Kapusta jako záchrana sexuálního života + recept na tymiánovou marinádu

kapusta1Často slýcháváte od svého partnera, partnerky nebo partnerů větu typu: „Dnes ne, lásko, bolí mě hlava.“ nebo ji sami často používáte, protože se zkrátka necítíte dobře a nemáte chuť na nic? Pak možná skutečnou příčinou, která ničí váš sexuální život není „bolest hlavy“, ale možné vyčerpání nadlevinek nebo nízké libido – málo energie, které se snadno dají vyladit správnou stravou. Kapusta je již mnoho let sledována v mnoha výzkumech pro bezpočet svých skvělých vlastností, z nichž jednou z nich je její dráždivý účinek receptorů v mozku, souvisejících se sexuální energií – zvýšením libida. 

 

Mnoho lidí má vyčerpané nadledvinky a nevědí o tom. Pokud potřebujete kofein nebo cukr, abyste se ráno probudili a nastartovali, kolem 15:00 hodiny už cítíte únavu a v noci naopak máte problém usnout, můžete být jedním z nich.

 

Myslíte si, že je to váš případ?

Nejlepším způsobem, jak si vytvořit a udržet energii na dlouho, je zařadit do svého jídelníčku tzv. superpotraviny, z nichž jednou z nich je právě kapusta. Ta reguluje hladinu cukru v krvi, poskytuje prevenci proti zánětům močového měchýře, pomáhá proti stresu, chrání tělo před nádorovým bujením, pomáhá při otocích těla – zavodnění, revma, dna, detoxikuje, zlepšuje naše trávení, vylučování, čistí střeva, reguluje zácpu a posiluje náš imunitní systém. Vegetariány a vegany bude určitě zajímat, že je jí často přezdíváno „hovězí“ rostlinné stravy. Obsahuje vápník, hořčík, železo, kyselinu listovou, vitamín A, C, aminokyseliny, flavonoidy, vlákninu a lutein.

 

Nemáte náladu na sex?

Kapusta nejen že skvěle chutná, například ve smoothies s ovocem, ale hlavně vás do správné nálady umí dostat.

Doktorka Sara Gottfried, absolventka Harvardské univerzity a jedna z předních odborníků na výzkum libida říká: „Jídelníček hraje ohromnou roli v úrovni sexuální energie a já pro její harmonizaci věřím v konzumaci listové zeleniny namísto pojídání syntetických pilulek.“

A není jedinou takto smýšlející lékařkou, neboť doktor Drew Ramsey, asistent profesora psychiatrie na Kolumbijské univerzitě a vedoucí expert na potraviny ovlivňující mozek říká, že kapusta obsahuje celý seznam výživných látek – nutrientů, které udržují dobrou náladu, jako například vitamín B6.

 

Máte pár kilo navíc a nepřipadáte si sexy?

Tak přepněte na zelenou a jezte hodně salátů s kapustou. Má nízký obsah kalorií, tuků a sacharidů, ale hodně výživných látek pro tělo a navíc vysoký obsah bílkovin.

 

tymianObjevte skvělý dresing na váš čerstvý kapustový salát s použitím nyní všude rostoucího čerstvého tymiánu.

TYMIÁNOVÁ MARINÁDA

  • 2 polévkové lžíce tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šálek extra panenského olivového oleje
  • 1/2 šálku slunečnicových semen, předem namočených alespoň na hodinu
  • 1 polévkové lžíce jablečného octa
  • 1 čajová lžička mořské soli
  • podle chuti 2 lžíce citronové šťávy

 

Smíchejte všechny ingredience a přidejte do salátu. V lednici vydrží tato marináda 3-4 dny. Můžete samozřejmě použít i na jiný salát.

 

Užívejte života, i toho sexuálního, neboť je to studnice naší inspirace, radosti, komunikace a další energie.

 

❤ Mia ☮

Autor: Mia Weissová, zdroje: drewramseymd.com, psychologytoday.com, saragottfriedmd.com, www.slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě, pokud bude připojeno jméno autora, zdroje, aktivní odkaz na www.slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka. Díky!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.