Recept na zdravou sladkou glazuru na palačinky, dorty a jiné dobroty

Dnes pro Vás mám recept na dobrotu, bez které se u nás neobejde téměř žádná kaše, sušenka, dortík, palačinka, koláček, lívaneček, vafle, muffin nebo košíček. Tato sladká kešu glazura, je dokonalým dotekem chuti na jakýkoli zákusek. Její nespornou výhodou je, že je zdravá, přitom sladká, jednoduchá, rychle vyrobená a navíc variabilní.

Je veganská, tedy pouze rostlinná, bez oleje, rafinovaných cukrů, lepku a vysoce zpracovaných přísad.

Tuto glazuru jsem například použila na lahodný pohankový dort, jehož recept najdete v článku Báječný, zdravý, vegan pohankový dort.

Kromě ingrediencí potřebujete vysokorychlostní mixér a 3 minuty Vašeho času.

 

Ingredience

  • ½ šálku kešu (nejlépe předem namočených)
  • 3 p. lžíce neslazeného rostlinného mléka (mandlové, sojové, …)
  • 3 p. lžíce javorového sirupu

Volitelné:

¼ čajové lžičky vanilkového/  mandlového/ pomerančového/ citrónového extraktu nebo skořice

Postup:

Kešu stačí namočit do horké vody na 20 minut před rozmixováním, aby byly lépe stravitelné.

Poté vodu slijte, kešu dejte do mixéru a přidejte mléko a sirup.

Vše důkladně rozmixujte na hladkou krémovou omáčku/glazuru, alespoň po dobu jedné minuty.

Vyzkoušejte chuť a konzistenci. Pokud je glazura příliš silná, přidejte trochu rostlinného mléka a znovu promíchejte.

Hotovou glazurou polévejte Váš dort, sušenky, palačinky, kaši, zkrátka oblíbené dezerty.

Uchovávejte v lednici a spotřebujte nejlépe do 4 dnů.

Poznámka: Pokud nechcete používat kešu, můžete použít pistácie, makadamové ořechy nebo jakékoli máte rádi.

Dobrou zdravou chuť.

Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.