Lahodných, zdravých, neotřelých a hlavně rychlých potěšení není nikdy dost a tak vám dnes nabízím recept na čokoládové brownies, se kterými si nemusíte vyčítat, že „už zase jíte nějakou sladkost“.
Recept je poskládán ze samých kvalitních zdrojů mikro i makro živin, jako jsou například ovesné vločky, které jsou plné bílkovin, minerálních látek, vitaminů skupiny B, vápníku, železa, fosforu a lecitinu. Také z vlašských ořechů, které nám poskytují omega 3 mastné kyseliny, kyselinu alfa-linolenovou, vlákninu a antioxidanty, z živého kakaa plného minerálů, vitamínů a antioxidantů a to hlavně hořčíku a organické síry, z datlí bohatých na draslík a chlór, z přírodního medu plného enzymů a ze skořice, která přirozeně zahřívá, pomáhá nám spalovat tuky a je silným antioxidantem působícím proti nežádoucím volným radikálům.
No prostě to musíte zkusit.
Ingredience:
- 3/4 šálku ovesných vloček
- 3/4 šálku vlašských ořechů – koupit vlašské ořechy
- 4 lžíce raw kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- špetka mořské soli
- 6 datlí předem namočených, aby změkly
- 2 lžíce medu nebo agáve sirupu
- 1/2 lžičky bio vanilkového prášku
Postup:
Dáme oves do mixéru a mixujeme do hladké mouky. Pak přidáme ořechy, kakao, skořici a mořskou sůl a dobře promixujeme. Pak přidáme datle, med a vanilku a mixujeme dokud nevznikne lepkavá hmota. Poté dáme na pečící papír do formy a dobře rozprostřeme a přimáčkneme. Přikryjeme fólií a dáme do lednice na 15-20 minut. Pak vyjmeme a nakrájíme na čtverce a posypeme kakaem, dozdobíme ořechy, ovocem nebo semínky podle chuti. Já jsem je ozdobila plátky sušených nesířených meruněk.
Skvělou chuť!