Protivrásková sestava cvičení pro váš mladší vzhled

Svaly na obličeji jsou stejné jako jiné svaly těla, a když se neposilují, ochabují. Výsledkem jsou padající víčka, obočí, tváře, vrásky pod očima, kolem úst a celkově povadlý vzhled pleti. Při pravidelném cvičení se obličej může dostat zpět do stavu mladých let. Samozřejmě kvalita kůže a její elasticita je dána i jinými faktory, jako je například vnější i vnitřní výživa, přesto však je cvičení základní a nejdůležitější péčí, neboť jen pevné svaly udrží tvar obličeje. Zapomeňte na drahé a pitoreskně vypadající salónní výplně, které vydrží jen pár měsíců, působí nepřirozeně a jsou velmi drahé.  

Začněte cvičení před zrcadlem, protože musíte sledovat, které svaly zabírají a které by měly být v klidu. Červené body značí konečky prstů, celé hrany prstů nebo i dlaně. Jakmile cviky zvládnete, můžete měnit intenzitu, místo prstů můžete svaly na čele fixovat celými dlaněmi a tím vytvořit silnější tlak. Fixováním vytváříme tlak stejně jako v posilovně činkami a závažím, fixujeme přitlačením a u některých cviků tento efekt zintenzivňujeme pohybem do protisměru.
 

ČELO

Fixujte svaly na čele prsty jak vám bude pohodlné, pokud chcete vytvořit silnější fixaci můžete i dlaněmi a hýbejte čelem směrem nahoru. Pozor, nehýbejte příliš obočím, čelní svaly jsou i v zadní části hlavy a měly by se při cvičení hýbat uši. Když budete hýbat obočím, tak celou váhu potáhnete úzkou linií svalů těsně nad obočím a to není cílem tohoto cviku.

 

NADOBOČÍ

Fixujete svaly těsně nad obočím a kmitejte nahoru a dolů. Jsou to krátké pohyby, při nichž by měla zabírat úzká linie svalů nad obočím, nikoli svaly celého čela. Tento cvik napomáhá vyzdvižení obočí a odstraňuje vrásky z mračení a vypíná oblast mezi obočím.

 

PODOBOČÍ

Fixujte svaly těsně pod obočím, prsty mohou trochu zasahovat do obočí. Intenzivně „křečovitě“ zavírejte oči, jako byste se chtěly ušetřit nějakého silného zvuku, musí se hýbat okolí celého oka. Tento cvik pochopíte, až budete zkoušet následující cvik proti padajícím víčkům. Zde se posiluje celé oční okolí a fixace je silná, je velmi důležité na boku oka pevně celou hranou prstu fixovat okolí, aby se neprohlubovaly již existující vrásky.

VÍČKA

Fixujeme velmi jemně samotná víčka, prsty se pokládají na rozhraní víček a pod obočí, na hranu kosti. Zavíráme pouze víčka. Zkuste si bez fixace zavřít zlehka a ladně víčka, poté zkuste s fixací. Musí se pohybovat pouze víčko, nikoli okolí celého oka. Fixace je jemná, svaly nesmí příliš pnout, jde o velmi mírný tlak.

POD OČIMA

Fixujeme svaly pod očima a stejně jako u posilování víček musíme chránit fixací i boční stranu očí. Tento cvik je náročný pro začátečníky, mnozí mají tento sval slabý a nejsou schopni s touto oblastí hýbat. Proto si představte, že chcete jen mírně zamhouřit oči a tento pohyb opakujete. Časem budete schopny tímto svalem hýbat samostatně. Tento cvik odstraňuje vrásky pod očima, v koutcích a na stranách.

 

NOS

Zde fixujeme svaly podél nosu a pohybujeme směrem nahoru. I tyto svaly jsou často ochablé a zprvu může být náročné tento cvik dělat správně. Položíme prsty na obě strany nosu v ose kosti a hýbeme nosem nahoru-pozor nesmíme hýbat očima. Dívejte se do zrcadla, oči musí být statické, žádné přivírání víček, mračení a pod.  Tento cvik napomáhá vyzdvihnout celý obličej – efekt padajících tváří.

POD TVÁŘEMI

Tento cvik spolu s předchozím cvikem podél nosu zabraňuje efektu padajících tváří. Přesně té části, která se vyplňuje botoxem, aby se kůže vyrovnala. Fixujeme sval který se táhne od oka k ústům v bodě pod tvářemi, při cvičení jej ucítíte. Lze fixovat i svaly na bradě, ale pro někoho to je pak příliš krkolomné. Sval aktivujeme pohybem ústy dopředu, jako bychom chtěly poslat pusu do dálky.

TVÁŘE

Toto je velký sval, zde stejně jako na čele můžeme vytvářet silnou fikaci, větší tlak. Tváře můžete fixovat třeba i celými dlaněmi  tlak směřujeme dolů, ale svaly naopak vyzdvihujeme do protisměru nahoru. Je to třeba zkoušet nejdříve před zrcadlem, pusa při cviku dostává do jakéhosi úsměvu.

ÚSTA

Toto je krásný cvik proti vráskám kolem rtů ale i na posílení svalů na bradě a krku. Jednoduše vložíme hrany prstů jen tak mezi rty, ne jako kolík až do koutků, celý pohyb musí vykonávat pouze rty, které zatínáme, tím aktivujeme svaly kolem úst, na bradě a krku.

ČELIST

Velmi důležitý cvik pro celou oblast pod tvářemi od úst k uším, kde vznikají vrásky od úsměvu a ochabujícího svalstva v oblasti čelisti, kde se kůže  začne hrnout směrem k ústům a vytváří vrásky. Fixujeme část těsně vedle koutků úst a nejdříve jakoby kůži natáhneme směrem ke středu ústům, poté posilujeme pohyby svalů směrem ven k uším, jako bychom se usmívaly. Pozor – kůže se nesmí při cviku krabatit, jinak bychom neposilovaly svaly, ale prohlubovaly vrásky. Pokud se krabatí, je nutno většího tlaku při fixaci a kratších pohybů směrem ven, stačí, aby sval zabral a chvíli držel .

 

Každý cvik opakujte 20x,  můžete i 30x dle času a celou sestavu 2x. Ideální je cvičit alespoň 3x týdně. Svaly musíte cítit, musí pracovat, jinak to nemá efekt. První výsledky můžete sledovat po pár týdnech, ale razantní změny spíše do půl roku.

Pokud se zajímáte o přírodní kosmetiku, doporučuji vám navšívit sekci Přírodní kosmetika, kde naleznete celou řadu zcela přírodních a vysoce účinných přípravků k péči o pleť, které si zvládnete vyrobit samy doma.

Přeji vám krásné pročištěné tváře bez masek.

Zdroj: Pravá Já
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.