Jak začít praktikovat vděčnost a zažít rok splněných snů

vdecnostManifestujte si rok svých snů zaměřením pozornosti dovnitř. Pojďte se mnou vyzkoušet měsíc vědomé pozornosti, během něhož s vámi budu sdílet nové zdravé návyky, motivace, rituály a osvědčené techniky, které vás navedou k vytvoření hluboce zakořeněného záměru pro celý nový rok a možná i život. Díky tomu zvládnete bezpečně projít přes nevyhnutelné překážky a vytvořit si svůj nový úhel pohledu na sebe, svůj život a celý svět. Pokud se potýkáte se svým náročným vnitřním kritikem, toto je cesta, jak na něj jednou provždy vyzrát. 

Vědci zjistili, že říkání slova „Děkuji“, zlepšuje náš zdravotní stav.  

Praktikuji vděčnost každý den. Je to krásný klíč k těšení se na dary, které k nám v životě proudí a k přežití výzev, které nám chodí do cesty.

 

Vděčnost má mnoho výhod

V osmi různých studiích bylo prokázáno, že vděčnost snižuje pocity deprese. Fungovalo to nejlépe, když se testovaní lidé rozhodli myslet optimisticky a přeformulovávali události a situace, které se jim staly, pozitivním způsobem.

Je prokazatelné, že vděčnost snižuje úzkost a je to velmi užitečná technika zejména pro ty, kteří trpí závažnými onemocněními, jako jsou například posttraumatické stresové poruchy (PTSP).

Zlepšuje spánek, což má pozitivní vliv na náladu a v důsledku čehož mizí nebo se snižují úzkosti a zvyšuje se kvalita prožívání.

Zlepšuje se celkový zdravotní stav srdce a to jak nepřímo, prostřednictvím zlepšení nálady a pozitivní koncentrace na zdravé chování, jako je cvičení a zdravá výživa, tak i přímo na snížení zánětu v těle.

Posiluje paměť. U starších lidí, kteří praktikovali vděčnost, bylo prokázáno, že se zlepšil jejich celkový pocit pohody a kvality života.

Zavádění větší vděčnosti do vašeho života, je účinný způsob, jak sledovat své cíle v novém roce i celém životě, aniž byste se zaměřovali negativně na to, co vám chybí.

vdecnost1

Začněte praktikovat vděčnost

  1. Posaďte se v klidu a pozorujte, přijímejte to, jak se právě cítíte. Netlačte na sebe, na své myšlenky, nepředstírejte, jen buďte.
  2. Zaměřte se na ty aspekty svého života, které vám přinášejí štěstí. Držte je ve své mysli a říkejte „Děkuji“ za každý z nich.
  3. Zaměřte se na boje a těžkosti ve svém životě. Řekněte jim „Děkuji“. Poděkujte jim za neočekávané přínosy, které vám daly. Možná jste díky nim poznali svou skutečnou sílu. Možná vás přivedli blíže k vašim blízkým a rodině. Možná pro vás mají dary, které jste ještě zcela neodhalili. Řekněte jim: „Děkuji za utrpení, které mne obohatilo.“ Díky vašim zkouškám víte více, kdo jste, jste svobodnější.
  4. Seďte v tichosti po dobu pěti minut a meditujte na slovo „Děkuji.“
  5. Pokud cítíte, že v sobě máte tlak, negativní myšlenky nebo prožíváte smutek, vraťte se do mantry „Děkuji.“ Dýchejte zhluboka a pomalu si pro sebe opakujte „Děkuji.“

S láskou…

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

10 Komentářů

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.