Zdravý probiotický kvas z červené řepy a ovsa – podporuje také hubnutí

repa-kvasKvašení je tradiční ruský postup, díky kterému vzniká plno zdraví prospěšných jídel a nápojů. Kvašené obsahuje složky, které dokáží aktivovat funkci jater, ledvin a střev. Podle některých lékařských výzkumníků dokáží kvasnice čistit játra a celý organismus, zabraňovat vzniku zhoubných nádorů, zmírňovat zácpu, harmonizovat a léčit střeva, snížit vysokou hladinu krevního tlaku, léčit cévní nemoci, v rámci očisty se mohou uvolnit také písek a drobné kamínky z ledvin a mají mnoho dalších pozitiv. 

Kvas můžete popíjet ráno místo kávy nebo ho užívat jako čistící kůru 3x denně před jídlem několik lžic. Vyzkoušejte kvas z červené řepy a ulevte vaším játrům a ledvinám zdravou očistou.

Recept na kvas z červené řepy

repa1Ingredience:

  • 700 g syrové oloupané červené řepy
  • 2 lžíce mouky nebo 2 kousky žitného chleba
  • 200 g medu
  • 100 g bio rozinek
  • 3 l sklenice

Postup:

Umyjete a oloupete řepu, nakrájejte na malé kostičky či tenké plátky a vložte do sklenice.

Přidejte rozinky, 2 lžíce mouky nebo chleba a med.

Sklenici dolijte převařenou zchladlou vodou a promíchejte.

Sklenici zakryjte dvojitou gázou a nechte na teplém místě kvasit 7 dní.

Dvakrát denně sklenici promíchejte a pokud se tvoří pěna, odstraňte ji.

Po 7 dnech přeceďte přes plátýnko nebo jemný cedník a tuhou část vyhoďte.

Šťávu nalijte do uzavíratelné lahve a uchovávejte v lednici.
 
Užívání:
 
Nápoj pijte 3x denně, 3-4 lžíce vždy před jídlem.

Až dopijete všechnu šťávu, další várku na očistu si naplánujte až za 3 měsíce. Po této druhé očistě můžete kůru zopakovat potřetí. Po jednom roce budou vaše játra kompletně vyčištěna a svěží. Samozřejmě pouze v tom případě, že budete zdravě jíst, nebudete pít alkohol a kouřit.

Během čištění se může stát, že budete mít řidší stolici. Nezalekněte se toho. Tělo se čistí a odstraňuje z těla plno škodlivin a proto je tato reakce normální.

 

Na hubnutí

repa-kvas2Pokud si chcete naordinovat řepný kvas jako podporu hubnutí, pijte 150 ml 30 minut před jídlem, ne však více než 5 šálků denně.

V případě, že by se tělo čistilo příliš rychle, snižte denní dávku nápoje.

Tyto dávky vám krásně sníží cholesterol, zlepší metabolismus, pomohou se srdcem a kardiovaskulárními chorobami, vyčistí střeva a cévy a zbaví obezity.

Kontraindikace:

Kvas se nedoporučuje pít těm, kteří mají problémy s ledvinami, trávicím traktem v akutní fázi a dnou. V tomto případě je nutné poradit se s lékařem. Musíte být opatrní také pokud máte nízký krevní tlak.
 

Ovesný kvas

ovesOves má spoustu pozitivních účinků na tělo a kvašený oves ještě více.

  • Působí příznivě na úpravu krevního tlaku a při srdečních onemocněních (vhodný zejména po infarktu).

  • Ovesný sliz má léčebné účinky na sliznici střev, žaludku a dvanácterníku, při hemeroidech, vředech a poruchách trávení.

  • Oves má protirakovinné a protiinfekční účinky. Zvětšením objemu stolice působí preventivně proti zácpě, a tím tedy proti vzniku rakoviny střev, střevních divertikulů a hemeroidů.

  • Oves působí také jako sedativum, uklidňuje při přepracování a stresech, léčí neurózy a nervové slabosti.

  • Oves tlumí zvýšenou funkci štítné žlázy.

  • Odvar z ovsa snižuje vysoké horečky.

  • Odvar z ovesné slámy, či přídavek ovesných otrub do koupele pomáhá hojit některé ekzémy.

  • Oves je vhodnou potravinou pro diabetiky, protože trávení a vstřebávání ovesného škrobu probíhá pomalu (obsahuje tzv. pomalu se uvolňující sacharidy).

  • Oves je zdrojem posilujících látek při únavě, vyčerpání, po nemocech a je to vhodný pokrm před očekávaným velkým fyzickým výdejem.

  • Vysokým obsahem minerálů, stopových prvků a vitamínů příznivě ovlivňuje metabolismus.

 

Základ kvašeného ovsa