16 tipů na přírodní bělení zubů

zubyDentální hygiena je důležitou součástí pro udržení zdravého a krásného úsměvu, který rozsvítí nespočet dní našeho života. Vzhledem k tomu, že problémy se zuby jsou ukazatelem nerovnováhy našich vnitřních orgánů a celkového stavu těla, je potřeba věnovat nejen jim svou bdělou pozornost, ale starat se o sebe komplexně. Zdravé zuby = zdravé tělo. Dnešní trh nabízí velké množství produktů dentální hygieny, které jsou propagovány jako ty nejlepší a nejzdravější, ale pravdou je, že většina z nich je plná škodlivých chemických látek, se kterými se pak naše tělo musí vypořádat po svém.

Chcete-li, aby vaše zuby byly přirozeně bílé, zde je šestnáct způsobů, které bezpečně rozjasní váš úsměv.

 

1. Jezte křupavé potraviny

Mnoho druhů ovoce a zeleniny jako jsou jablka, mrkev, celer nebo hrušky jsou přirozeně čisté a bělí zuby v důsledku jejich kyselé povahy. Pokud se budete držet přirozené stravy, budete s největší pravděpodobností již konzumovat přiměřené množství ovoce a zeleniny, ale mějte na paměti, že je musíte jíst v jejich celé přirozené podobě, aby bylo dosaženo kýženého efektu bělejších zubů. Takže se zakousněte do jablka namísto jeho řezání nožíkem nebo častým rozemletím v mixéru nebo v odšťavňovači. Po konzumaci si vždy vypláchněte ústa trochou čisté vody, abyste neutralizovali kyseliny a cukr, který by mohl vypláchnutý napadat zubní sklovinu.

 

2. Jezte listovou a tmavě zelenou zeleninu

salat3Veškerá listová zelenina jako saláty nebo špenát a tmavě zelená zelenina jako brokolice nebo kapusta obsahují minerální sloučeniny, které vytváří film, který pokrývá a chrání naše zuby proti skvrnám.

 

 

 

3. Jezte více jahody

Jahody obsahují kyselinu jablečnou, která odstraňuje zabarvení na povrchu zubů. Navíc jejich textura nám pomůže vyleštit sklovinu, která je pak jasnější a má hladší vzhled. Chcete-li zvýšit účinky jahod jako přírodního zubního bělidla, můžete si jimi zuby doslova vyčistit, poté vypláchnout ústa čistou vodou a pak si zuby vyčistit svou oblíbenou pastou. Dalším způsobem je smíchání rozdrcených jahod s polovinou kávové lžičky jedlé sody. Tuto směs aplikujte na zuby a čistěte si zuby cca pět minut. Poté opět vypláchněte a vyčistěte zuby běžným způsobem. Tuto metodu však doporučuji aplikovat jen jednou za čas, abyste si častým drhnutím nepoškodili sklovinu.

 

4. Čištění zubů banánovou slupkou

zuby bananVezměte kus banánové slupky a vnitřní bílou stranou čistěte zuby po dobu zhruba dvou minut. Minerály ze slupky jako je draslík, hořčík a mangan se absorbují do vašich zubů a vybělí je. Čištění opakujte každý den do doby, dokud nebudete s odstínem spokojeni. První výsledek uvidíte již překvapivě brzy.

 

 

 

5. Báječný multifunkční kokosový olej

Málokdo ví, že kokosový olej v sobě ukrývá ohromnou sílu. Nejen že při pravidelném používání tlumí záněty dásní a zubů, protože má antimikrobiální a desinfekční účinky, ale čištění zubů kokosovým olejem je i velmi účinně bělí. Můžete nanést ztuhlý olej na kartáček (v tekuté formě pár kapek) a čistit zuby obvyklým způsobem nebo si dát lžíci kokosového oleje do úst a jazykem jím objíždět zuby ze všech stran po dobu 5 až 20 minut podle výdrže nebo ho nakapat na čistý hadřík a leštit jím zuby. Je to na vás.

 

6. Jablečný ocet

ocetJablečný ocet velmi účinně odstraňuje odolné skvrny na zubech a to zejména z kávy a nikotinu. Bylo prokázáno, že to funguje, ale musíte být trpěliví, neboť tento postup trvá nejméně měsíc nepřetržitého každodenního provádění, než vidíte výsledky. Někteří říkají, že po čištění zubů jablečným octem vypadají zuby jako profesionálně vyčištěny. Buďte však opatrní, neboť stejně jako u všech kyselin, i jablečný ocet může narušit oslabenou sklovinu, proto je vždy potřeba po čištění dobře vypláchnout ústa čistou vodou a poté vyčistit zubní pastou nejlépe bez fluoridu. Pozorujte, jaký máte v průběhu kůry pocit v ústech a jak vaše zuby reagují a tomu se přizpůsobte.

 

7. Čištění pomerančovou nebo citrónovou kůrou

Také vnitřní bílá strana slupek od pomeranče a citrónu bělí naše zuby. Tyto potraviny jsou velmi zdravé a dobré pro celé naše tělo, ale obsah kysel