27 zdravotních problémů, které vám pomůže vyřešit soda a ricinový olej + použití na krásu

Léčivý ricinový olej

Soda a ricinový olej jsou jedny z nejstarších ingrediencí, které lidstvo zná. Obě složky jsou prospěšné samy o sobě, ale jejich účinky se při vzájemném smíchání zdvojnásobují. Směs ricinového oleje a sody může léčit a také zabránit četným onemocněním a fungují bezpečněji než většina běžných léků. Zde najdete 27 problémů, které lze vyřešit kombinací sody a ricinového oleje.

 

  • Kápněte kapku ricinového oleje do očí k léčbě šedého zákalu. (pálí)
  • Směs sody a ricinového oleje a obklady z ní může úspěšně zmírnit vyvrtnutý kotník.
  • Masáž strií ricinovým olejem je krásně eliminuje.
  • Směs ricinového oleje a sody pozitivně působí na hojení ran, rychlé léčí drobné řezné rány a odřeniny.
  • Směs také pomáhá odstraňovat tmavé skvrny v obličeji.
  • Na oční alergie pomáhá potírání víček ricinovým olejem.
  • Masírování ricinového oleje na krku může zmírnit uzliny na hlasivkách a chronický chrapot.
  • Směs ricinového oleje a sody pomáhá zmírňovat příznaky po bodnutí hmyzem.
  • Směs může účinně léčit pilonidální cysty.
  • Studie ukázaly, že směs oleje a sody může léčit různé typy rakoviny.
  • Masírujte pokožku hlavy ricinovým olejem před sprchou, abyste urychlili růst vlasů.
  • Směs sody a ricinového oleje může léčit hepatitidu.
  • Obklady hrudníku touto směsí po dobu 2 týdnů pomáhá odstranit chrápání.
  • Na zastavení průjmu pomáhá masáž břicha teplou směsí po směru hodinovývh ručiček.
  • Kápněte do uší 2 kapky ricinového oleje pro zlepšení sluchu.
  • Ricinový olej pomáhá také léčit tinitus. Kápněte 6-8 kapek oleje každý den do každého ucha až do odeznění příznaků.
  • Teplé obklady ze směsi ricinového oleje a sody ulevují bolestem v dolní oblasti zad.
  • Masírujte směsí plosky svých nohou, abyste zabránili nadměrnému usazování vápníku v těle.
  • Obklady břicha z této směsi snižují hyperaktivitu.
  • Pravidelné potírání mateřských znamének ricinovým olejem je v krátké době odstraňuje.
  • Pravidelné potírání hlubokých pooperačních jizev, jizev po neštovicách a jizev všech dalších typů vám zahojí ricinový olej. (Nejlepší je čistý olej aplikovat rovnou na čerstvou jizvu, ale citelné účinky má olej i na starší jizvy vytvořené před lety. Olej se aplikuje na poškozenou navlhčenou pokožku nejlépe dvakrát denně a lehkou masáží vetře. Blahodárné látky v ricinovém oleji pokožku posílí, zmírní viditelnost jizvy a barevně ji sjednotí s okolní pokožkou. Tento fakt je velice cenný obzvláště v případech čerstvých výrazně viditelných jizev.)
  • Potírání ricinovým olejem se zbavíte bradavic a drobných výrůstků na kůži. (Pár kapek čistého oleje stačí vmasírovat do postižené pokožky kolem bradavice alespoň dvakrát denně. Díky účinným látkám se bradavice postupně zmenšuje a zhruba do týdne, v závislosti na velikosti, úplně zmizí. Pro úspěšné hubení větších výrůstků se doporučuje pasta z ricinového oleje a prášku do pečiva či jedlé sody. Nespornou výhodou ricinového oleje je jeho šetrnost, ale zároveň účinnost. Na rozdíl od běžných přípravků proti bradavicím prodávaných v lékárnách, olej odstraní pouze bradavici, ale nepoškodí okolní zdravou pokožku.)
  • Použití ricinového oleje jako opalovacího vám prodlouží bezpečný pobyt na slunci o 56 minut.

 

Ricinový olej je jedním z mála olejů, které jsou vhodné pouze pro vnější použití. Při vnitřním užití byste si koledovali o zdravotní potíže, neboť olej má výrazné projímavé účinky.

Dalšími benefity ricinového oleje v kosmetice jsou hlavně masky na pleť, vlasy, řasy a nehty, které vyživuje, navrací jim pevnost, pružnost, lesk a sílu.

Olej má výborné regenerační účinky nejen na suchou namáhanou pokožku, ale také slabé lámavé vlasy a nehty, hojí je, posiluje a chrání a to díky vysokému podíly kyseliny ricinolejové. Ta oleji dodává jeho typickou vysokou viskozitu a také proslulé výrazné hojivé účinky. Pokožku aktivně regeneruje, hojí a zároveň vyživuje do hloubky. Ricinový olej je tak skvělý pro suchou namáhanou pleť, náchylnou k podráždění a častým alergiím. Výživné složení pleť promašťuje do hloubky, podporuje její přirozené regenerační procesy a uzamyká v ní vlhkost. Pokožka je tak ochráněna před známkami stárnutí a vznikem vrásek. Olej je vhodný pro péči o pleť obličeje i celého těla, eliminuje výskyt ekzémů, dermatitidy i jiných kožních onemocnění.

Vlasový zábal z ricinového oleje regeneruje suché vlasy poškozené častým žehlením, barvením i dlouhodobým pobytem na prudkém slunci. Olej se aplikuje do délek suchých vlasů i na vlasovou pokožku, pro zesílení účinku je dobré chvíli masírovat, aby účinné látky pronikly až k vlasovým kořínkům. Poté vlasy zakryjeme igelitovou fólií a případně ještě zabalíme do ručníku. Zábal necháme na vlasech působit alespoň 30 minut a olej smyjeme jemným šamponem. Díky zábalu získají vlasy objem, jsou zaceleny a rychleji rostou.

Také při aplikaci na řasy a obočí podporuje olej jejich růst, dodává objem i délku. Pro tyto účinky je ricinový olej velice oblíben a používán již po staletí. Dokonce i v dnešní době většina produktů na posílení řas obsahuje podíl či výtažky z ricinového oleje. Je ale zbytečné si je pořizovat, stačí každý večer aplikovat olej na konečky řas za pomoci kartáčku a brzy se můžete těšit z krásných zdravých řas i bez předražených kosmetických preparátů. Jediné, na co si musíte dát pozor je, aby se olej nedostal do očí, neboť nepříjemně pálí.

Báječné regenerační schopnosti oleje oceníte i v případě, pokud trpíte na slabé lámavé nehty, které se snadno třepí a nedorůstají kýžené délky. Ricinový olej stačí aplikovat na nehtová lůžka a nechat působit alespoň 30 minut a poté zbytky nevstřebaného oleje vmasírovat do pokožky rukou. Tento zábal je nejvhodnější aplikovat na noc, aby měl olej dostatek času pro regeneraci nehtového lůžka i samotného nehtu. Při pravidelné aplikaci již nebudete potřebovat posilující laky na nehty ani žádné vytvrzovače. Nehty budou přirozeně pevné a zdravé.

Mnoho dalších účinných tipů na přírodní léčbu naleznete v sekci Babské rady.

Přeji vám hodně zdraví a přirozenou krásu plynoucí zevnitř vaší duše.
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů
  1. Dobrý den,
    jak se mám zbavit plísně na dolní končetině nehtu, používám různé laky na nehty, předepsané kožní lékařkou , ale myslím si , že to neléčí, pouze zabraňuje rozšíření plísně, která stále přetrvává. Bylo mi řečeno, že se jedená o dlouhodobou léčbu. .Při dohledání informací na netu prý tyto laky nic nevyléčí. Proto se obracím s prosbou na vaše stránky.

    Děkuji za případnou radu, postup, doporučení,

    Hezký den, Gábina.

    1. Milá Gábino,

      plíseň je vždy vnitřní záležitost a i kdyby Vám pomohly léky z lékárny, plíseň se po čase nejspíše vrátí.
      Řešením je vnitřní očista. Vše detailně popisuji v eBooku, který naleznete na stránce https://slunecnyzivot.cz/ebooky/.

      Mrkněte na to, určitě tam najdete odpověď.

      Michaela

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.