Kvašení je tradiční ruský postup, díky kterému vzniká plno zdraví prospěšných jídel a nápojů. Kvašené obsahuje složky, které dokáží aktivovat funkci jater, ledvin a střev. Podle některých lékařských výzkumníků dokáží kvasnice čistit játra a celý organismus, zabraňovat vzniku zhoubných nádorů, zmírňovat zácpu, harmonizovat a léčit střeva, snížit vysokou hladinu krevního tlaku, léčit cévní nemoci, v rámci očisty se mohou uvolnit také písek a drobné kamínky z ledvin a mají mnoho dalších pozitiv.
Kvas můžete popíjet ráno místo kávy nebo ho užívat jako čistící kůru 3x denně před jídlem několik lžic. Vyzkoušejte kvas z červené řepy a ulevte vaším játrům a ledvinám zdravou očistou.
Recept na kvas z červené řepy
Ingredience:
- 700 g syrové oloupané červené řepy
- 2 lžíce mouky nebo 2 kousky žitného chleba
- 200 g medu
- 100 g bio rozinek
- 3 l sklenice
Postup:
Umyjete a oloupete řepu, nakrájejte na malé kostičky či tenké plátky a vložte do sklenice.
Přidejte rozinky, 2 lžíce mouky nebo chleba a med.
Sklenici dolijte převařenou zchladlou vodou a promíchejte.
Sklenici zakryjte dvojitou gázou a nechte na teplém místě kvasit 7 dní.
Dvakrát denn