Domácí pastilky proti kašli

domácí pastilkyBolí nebo pálí vás v krku? Máte kašel? Chcete si zvednout imunitu a zároveň si pochutnat? Jestli je alespoň jedna z vašich odpovědí ANO, tak jsou tyto domácí léčivé pastilky určeny právě vám.

Obsahují vše zdravé, léčivé a přírodní – vodu, zázvor, citronovou šťávu, med, cukr a hřebíček. Uleví vám od štípání, šimrání, pálení i bolesti v krku a zmírní váš kašel.

Vyrobit je je velmi snadné a zvládne to opravdu každý, navíc nepožadují žádné speciální podmínky na skladování, kromě chladu a sucha a vydrží vám několik týdnů, i když o tom dost pochybuji, protože je dozajista sníte s chutí velmi rychle.

Doba přípravy je zhruba 25-30 minut + doba chladnutí pastilek.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku vody
  • 1 hrnek cukru (nejlépe třtinového)
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky nebo více mletého zázvoru
  • 1/4  lžičky mletého hřebíčku

Postup

domácí pastilky2Smíchejte ingredience v hrnci nebo na pánvi a vařte za stálého míchání tak dlouho, dokud vám směs nezhoustne, zhruba 20 minut.

Hustotu otestujete tak, že kápnete trochu směsi do misky se studenou vodou. Pokud směs ztvrdne, je již dostatečně svařená, pokud bude „žvýkavá“, ještě ji povařte.

Směs nechte trochu zchladnout a pak ji kapejte lžící na plech vyložený pečícím papírem.

Jakmile pastilky vychladnou, posypejte je moučkovým cukrem nebo kukuřičným (bramborovým) škrobem, aby se neslepovaly.

Pokud pastilky nesníte ihned a slepovaly by se, znovu je posypte.

 

domácí pastilky1

 

Dobrou chuť a hodně zdraví.

 

Hellonatural
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.