Chemické vitamíny

vitaminyJistě se všichni shodneme, že vitamíny jsou nezbytnou součástí správného fungování našeho těla. Existuje 13 základních typů vitamínů. Tělo si je samo nevytváří a je nastaveno na jejich příjem prostřednictvím stravy – ano prostřednictvím STRAVY.

Vitamíny v podobě preparátů, se dají užívat v případě jejich specifické potřeby, například při nějaké nemoci. Avšak stálé nahrazování pestré stravy vitamínovými prostředky chemického původu je slepou uličkou, neboť preparáty v sobě neobsahují spoustu živin a bioaktivních látek (včetně vlákniny), které jsou běžně ve stravě obsaženy, tudíž naše tělo opět strádá. Vědci navíc dokazují, že chemické molekuly synteticky vyrobených vitamínů jsou pro naše tělo jen špatně rozluštitelné a tudíž málo využitelné. Navíc například s mnohými multivitamínovými tabletami přijímáme do těla zbytečně zahušťovadla, stabilizátory, modifikované škroby, protispékavé látky a barviva.

 

vitaNechali jsme se všichni zmámit a obelstít reklamními slogany a marketingovými tahy farmaceutických firem, které do světa hlásají, že bez vitamínových preparátů nám hrozí nedostatek vitamínů a z něj prýštící choroby. To je ale krásné zrcadlo 🙂

A co my na to? Někteří používáme selský rozum – intuici a jsme imunní vůči farmamašinérii a jejím lžím. Ti slabší z nás, plní strachu a odevzdání se do rukou úplně cizích lidí, kteří o nás nic nevědí (lek-aři, chemici, marketéři) podlehnou a ve snaze dělat vše „správně“, utrácí nesmyslné částky v lek-árnách v naději, že chemie je udrží ve hře, popřípadě jim chabé zdraví napraví. OMYL! Když pomineme  do nebe volající manipulativní blamáž a nahlédneme na věc z pravé podstaty, uvidíme svou vlastní nevědomost, lenost a nezájem k prozkoumávání života. Není třeba se z toho nijak hroutit. Jak již bylo mnohokrát řečeno: „Nic není dobře a  nic špatně. Vše je tu pro nás a záleží jen na tom, čemu každý z nás věří. Vše je láska a je dobré to milovat.“

Žijeme v době blahobytu, ve společnosti, kde je více obézních než hladovějících a stále se bojíme o nějaké nedostatky. Stále si vytváříme svými strachy a naočkovanými programy realitu plnou obav, pojištění, prevence a varování. Jak se však chceme ochránit před životem?

 

bezpeciNevzdalujme se své přirozenosti a spontaneity. Přestaňme si vytvářet ochrany a důvěřujme svému tělu a Vyššímu Vědomí. Když ho necháme, ať vede ono nás a ne my jej, samo si vždy řekne co potřebuje, kdy, v jakém množství a formě.

Jakýkoli extrém je unik od podstaty života a nalhávání si.

V tomto článku to převádím na příklad nadbytečného užívání chemických vitamínů, ale týká se to úplně všeho, co není přirozené. Věřte, že sama jsem bývala velkým extrémistou a vždy jsem tvrdě dopadla z výšky na zem. Zkušenost je však nepřenosná.

Jediné, co nás za každých okolností uchová zdravé a vitální je naše veselá mysl, dobrotivé srdce a život naplněný přáteli, tvořením a radostí. Nebojme se vystoupit ze zajetých kolejí a vyzkoušet se na všechno staré a nepotřebné, řízené strachem vykašlat a brát vše s lehkostí. Omládneme a začneme konečně skutečně žít. A to za to rozhodně stojí!

 

ovozelVyváženou krásnou stravou, která nás baví, po které se cítíme dobře a která nám chutná, se i naše tělo bude cítit skvěle a ani nás nenapadne, že bychom mohli mít něčeho nedostatek. Převaha čerstvého ovoce a zeleniny nad zbytkem jídelníčku nám poskytne úplně vše, v té nejčistší formě a rovnováze. Dovolme našemu jídlu stát se naším lékem a životabudičem a děkujme mu.

 

Vypněme televizi, odhoďme svůj strach a důvěřujme – tím se znovuzrodíme 🙂

 

Přeji nám všem nadhled, rovnováhu a rozhodnutí k unášení se svým vlastním proudem života.

ℒℴνℯ ❤ Mia

Autor: Mia Weissová, foto: Google.com, slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě pokud bude připojeno jméno autora, aktivní odkaz na slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka. Díky! Mia

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.