10 věcí, které dělají ženy mladší a krásnější + recept na proteinové smoothie

zena„Každá žena je jedinečnou záhadou a potřebuje být milována, ne chápána. Pokud skutečně potřebujete vědět, co si žena myslí, podívejte se na ni, neposlouchejte ji. Pokud chcete změnit ženin názor, musíte s ní souhlasit.“

Ženy. Krásné, komplikované, inspirující, tajemné, silné i nesrozumitelné. I když je každá z nás nekonečnou individualitou, všechny čelíme stejným problémům, jen v jiných kulisách a s jinými herci. Všechny toužíme po lásce, kráse, harmonii, spontaneitě, klidu a naplnění. Aniž bychom si to možná uvědomovaly, mnohé z našich problémů se dají vyřešit několika jednoduchými změnami, pro které se každý den rozhodneme. A které by to mohly být?

Zde vám přináším 10 tipů na změny, které vám pomohou udržet si dlouho mladý vzhled, zdraví a vnitřní světlo a díky tomu vám pomohou vyrovnat se s problémy s úsměvem.

 

1. Skoncujte s cukrem

Chcete-li velmi rychle zestárnout, tak cukr je vaše odpověď. Nejen bílý cukr, ale i hnědý a veškerá rafinovaná sladidla zamávají s vaším krevním cukrem a až opojná sladká chuť vyprchá, můžete začít pociťovat únavu, výkyvy nálad, zavodněnost a kila navíc. Cukr způsobuje a podporuje záněty v těle a kvasinkové infekce a je také velkým nepřítelem kolagenu, takže přispívá k unavené, sešlé a vrásčité pleti. Vzdejte se cukru ze svého jídelníčku a už za pár dní ucítíte výrazný rozdíl na těle i na duši.

 

2. Jezte čokoládu každý den.

kakao smoothie 1Ano, čtete správně. Znáte ten pocit štěstí, když je vaše mysl čistá a klidná a vaše tělo se cítí skvěle? Tak to je síla čokolády! Vyberte si kvalitní tmavou čokoládu od 85 % syrového kakaa a s radostí si dejte každý den 25 g, což je ekvivalent zhruba dvou malých čtverečků čokolády. Okuste výhody polyfenolů v čokoládě obsažených, spolu s dalšími skvělými ingrediencemi zvyšující pocit štěstí.

Syrové kakaové boby jsou vynikajícím způsobem, jak si vychutnat zdravou čokoládu, neboť samy o sobě jsou superpotravinou a navíc bez cukru. Posypte drcenými boby svůj jogurt, kaši nebo smoothie a hned máte o další skvělou chuť i účinek navíc.

 

3. Necvičte příliš.

Všichni víme, že pro nás vhodné cvičení je skvělé a potřebné. Posiluje naše tělo i ducha, zachovává nám zdraví a pružnost, ale také mládí a dobrou náladu. Naše tělo je navrženo pro bytí v pohybu. K chůzi, běhu, skákání, lezení, plavání, tancování, jógovým pozicím a strečinku obecně, ale i zde platí, že méně je více.

Účinnější pro naše zdraví je rozložit si cvičení na každý den chvilku, než například 2-3x týdně hodinu – hodinu a půl a ostatní dny nic. Dokonce i 20 minut denně kardiovaskulárního cvičení, jako je například rychlá chůze, má podstatně znatelnější přínos pro naše zdraví a drží nás celkově více v kondici. Příliš mnoho delšího cvičení může vést k oxidativnímu stresu, který vede k tvorbě zánětů a uvolňování velkého množství volných radikálů.

 

4 . Milujte se často.

Cvičení prováděné nejlépe venku na čerstvém vzduchu je skvělá věc, ale absolutně nedostižné pro naše tělo z hlediska prožitků a přirozeného pohybu je milování. Milování je jedním z nejpřirozenějších způsobů, jak se nejen cítit ale také vypadat mladší a spokojenější, díky jiskře života, která nám zazáří v očích, prokrvené růžové pleti a protaženému tělu. Libido je energie, tvůrčí energie, energie života. Fyzickým spojením dvou milujících se lidí, více prozařujeme nejen svá srdce, ale také svá těla.

Doteky, vášeň, pohyby, spojení, hluboký dech, to vše nám pomáhá vyplavovat molekuly oxidu dusnatého a endorfiny, které blahodárně působí nejen na naši zrelaxovanou mysl, ale na celé tělo.

 

5. Přelaďte si negativní myšlenky na pozitivní. Máte tu moc. 

pozitivJakékoli negativní myšlenky a výroky, které nosíte v sobě nebo říkáte, ať už se týkají čehokoliv, jsou potravou pro vaše tělo i mysl. Tyto velmi silné zprávy budou přečteny a registrovány vaším mozkem a vy brzy uvidíte jejich efekt také kdykoli se podíváte do zrcadla.  Pakliže se vám podaří vnitřním pozorováním takové myšlenky zachytit a přeladit je na více pozitivní, uděláte pro sebe asi tu nejdůležitější a nejlepší práci a začne se vám měnit nejen vaše tělo, ale doslova celý váš život před očima. Chce to chvilku cviku, ale výsledkem budete ohromeni.

 

6. Nebojte se slunce.

Mnoho lidí se dnes slunce bojí a z dobrých důvodů. Riziko vzniku rakoviny kůže a předčasné stárnutí jsou fakta, která je třeba brát opravdu vážně. Přesto vám řeknu, že slunce je náš přítel, ale musíme ho respektovat.

Dnešní ztenčování ozonové vrstvy nás učinilo zranitelnějšími, stejně tak nedostatek antioxidantů v komerčně pěstovaném ovoci, zelenině, tucích a proteinech, nás ještě více oslabuje. Faktem je, že s dobrým přírodním opalovacím krémem, kvalitní stravou, která vás ochrání zevnitř a respektem k slunci i sobě, si můžete bezpečně užívat jeho životadárné výhody.

 

7. Jezte vyváženu stravu pro rovnováhu hormonů. 

Hormony hrají důležitou úlohu v našem těle i životě. Nejsou jen o PMS nebo menopauze, ale ovlivňují naší tělesnou hmotnost, trávení, růst, těhotenství, stav kostí, míru energie a mnoho dalšího, včetně toho, jak vypadáme. Představte si je jako nástroje v symfonickém orchestru, kdy každý je naladěný hrát stejnou skladbu. Pokud ale jeden nebo dva nástroje naladěné nejsou, skladba bude znít otřesně. Klíčem k maximalizaci  hormonální aktivity je vyváženost.

Začněte jíst více tučné ryby a kvalitní za studena lisované oleje, brukvovitou zeleninu jako je kapusta, brokolice, květák, kedlubny nebo ředkvičky a také semínka a ořechy. Skvělé ladiče hormonů jsou například i zelený čaj, šalvějový čaj nebo kořen lékořice.

 

8. Zapomeňte na nízkotučné diety a přelaďte na zdravé tuky.

Zdravé tuky ze semen a ořechů, ale také třeba extra panenský olivový olej  nebo tučné ryby, jsou skvělými a velmi důležitými pomocníky v uchování si zdravé produkce hormonů, skvěle šlapajícího metabolismu, silného srdce, promazaných kloubů, dobře fungujících a vláčných sliznic a silného imunitního systému. Udržují nás v pohybu, tedy v životě.

 

9. Jezte proteiny.

chiaSprávná skladba proteinů ve stravě vám pomůže nejen k dobrému svalovému tonusu, správné funkci mozku, udrží vaší váhu a krevní cukr v dobrých hodnotách nebo zvýší energii, ale také udrží špatné nálady a deprese dále od těla. Snídaně je základ zdravého jídelníčku a ta s proteiny dvojnásob. Nastartuje metabolismus, dodá tělu energii a rozjede vás do celého dne. Jezte mandle, chia semínka, bio vejce, tofu nebo kozí sýr a sledujte, jak vaše energie stoupá. Níže se můžete inspirovat receptem na ranní proteinové smoothie.

 

 

10. Usmívejte se. 

Chcete-li zažívat více radosti ve svém životě, která z vás září skrze vaši pleť a oči, usmívejte se na svět. Na lidi kolem, v autobuse, v obchodě, na poště, kdekoli jste a kdykoli můžete. Snažte se rozesmát a pobavit se, uvolnit své tělo smíchem, tzv. „natřepat játra“. Radost se vám vrátí zpět.

 

A zde ještě přidávám recept na proteinové ranní smoothie, které vám velmi prospěje a bude chutnat.

Ranní smoothie 

Složení

  • 1 šálek mandlového mléka (může být rýžové nebo sojové)
  • 2-3 polévkové lžíce extra panenského lněného oleje lisovaného za studena
  • 1 polévková lžíce lecitinového granulátu
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • špetka vanilky prášku
  • 1 lžička strouhané citronové kůry v bio kvalitě
  • vymačkaná citrónová šťáva z 1 citrónu nebo podle chuti
  • 3 lžíce čistého proteinového prášku z klíčků hnědé rýže (může být konopný protein, hrachový protein nebo syrovátkový)
  • 1 banán
  • šálek sezónního nebo mraženého ovoce (jahody, borůvky, mandarinky nebo dle chuti)

Všechny ingredience rozmixujte v mixéru a máte hotovo.

Tip: Můžete experimentovat s chutěmi a obměňovat ingredience například za pomerančovou kůru a šťávu, čerstvý zázvor, mražené banány, mražené mango, arašídové nebo mandlové máslo, avokádo, ananas, ovesné vločky nebo semínka.

 

Přeji vám pevné zdraví, zářící vzhled a skvělou chuť.

Michaela

Autor: Michaela Weissová, zdroj: kniha 10 years younger in 10 weeks od Thorbjörg, pinetribe.com/thorbjorg/, mindbodygreen.com, www.slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě, pokud bude připojeno jméno autora, zdroje, aktivní odkaz na www.slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka. Díky!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.