Zdravý probiotický kvas z červené řepy a ovsa – podporuje také hubnutí

repa-kvasKvašení je tradiční ruský postup, díky kterému vzniká plno zdraví prospěšných jídel a nápojů. Kvašené obsahuje složky, které dokáží aktivovat funkci jater, ledvin a střev. Podle některých lékařských výzkumníků dokáží kvasnice čistit játra a celý organismus, zabraňovat vzniku zhoubných nádorů, zmírňovat zácpu, harmonizovat a léčit střeva, snížit vysokou hladinu krevního tlaku, léčit cévní nemoci, v rámci očisty se mohou uvolnit také písek a drobné kamínky z ledvin a mají mnoho dalších pozitiv. 

Kvas můžete popíjet ráno místo kávy nebo ho užívat jako čistící kůru 3x denně před jídlem několik lžic. Vyzkoušejte kvas z červené řepy a ulevte vaším játrům a ledvinám zdravou očistou.

Recept na kvas z červené řepy

repa1Ingredience:

  • 700 g syrové oloupané červené řepy
  • 2 lžíce mouky nebo 2 kousky žitného chleba
  • 200 g medu
  • 100 g bio rozinek
  • 3 l sklenice

Postup:

Umyjete a oloupete řepu, nakrájejte na malé kostičky či tenké plátky a vložte do sklenice.

Přidejte rozinky, 2 lžíce mouky nebo chleba a med.

Sklenici dolijte převařenou zchladlou vodou a promíchejte.

Sklenici zakryjte dvojitou gázou a nechte na teplém místě kvasit 7 dní.

Dvakrát denně sklenici promíchejte a pokud se tvo