Recept na skvělou veganskou majonézu a duhový salát

Kéž byste mohli tento salát s výbornou tahini majonézou ochutnat právě teď! Doslova, právě v tomto okamžiku. Přeji si, abyste byli tady, abyste měli stejnou radost jako já  z toho roztančeného festivalu chutí a vjemů. Čerstvost, křupavost, plnost, krémovost, barevnost a dokonale spárované chutě, to je můj duhový salát s veganskou majonézou.

Tento salát dělám velmi často, protože ho prostě miluji a věřím, že když ho vyzkoušíte, zamilujete si ho také! Je to můj častý oběd nebo večeře a to hlavně proto že je rychlý, chutný a výživný. Stačí mít po ruce uvařenou cizrnu nebo plechovku bio cizrny, libovolnou zeleninu, pár klíčků nebo semínek, bylinky a drobné ingredience na lahodnou veganskou majonézu, která se stává návykovou.

 

Všechno trvá pouhých 5-10 minut a výsledek je geniální. Pokud však máte 5 minut času navíc, doporučuji povýšit salát ještě o na jemno nakrájenou šalotkou.

Veganskou majonézu můžete použít stejně jako klasickou majonézu – k masu, k hranolkám, do salátu…

Hotovou majonézu skladujte v lednici po dobu 4-5 dní.

 

Recept na duhový salát

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience na 2 porce:

  • 1 hrnek uvařené cizrny (použít můžete sklenku nebo plechovku naložené cizrny)
  • 3 hrstky jemně nakrájeného červeného zelí
  • 1 mrkev, jemně nakrájená na julienne
  • 1/3 červené cibule (šalotka) , jemně nakrájená
  • 2 lžíce jablečného octa
  • trochu domácího medu nebo javorového sirupu
  • hrst klíčků
  • hrst nasekaných bylinek: koriandr, máta, petržel
  • 3 plátky měkkého bio citronu, kůry a dužiny, jemně nakrájených (velmi dobře citrón umyjte kartáčkem)

Postup:

V malé misce promíchejte jemně nakrájenou červenou cibulku s jablečným jablečným octem a medem/ javorovým sirupem a dejte stranou.

Důkladně propláchněte cizrnu a dejte ji do velké mísy.

Připravte si všechny přísady na salát: omyjte, nakrájejte a smíchejte s cizrnou.

Přidejte