toalety, abyste nezapomněly. K výplachům můžete použít irigátor, jen změníte nástavec z řitního menšího na vaginální větší. Celková procedura vám nezabere více jak 10 minut času.

Moč vyplavuje tvarohovité hrudky z pochvy, zastavuje množení kvasinek a napomáhá obnově normálního prostředí v pochvě.

Po přibližně týdenní léčbě (ráno výplach, na noc tampon s močí a v průběhu dne občasné omývání) se kvasinky zbavíte.

Poznámka: Po omytí i po výplachu doporučuji genitálie jen zlehka osušit toaletním papírem a použít slipovou vložku. Je-li pak vložka vlhká, je nutné ji vyměnit nebo odstranit, protože prostředí vlhké zapářky kvasince vyhovuje.

Z léčby urinou nemusíte mít strach: pochva po ní nepáchne, ani nezatuchne, protože moč se kompletně vstřebá do sliznice. Několik prvních aplikací uriny vzbuzuje zvláštní pocity, pak ale zjistíte, že moč působí velmi jemně a je příjemná na pokožku.

Další podrobné informace na léčení urinou najdete v článku Léčivá urinoterapie.

 

Recept na domácí krém na kvasinkovou infekci pochvy

K výrobě této léčivé pasty proti poševním kvasinkám budete potřebovat 100 gramů bentonitového jílu, který svými vlastnostmi umožňuje masti bobtnat a zároveň je silně čistící. Dále bude potřeba 100 ml čaje Pau d’Arco – odvaru z Lapacha. Pak 1 lžíci jogurtu s živými kulturami Lactobacillus acidophilus nebo bifidobakterium bifidum (selský jogurt). 5 ml tea tree oleje a tinkturu z vodilky kanadské. Všechny tyto ingredience smíchejte dohromady tak, aby z toho vznikla řidší pasta, kterou pomocí injekční stříkačky aplikujte do pochvy.

Pastu nechte v pochvě působit půl dne. Potom pochvu důkladně vypláchněte čistou vodou, nechte chvíli odpočinout a aplikujte další díl pasty znovu. Pokračujte takto 2x denně po dobu jednoho týdne.

 

Sirná mast

Sirná mast má antiseptické a antibakteriální účinky, proto se aplikuje rovněž na kůži se silně zánětlivými, ekzémovými projevy, při léčbě mykóz, plísní a jiných kožních defektů. Sirnou mast mohou používat i těhotné a kojící ženy a děti.

Svrab, plísně, mykózy, ekzémy, „potivé nohy‟, bradavice a jiná kožní onemocnění se léčí tak, že se mast po koupeli vetře do osušené kůže postižených míst těla a obličeje, a to i u dětí.

Síra se používá v mastném základu: pro dospělého pacienta je vhodná 10–20% sirná vazelína, u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x denně 3 po sobě následující dny.

 

Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat následující zásady zevní léčby:

 Preparát se má po koupeli stejnoměrně vtírat do důkladně osušené kůže celého těla; každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, které se musí následně vyprat při teplotě minimálně 60 °C, vyžehlit a 3 dny nepoužívat; ostatní prádlo či obuv by se pak neměly používat alespoň 5 dní.

Mast můžete koupit v lékárně zhruba za 80 Kč nebo si vyrobit svou domácí.

 

Recept na výrobu masti

Smíchejte práškovou síru s lékařskou vazelínou nebo s kvalitním olivovým olejem tak, aby vznikla pasta. Vzniklou pastu nanesete na celé tělo a nechte působit po dobu 24 hodin, poté smyjete.

 

Vzhledem k tomu, že přírodní léčba je komplexním mechanismem, další pokračování a dalších mnoho cenných informací naleznete v sekci Léčba kandidy.

Pokud cítíte, že se vás téma přemnožených kvasinek týká a chcete se už opravdu přírodně uzdravit, nabízím vám léčivý eBook „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy„, kde najdete všechny potřebné informace k léčbě v krok za krokem uceleném systému.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.