3denní plán – hubnoucí zeleninový vývar a snídaňové smoothie

vyvarPokud hledáte informace a recepty, které by vám mohly pomoci zbavit tělo toxinů, přebytečného tuku, snížit zánět a inzulinovou rezistenci, nabízím vám tipy a recepty, které můžete okamžitě využít a začnete velmi brzy vidět pozitivní výsledky. Berte to jako takový plán, který si dáte po dobu tří dnů, kdy budete jíst pouze zdravá jídla a vývar.

Naše mozky jsou závislé na cukru a mouce a pokud změníme to, co jíme, nemusíme se starat o to, kolik jíme a budeme zdraví a štíhlí. Měníme své hormony a chemii mozku s každým soustem, které sníme a je jen na nás, jakým směrem se bude ubírat naše nálada a pocit v těle.

Tyto tipy a recepty vás nastartují k tomu, abyste začali hubnout a jedli zdravěji už za pouhé tři dny.

 

Nejdůležitější ze všeho je příprava.

Obecně jakákoli příprava tvoří 90% vašeho úspěchu v čemkoli, proto ji nepodceňujte a naopak udělejte vše tak, jak nejlépe můžete.

 

První část je nákup správných potravin.

Správné potraviny jsou celistvé potraviny, které vytvořila příroda, nikoli člověk průmyslovými úpravami a přidáváním chemie, toho se držte. Ovoce, zelenina, obiloviny, ořechy, semínka, farmářské vejce, kvalitní ryby a drůbež, za studena lisované oleje, mořské řasy, byliny, …

Nekupujte nic v plechovkách a krabicích, kravské mléko, bílý cukr, klasickou kamennou sůl, bílou mouku, margaríny, tavené sýry, potraviny z Číny, polotovary, instantní potraviny, chemicky obarvené, dochucené, stabilizované potraviny s dlouhou trvanlivostí, sušenky, bonbóny, náhražky a podobně.

Pokud se zbavíte těchto umělých mrtvých potravin, nejenže začnete hubnout, ale budete mít více energie a budete zdraví.

 

Druhá část je příprava vývaru.

V předvečer třídenního programu si uvařte zeleninový vývar, který se stane vaším každodenním společníkem. Dodá vám energii, uspokojí vaši chuť k jídlu a je plný skvělých ingrediencí, vitamínů a minerálů. Je to důležitý pomocník, díky kterému budete hubnout.

Tento vývar také připraví vaše chuťové pohárky na větší přísun zeleniny a zdravějších potravin, neboť není chuťově výrazný a tak vám stáhne přebujelé chutě tu sladké, tu na slané a neustálý kolotoč dojídání se.

Recept na hubnoucí vývar

vyvar1Ingredience

  • 3 litry vody
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 2 střední mrkev, nakrájená
  • 1 šálek hrubě nasekané bílé ředkve
  • 1 šálek dýně na kostičky
  • 2 šálek nahrubo nasekané kapusty
  • 1 šálek na kostičky nakrájené vodnice (pokud nemáte, dejte místo ní více bílé ředkve)
  • 2 stonky řapíkatého celeru, na kostičky nakrájeného
  • 1/2 šálku sušených mořských řas
  • 1/2 šálku strouhaného zelí
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek houby shiitake
  • přidat můžete bobkový list, nové koření, pepř, sůl jen málo neboť zadržuje vodu v těle

 
Postup:

Dejte všechny ingredience do hrnce a  přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte jemně probublávat přibližně 60 minut.

Potom vývar zceďte, nalijte do uzavíratelných sklenic a skladujte v lednici.

Před podáváním můžete přidat čerstvé bylinky.

 
Užívání:

Před konzumací vývar jemně zahřejte a pijte tři až čtyři šálky denně – ráno, v poledne, odpoledne, večer.

 
Třetí část jsou omega mastné kyseliny.

Další důležitou složkou pro vaše hubnutí jsou omega mastné kyseliny. Ořechy a semínka jsou velké zdroje dobrých tuků, které budete nejen při hubnutí, ale i při zdravém životním stylu potřebovat. Měli byste si dát dvě hrsti semínek a ořechů každý den hned ráno.

Mastné kyseliny zrychlují váš metabolismus, zastavují hormon hladu a přepínají vás z ukládání tuku na spalování.

Pokud se vám nechce každý den chroupat ke snídaní ořechy a semínka, mám tu pro vás ještě lahodný recept na ranní snídaňové smoothie, které vám dá vše potřebné pro skvělý start do nového dne.

 

Omega snídaňové smoothie 

mandlove-smoothieIngredience

  • 2 šálky neslazeného mandlového mléka – můžete si ho doma vyrobit
  • 1/2 šálku syrových mandlí nebo dýňových semínek
  • 1/4 šálku mandlového másla – domácí výroba zde
  • 1 šálek jahod, hroznového vína, banánů nebo jakéhokoli vašeho oblíbeného ovoce
  • 2 lžičky bio lněného oleje
  • špetka skořice (volitelné)

Postup

Vše rozmixujte dohladka v mixéru a v klidu posnídejte.

Tip: Smoothie je sice tekuté, ale je to jídlo a takto k němu také přistupujte. Je důležité každý hlt poválet v ústech, proslinit a teprve pak spolknout. Vyvarujte se vypití tzv. na ex, mohl by vás bolet žaludek.

 

Čtvrtá část je vyčištění zažívacího traktu.

Klíčem ke správnému fungování těla je pravidelná každodenní stolice, která zbavuje tělo odpadu. Pokud nepůjdete na záchod do 10 hod dopoledne, dejte si lžíci panenského kokosového nebo olivového oleje se 100 ml teplé vody. To vám pomůže se přirozeně pročistit. Ze začátku to může trvat delší dobu, než si tělo zvykne, ale dělejte to pravidelně, velmi si prospějete a tělo si tento zdravý zvyk rádo osvojí.

 

Pátá část je příjem vlákniny a proteinu ke spalování tuku.

Pokud budete jíst 100 g proteinu žena a 150 g proteinu muži, s 2 šálky vlákniny dvakrát denně, váš metabolismus se zrychlí. Můžete si například dát tempeh s restovanou nebo čerstvou zeleninou, hnědou rýži s mungo nebo adzuki fazolkami, kousek kvalitní ryby se zeleninou, … Před jídlem vývar jako polévku a skvěle se najíte.

Více zdravých receptů naleznete v sekci Zásadotvorná jídla.
 
Pokud budete moci zařadit v tyto dny také svižnou třicetiminutovou procházku na čerstvém vzduchu nebo kardio tréning spolu s jógou, tyto tři dny budou pro vás jako opravdové vysvobození. Nejen že se budete cítit lépe po těle a budete mít více energie, ale začnete mít také jiné, lepší a silnější myšlenky, které pro vás bude jednodušší realizovat a měnit tak svůj život a to je největší dar, jaký si můžete dát.
 
Další tipy na hubnutí naleznete v sekci Hubnutí.

Hodně štěstí, máte na to!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.