Recept na domácí zdravou kokosovou mouku

Domácí výrobě kokosové mouky předchází výroba kokosového „mléka“.

Kokosová mouka rozhodně není totéž jako strouhaný kokos, který běžně zakoupíte v supermarketu. Díky nižšímu obsahu sacharidů a vyššímu podílu bílkovin a vlákniny ji bez problému můžete použít také v protikvasinkové dietě. Výhodou domácí výroby kokosové mouky mimo jiné také to, že kromě mouky budete mít také domácí kokosové „mléko“, které je velmi zdravé a chutné.

Výhodou kokosové mouky je to, že velmi dobře saje tekutiny a tudíž je vhodná na zahušťování a pečení a oproti například mandlové mouce je mnohem levnější. Doma vyrobená kokosová mouka je také o mnoho levnější než ta kupovaná.

Nejdříve bude potřeba, abyste si vyrobili kokosové mléko podle receptu v článku Domácí výroba kokosového mléka.

Hotové mléko nalijte do plastové nebo skleněné uzavíratelné nádoby a uchov