Recept na zdravou domácí raw čokoládu

Miluji čokoládu, miluji své zdraví, miluji své emoce a to vše nacházím v tomto unikátním receptu na živou čokoládu! Chci se dnes o něj s vámi podělit, neboť by to byl opravdu „hřích“, si ho nechat jen pro sebe, když vím, kolik z vás to má podobně jako já. 

Jako vždy, snažila jsem se o recept přístupný, rychlý, lahodný a modifikovatelný podle individuální chuti každého z nás. To znamená, že si tuto zdravou čokoládu můžete udělat jako hořkou, mléčnou, skořicovou, mátovou, jablečnou, kurkumovou, kokosovou, se sušeným ovocem, se semínky nebo oříšky, se zeleným čajem, s mořskou solí, s chilli, s předem namočenou pohankou … variant je nekonečně, tak jen otevřete svou fantazii a začněte kouzlit podle svých emocí a chutí!

Příprava vlastní čokolády má hlavní výhodu tu, že víte, co do ní dáváte, z čeho ji vyrábíte. Také že si jí můžete přizpůsobit nejen chutí, ale také mírou sladkosti. A že víte, že děláte něco, co vám bude nejen chutnat a hladit vaše vnitřní dítě, ale také vás uzdravovat svým složením, pokud zvolíte ingredience, které v receptu doporučuji.

 

Recept na domácí raw čokoládu

Ingredience na 10-11 kousků

  • 1/2 šálku kakaového másla
  • 1/4 šálek javorového sirupu (nebo jiného sladidla)
  • 1/3 šálku kakaa (nepraženého)
  • vámi preferovanou příchuť – sušené ovoce, koření, sůl, kokos, pufovaná pohanka nebo jáhly, čerstvé ovoce, oříšky, semínka, …

Postup

Kakaové máslo dejte do hrnku a ponořte do vodní lázně (do hrnce s horkou vodou) a nechte rozpustit.

Po zhruba 5 minutách nebo až bude rozpuštěné, ho odstraňte z tepla a přidejte javorový sirup a dobře promíchejte.

Přidejte kakao a opět dobře promíchejte, dokud nebude směs hladká a bez hrudek.

Na pečící papír dejte lžičkou malé kousky, trochu připlácněte a ozdobte vámi preferovanými ingrediencemi.

Nechte 5 minut zaschnout a dejte na mísu nebo ozdobný tác.

Uchovávejte v lednici. Pokud jste použili čerstvé ovoce, tak maximálně 3 dny, s ostatními ingrediencemi libovolně dlouho, protože stejně déle nevydržíte. 🙂

Tip 1: Kakaové máslo seženete v obchodech se zdravou výživou nebo na internetu. Můžete ho použít i příště.

Tip 2: Tento recept se skvěle hodí také jako zdravé vánoční cukroví, které je velmi rychle hotové a zvládnete ho udělat i na Štědrý den a hned podávat na stůl.


Podívejte se také na další skvělé zdravé recepty na dobroty. Najdete je v sekci Zdravé dezerty.

Pokud hledáte rychlé a zdravé recepty na vánoční cukroví, mám pro vás celou sekci s takovými recepty – Vánoční cukroví.

Hodně zdraví a dobrou chuť!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.