Z úcty k tradici – ženy se slovanskými květinovými věnci

zena2Nechte se inspirovat a pohladit krásou slovanského folklóru v novém kabátu, který nabízí zasněný pohled na tradiční krásu žen, ozdobených nádhernými barevnými květinovými věnci, uměleckým make-upem a krásnými šaty a šperky.

Polská fotografka Ula Kóska a vizážistka Beata Bojda, zachytily krásu starých krojů a ženského zdobení na uměleckých fotografiích, které by se bez nich již téměř vytratily. Byly inspirovány a vedeny myšlenkou na obnovu tradičních slovanských věnců a zachování jejich tradice pro další generace.

Tyto kroje a věnce kdysi ženy nosily hlavně na náboženské a světské obřady/rituály, jako jsou svatby, pohřby, nejrůznější festivaly a oslavy, jako například Velikonoce a další.

Tyto působivé pokrývky hlavy jsou vyrobeny z papíru pevným otáčením do tvarů květin, který je původním tradičním způsobem vytváření takových věnců v Polsku.

Zasněte se a pokochejte se…

 

zena1
zena2

zena5

zena3

zena4
zena8

zena9

zenaz

na7

zena10

 

Další krásné fotografie žen celého světa naleznete v sekci Ženy nebo Foto.

 

Bored panda
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.