Šťáva na rychlé zhubnutí

stavaAsi mnoho z nás zná ten děsný pocit, když se jakoby najednou nevejdete do svých oblíbených kalhot, jste nafouknutí, zadržujete vodu, máte velké břicho a stydíte se odhalit. Ne každý se hned rozhodne nasadit dietu nebo začne najednou se cvičením, neboť může mít určitá zdravotní omezení, nedostatek informací nebo prostě jen nechuť ke změnám nebo pohybu. I pro takové je zde možné řešení. Máte-li chuť se svými kily navíc něco rychle, jednoduše a hlavně zdravě udělat, nabízím vám zde skvělý recept na čerstvou šťávu, kterou si stačí připravit a vypít každý večer po dobu několika dní a výsledky se dostaví velmi rychle. Nevěříte? Tak to vyzkoušejte, nemáte co ztratit. Naopak! 

 

National Cancer Institute v USA nedávno zahájila kampaň s jedním jednoduchým cílem – aby se lidé naučili jíst více zeleniny a ovoce. Konkrétní doporučení bylo jíst pět porcí zeleniny a tři porce ovoce denně a důvod byl opravdu jednoduchý: Strava s vysokým obsahem zeleniny a ovoce je schopna zabránit nebo vyléčit široké spektrum onemocnění a navrátit tělo na svou ideální váhu!

 

Proč právě šťáva?

1. Je to jednoduchý způsob, jak získat více ovoce a zeleniny do svého jídelníčku a to zejména pokud nejste jejich velkými milovníky.

2. Čerstvé džusy jsou výborným zdrojem enzymů. Ve skutečnosti je jedním z hlavních benefitů šťávy její čerstvost a vysoký obsah vitamínů, minerálů a vody, které byste jedením celých plodů docílili jen velmi těžko. V případě, že se jídlo vaří při teplotách nad 47°C, jsou veškeré enzymy teplem zničeny. Enzymy ve šťávách jsou stále životaschopné a velmi blahodárné pro celé tělo.

3. Metabolismus se zpomaluje, když jdete spát. To je důvod, proč doporučuji pít šťávu ve večerních hodinách: pomůže vám spálit kalorie a zrychlit váš metabolismus, zatímco spíte, takže hubnete.

 

Recept na hubnoucí šťávu:

petrzelSložení:

  • 2 lžíce pokrájené petržele (natě)
  • 2 sklenice vody
  • hrst špenátu
  • 1 citron
  • 1 lžička strouhaného zázvoru

Postup:

Umístěte všechny přísady do odšťavovače a vylisujte čerstvou šťávu. Jakmile šťávu odšťavíte, je nejlepší jí ihned začít popíjet, aby neztrácela cenné vitamíny a to v průběhu 2 hodin, ne hned celou najednou.

Pití této šťávy každý večer zabrání zadržování vody, pomůže vám zbavit se nežádoucích toxinů ve vašem těle, bude potlačovat chuť k jídlu, bude držet na uzdě chutě všeho druhu a bude držet vás v bezpečí před zácpou, což je jeden z hlavních důvodů získávání nadměrných kilogramů.

Šťávu je nejlepší popíjet místo večeře nebo 1-2 hodiny po velmi lehké večeři jako je salát, ovoce, bílý jogurt se skořicí a podobně. Zabráníte tak kvašení ve střevech a tím tvorbě toxinů a plynatosti.

Šťávu můžete pít libovolně dlouhou dobu podle vámi vytyčeného výsledku. Je bezpečná a zdravá.

Další tipy na hubnutí naleznete v sekci Hubnutí.

 

Skvělou náladu, dobrou chuť a zdravé a štíhlé tělo!

Michaela

healthyfoodteam
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

19 Komentářů
  1. Dobrý den,
    v receptu uvádíte 2 sklenice vody, je to přísada jen pro alternativu smoothie nebo se šťáva ředí?
    Děkuji předem za odpověď.

    1. Dobrý den,

      to je přímo složka šťávy. Jde o to, aby se zjemnila její silná chuť a také o pitný režim, který je pro hubnutí klíčový.

      Michaela

  2. Nemam odstavovac, cili jsem se docetla, ze je mozna mixer. Ale hned v dalsi odpovedi pisete ze ve smoothie makeru ne, ze odstavit. Takze jsem z toho jelen 🙂 A druhy dotaz, je mozne prisladit medem? Dekuji a hezky den.

    1. Dobrý den Míšo,

      šťáva je účinnější. Nemáte-li odšťavovač, umixujte ingredience a užívejte ve formě smoothie.
      Ano, medem můžete přisladit.

      M.

  3. Dobrý den,
    pokud nemám odšťavňovač a nemám prostředků nazbyt, abych si ho pořídila, dosáhnu kýžených výsledků, pokud ingredience rozmixuji v mixéru?

  4. Dobry den, maminka jde v srpnu na kontrolu na spondylochirurgii a dr ji rekl, ze ma zhubnout 10kg, mohla by jste mi poradit co pro to muze udelat. Diky zdlouhavymu vyrizivani invalidniho duchodu nema penez nazbyt. Pohybovat se muze v ramci beznych cinnosti v domacnosti, vic ji zdravotni stav nedovoli.
    Dekuji za odpoved Katka

    1. Ať zkusí recepty ze sekce Hubnutí a pročišťující šťávy. Hodně ovoce a zeleniny, omezit nebo zcela vyřadit pečivo, lehkou večeři do 18 hod. a procházky na čerstvém vzduchu.
      M.

    1. Šťáva má větší očistné schopnosti.
      M.

  5. Tak jsem vyzkoušela. Osladila jsem si to palmovým cukrem a přidala trochu máty. Bylo to výborné.

  6. Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, jaký používáte odšťavňovač.
    Doposud jej nemám a ráda bych si dělala šťávy podle Vašich receptů. Nabídka je veliká a nedokážu se v tom zorientovat.
    Cena ani tak nerozhoduje – jako výkon (výsledek) a snadné mytí ….
    Děkuji za odpověď.
    Sylva

    1. Milá Sylvo,

      v nabídce odšťavňovačů se tolik neorientuji. Mám Philips a jsem spokojená.

      Michaela

    2. Ahoj Sylvo 🙂 mám odšťavovač šnekový omega, tady odkaz: http://zdravinadlani.cz/eshop/odstavovace/16-odstavnovac-omega-8006-barva-chrom.html
      moje kamarádka má jeho mladší sestru, je skvostná a má lepší příslušenství, kdybych neměla mého krasavce, koupila bych tu jeho sestru Sanu, má ji v červené barvě, skvělé příslušenství, nádoba na šťávu hrubé sklo, na drť z nerezu, já mám nádobky z umělé, odkaz tady: hmotyhttp://www.mojesana.cz/#utm_source=sklik&utm_medium=ppc&utm_campaign=sana
      Určitě jsou nejlepší šnekové a nízko obrátkové, ty tolik nezahřívají šťávu a neničí její blahodárné a unikátní složení. Poprvé jsem si koupila levný vysoko obrátkový centrifugální odšťavovač, protože jsem nevěděla o tom nic a šetřila jsem peníze. V knize pana Normana Walkera Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, v této knize je reklama na Schampion. Rozhoduj se moudře, to ti přeje Ľudka

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.