Mozek

mozek

 

Žijeme v době, kdy bohužel převládá vše logické, časové, technické, uspěchané, popisující a méně osobní. Často upřednostňujeme práci před domovem, materiálno před prožíváním lásky a radosti ze života jen tak, pasivní přijímání před harmonií tvoření, strohost před barvami, tlak systému před tím, kým skutečně jsme nebo chceme být. Jinými slovy žijeme více v levé – mužské hemisféře. Tu podporujeme také častějším používáním pravé – silnější ruky (u praváků), protože pravá část těla ovlivňuje levou hemisféru, levá část těla pravou a obráceně – levá hemisféra se odráží v pravé části těla, pravá hemisféra v levé polovině těla. Současné ženy mají časté bloky a bolesti v levé části těla (např. zad), protože jsou hodně logické, přísné a ustavičně přemýšlející, namísto toho, aby žily v srdci, krášlily domov, oblékaly si krásné šaty, tančily a zpívaly, následovaly svou intuici a dělaly svět hezčím místem k životu. Nevědomým mužům nahrává nevyrovnaná doba levé hemisféry k ještě větší agresivitě, dravosti, workoholismu a šovinismu. Naštěstí spousta z  nás jsou umělci, ekologové, … vědomí tvořitelé krásna, kteří vše vyrovnávají.

 

vedomiVšichni potřebujeme propojovat a harmonizovat obě hemisféry, abychom žili klidný, vyrovnaný život. Zkuste někdy používat více levou ruku, když jste pravák a obráceně, jen tak si něco namalovat, jít ven a cítit přírodu, pověsit si doma obrázky, s láskou se zajímat o přátele a naslouchat jim bez hodnocení, … Uvidíte, jaká radost vám vstoupí do srdce ❤

 

 

 

 

LEVÁ mozková hemisféra:
Jsem levý mozek.
Jsem vědec/vědkyně.
Matematik/matematička.
Mám rád/a známé věci.
Škatulkuju.
Jsem přesný/á.
Lineární.
Analytický/á.
Strategický/á.
Jsem praktický/á.
Vždy se ovládám.
Mistr/mistrině slov a jazyka.
Realistický/á.
Počítám rovnice a hraji si s čísly.
Jsem pořádný/á.
Uvažuji logicky.
Vím přesně, kdo jsem.

PRAVÁ mozková hemisféra:
Jsem pravý mozek.
Jsem kreativní.
Mám svobodného ducha.
Jsem vášeň.
Toužící.
Citlivost.
Jsem zvuk burácejícího smíchu.
Jsem chuť.
Pocit písku pod bosýma nohama.
Jsem pohyb.
Živé barvy.
Jsem nutkáním malovat na prázdné plátno.
Jsem bezmeznou představivostí.
Umění.
Poezie.
Vnímám.
Cítím.
Jsem vším, čím chtěl/a být.

 

ℒℴνℯ ❤ Mia

Autor: Mia Weissová, foto: google.com, slunecnyzivot.cz

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.