Recept na smoothie proti nadýmání

Je to tak. I ty nejzdravější potraviny na světě nám mohou způsobovat nepříjemné nadýmání a to nejen když je špatně zkombinujeme. Proto, abyste předešli nadýmání nebo uklidnili své již nadmuté útroby, připravila jsem pro vás speciálně sestavené smoothie, které vám rychle pomůže bez chemických preparátů, lahodně a přírodně. Bonusem je jeho protizánětlivý, rehydratační a zklidňující účinek.

Hodí se hlavně tehdy, když si chcete dát něco k jídlu, ale máte například před večírkem nebo rande a nechcete mít v šatech nebo kalhotách Buddhovo bříško.

 

Co obsahuje smoothie proti nadýmaní?

Okurky: Jsou plné vody, která pomáhá bojovat proti nadýmání.

Banán: Banány mají vysoký obsah draslíku. Draslík pomáhá regulovat hladinu sodíku, což zabraňuje zadržování vody. Příliš mnoho sodíku je příčinou nadýmání, takže to je důvod, proč banány (a další potraviny s vysokým obsahem draslíku) pomáhají při nadýmání.

Kokosová voda: Stejně jako banány, má kokosová voda kromě jiného také vysoký obsah draslíku. Je plná elektrolytů, takže je skvělou volbou pro přirozenou hydrataci a vyživení organismu.

Zázvor: Zázvor je silně protizánětlivou potravinou a velkým pomocníkem při potížích s trávením. Zklidňuje trávicí systém a uvolňuje svalstvo trávicího traktu, takže vás zbaví křečí a nafouknutí.

Jablečný ocet: V tomto receptu je volitelnou potravinou, neboť smoothie chutná lépe bez něj. Zařadila jsem ho však z toho důvodu, že je skvělým bojovníkem proti nadýmání a urychlovačem metabolismu. Přidejte ho do smoothie hlavně tehdy, pokud máte opravdu vážné a bolavé nadmutí a moc vám pomůže.

Smoothie proti nadýmání

Ingredience:

  • ½ šálku kokosová voda
  • 1 banán
  • 1 velká okurka, nakrájená
  • 3 cm velký kus oloupaného zázvoru
  • hrst ledu (v létě)

Postup:

Dejte všechny přísady do mixéru a rozmixujte dohladka.

Pro extra silný účinek přidejte 1 polévkovou lžíci jablečného octa.

Další recepty na uzdravující smoothies naleznete v sekci Smoothies.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář
  1. Buddhovo bříško 😀 Jinak moc zajímavý recept. Složením mi připomíná zelené smoothie od firmy Rio, co se dá koupit v supermarketech (minus ten banán). Někdy si ho kupuju, když ráno spěchám a nemám čas si udělat něco doma. Pro nastartování organismu ideální 🙂

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.