Uzdravující bramborová šťáva na spoustu nemocí

brambory stavaSvěte div se, britští vědci označili brambory za jeden z nejbohatších zdrojů vitamínů. Dřívější jejich studie je označovaly za jednu z nejškodlivějších potravin a nyní, po letech pokračujících výzkumů, museli své tvrzení vzít zpět a přiznat bramborám jejich skvělé účinky na mnoho nemocí, včetně artritidy, při které se ještě v nedávné době brambory v nemocnicích přímo zakazovali. Je to stále dokola, nicméně se pojďme podívat na blahodárné účinky bramborové šťávy.

Asi málokdo ví, že brambory normalizují mnoho důležitých pochodů v těle, obsahují 5 krát více vlákniny než banán, mají velký obsah vitamínů C a také důležitý prvek selen, kterého je v bramborách více, než v ořeších a semínkách. Obecně lze brambory charakterizovat jako komplex vitamínů a stopových prvků v kombinaci pro člověka nejvyváženější.

 

BRAMBOROVÁ ŠŤÁVA

1. Je vynikající protizánětlivý nápoj. Velmi dobře funguje při artritidě a u mnoha dalších forem zánětlivých bolestí, zejména však bolestí kloubů a bolestí zad. Bramborová šťáva zvýší krevní oběh ve všech částech vašeho těla.

2. Je zásaditá a zabraňuje nemocem  jako jsou kardiovaskulární choroby a dokonce pomáhá předcházet rakovině.

3. Je vynikající na ekzémy a akné- pomáhá uklidnit kůži.

4. Pomáhá při hubnutí – vypijte jeden šálek bramborové šťávy ráno, ještě před snídaní a potom večer 2-3 hodiny před tím, než půjdete spát.

5. Odplavuje z těla kyselinu močovou.

6. Snižuje hladinu cholesterolu – obecně zlepšuje váš zdravotní stav.

7. Je levnou variantou pro detoxikaci vašeho těla.

8. Velmi dobře funguje na léčbu pankreatitidy a při onemocnění ledvin.

9. Zabraňuje tvorbě vápenatých kamenů v močových cestách.

10. Je vhodná jako podpůrný prostředek při léčbě nádorů a rakoviny – červené a fialové brambory obsahují velké množství antokyanů a ten zastavuje růst rakovinných buněk. Žluté a oranžové brambory obsahují velké množství zeaxanthinu a ten je důležitý pro zrak.

11. Je alkalická a proto je ideální pro zklidnění trávícího  traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle. Je také vynikající při hojení podrážděných střev a pomáhá při hojení žaludečních vředů. Je to zázračný produkt pro gastrointestinální trakt.

12. Používala v Japonsku a na dalších místech na světě k léčbě hepatitidy a tato léčba měla dobré výsledky.

13. Je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.

14. Je plná vitamínů  A, C, B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny a bílkoviny.

 

bramboraBramborová šťáva sama osobě nemá skoro žádnou chuť a tak ji můžete namíchat s jinými šťávami. Ideální je například mrkvová šťáva. Můžete ji také smíchat s nejrůznějšími bylinkami, jako je například kopřiva nebo šalvěj. Můžete si jií i osladit troškou kvalitního medu.

Vždy používejte zralé brambory, bez černých skvrn, bez zelených ploch – tyto oblasti obsahují toxiny – ujistěte se, že všechny tyto plochy byli  odstraněny  před odšťavňováním.

Pakliže ji nechcete nebo nemůžete odštavňovat, můžete nakrájet omyté brambory na plátky, dát do misky s vodou, uložit přes noc do lednice a ráno šťávu vypít na lačný žaludek před snídaní. I to je velmi účinný lék.

Bramborová šťáva léčí skoro všechno, a tak ji pijte a lékaře už nebudete potřebovat.

Michaela

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

6 Komentářů
  1. Brambory jsem si začala odšťavňovat, když ale chvíli šťávu nechám ve skleničce, tak se mi na spodu usadí škrob. Mám to rozmíchat a vypít všechno nebo to mám slít a škrob vyhodit? Díky

    1. Dobrý den,

      doporučuji tak 3 týdenní kůru, ale poslouchejte tělo, to vám samo řekne. Až na ni nebudete mít chuť nebo si na ni ani nevzpomenete, je to jasné 🙂

      Michaela

  2. Takže když jím syrové brambory tak je to stejně účinné jako šťáva?Vždy když loupu brambory tak nějaký sním i mé děti a dokonce i dvouletý vnuk máme je rádi i když to zní divně a to jsem někde četla že jsou syrové brambory jedovaté pořád žijeme.

  3. nejvíce byla potravinou v době války, v koncentračních táborech a v zemích, kde byl hladomor a lidé brambory jedli syrové,…převážná část pamětníku na chudá období, se dožívají vysokého věku,cca kolem 90 let a více………tělo, které je hladové se regeneruje a sílí……..Britové zaspali a nebo neznají dějiny o bramborech…….

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.