Povolte a nechte věci, ať se stanou

Plánovat nebo dát věcem volný průběh? 

Mě nejlépe funguje stanovení si záměru, který procítím v těle, mysli a srdci, kde ho ukotvím. V tom správném záměru musím cítit lehkost, radost, chuť do pohybu, nadšení. Pak odevzdávám chod plynutí životu. Takže je to něco mezi – spolupráce, jako všechno.

Odevzdání není stav nicnedělání, ale stav povolení nadbytečné kontroly, umožnění, bdělosti, otevřenosti a vnitřní práce se sebou na tom, abych byla v neustálém spojení se svým srdcem, abych neztrácela čas neplodnými a jedovatými myšlenkami, abych si v každé chvíli byla vědoma toho, co říkám a s jakou energií, abych o sebe dobře pečovala, abych měla sílu k dělání toho, co mi dělá radost a naplňuje mě a jsou tam i povinnosti, které činím vědomě v příjemném naladění. Pečuji o svůj pramen života tak, jak ho chci zažívat a nepochybuji.

 

Jak nepochybovat?

Dělat věci jak nejlépe umíme. Cítit, že děláme věci ze sebe, ne pro něco. Že jsme to opravdu my a že naše pohnutky k činům vyrostly na pozitivním základu, tedy ne ze strachu, hněvu, pomstychtivosti a dalších stínových pocitů.

Vrána k vráně sedá, aneb podobné přitahuje podobné.

Tohle je uvědomění a cesta, která mi přináší vnitřní pohodu a je klíčová pro dosahování čehokoliv.

Nebojte se, že když povolíte, vypadnete z procesu, naopak! Pokud jste si stanovili záměr a ukotvili ho v srdci, je povolení nutnou součástí konání.

Je to jako ladný tanec v páru.

 

Jak na to?

Pojďme spolu do srdce. Teď. Aspoň na chvíli. Zavřete oči a představte si tu oblast svého spirituálního srdce svým vnitřním zrakem. Teplo uprostřed hrudi. Představte si jí jako Domov, bezpečí, lásku, sounáležitost, přátelství, milost, přijetí… Jen dýchejte, vnímejte a  buďte tam. Jak dlouho budete chtít. Rozdýchejte a roztáhněte ten pocit postupně do celého svého těla, do každé vaší buňky a nadechujte se skrze něj. Rozhostí se ve vás krása a hluboký klid. Z toho stavu bytí je možné uskutečnit cokoliv, co si budete přát, co bude v souladu s tímto pocitem (tedy nic negativního).

Když se vám tam bude líbit, můžete se tam vracet kdykoliv si na to vzpomenete. Pak se z přirozeného bytí v srdci může postupně stát nádherný, léčivý a pravdivý zvyk, který změní kvalitu vašeho života od základu a že k lepšímu, o tom snad nemusím ani psát.

Moc nám všem přeji lásku, legraci a plynutí.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.