Neodolatelný raw borůvkovo-jahodový zmrzlinový dort

boruvkový dortTento dort je báječným letním a zdravým potěšením ze zcela živých veganských ingrediencí, který udělá radost nejen vám, ale i vašim přátelům a dětem. Je krémový, sladký, svěží a barevný zároveň. Navíc je super snadný a můžete ho udělat a ten den sníst, žádná lednice přes noc. Budete překvapeni.

 

Ingredience:

  • 10 jahod na vnější stranu, rozkrojené na polovinu

Vrstva vanilkové zmrzliny:

  • 2 šálky kešu
  • 2 banány
  • 1 šálek datlí nebo fíků
  • 1/4 šálku kokosového oleje (rozpuštěného)
  • Semínka z 1/2 vanilkového lusku (nebo 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu)
  • podle potřeby mandlové nebo jiné vegan mléko nebo kokosová voda

Vrstva ovoce:

  • 1 šálek zmražených borůvek
  • 1 šálek mražených jahod
  • 1 šálek vegan mléka nebo kokosové vody, použití dle potřeby
  • 1 šálek datlí nebo fíků nebo vlašských ořechů nebo banánu – dle chuti

Postup:

Umístěte rozkrojené jahody kolem okraje dortové mísy a dejte stranou. Nyní rozmixujte všechny ingredience na vanilkovou zmrzlinu do hladka a přidávejte postupně trochu vegan mléka. Já jsem použila zhruba 1/4 šálku. Nyní směs rozprostřete na dno a upěchujte, aby se dostala i mezi jahody. Nyní si připravte směs z ovoce rozmixováním všech ingrediencí na tuto vrstvu dohladka. Opatrně rozložte na horní část vanilkové zmrzliny a dejte opět do mrazáku na dobu asi 2 až 3 hodin. Pak můžete vyndat, rozkrojit a naservírovat s dalšími extra borůvkami a jahodami. Necháte-li dort venku chvilku povolit, stane se krémovějším a výraznějším.

Dobrou chuť!

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.