3 tipy jak vám jóga může pomoci zvládnout životní strasti a změnit pohled na život

„Během jediné noci se vše změnilo.“ To je věta, kterou mi řekla paní, která chodí na mé lekce jógy. Byla po těžké autonehodě, hospitalizaci, pouhé stání pro ní byl nadlidský úkol, za rok a půl se opět začala díky rehabilitaci a cvičení plynule pohybovat. Cvičení jógy ji změnilo nejen fyzicky, ale také mentálně. Řekla mi, že vědomý pohyb v souladu s dechem změnil její úhel pohledu na cvičení, sebe samu, její rozhodování i její zranění. 

Nabízím vám dnes tři tipy pro praktikování jógy, které vám mohou pomoci překonat těžká období vašeho života.

 

1. Soustřeďte se na svůj dech.

Prostřednictvím jógy objevíte, že jednotlivé její ásany slouží jako meditace v pohybu. Následováním svého vlastního těla a unikátního tempa v souladu s dechem, objevíte svou krásu a tím i krásu kolem sebe. Dech je to, co způsobuje pohyb. Dech je vodítkem do sebe, do prostoru klidu a sounáležitosti se sebou i s okolím, umožní vám ocenit se a tím i svůj celý život.

Najděte si milý prostor, důvěryhodného, motivujícího a empatického lektora, který vám bude sympatický a objevte jógu jako dar.

joga1

2. Najděte mír v tom, co je. 

Jóga vám nabídne nejen mnoho fyzických benefitů, jako je pružné, štíhlé, pevné tělo, sílu a rovnováhu, bezbolestné sezení, stání a i chůzi, pružné klouby, rovná záda, rychlejší metabolismus, hezčí pleť, zdravější orgány, čistší krev, ideální váhu, odstresování se, klidný spánek a mnoho dalšího, ale také mentální přesah, díky kterému budete vtaženi do přítomného okamžiku a do vás samých, kde sídlí štěstí. Poskytne vám psychickou úlevu a za předpokladu, že se naučíte milovat se a přijímat sebe i ostatní, tak také zcela novou perspektivu, nebo chcete-li probuzení.

Ta úžasná žena mi říkala: „Po té nehodě jsem bojovala s depresí. Ale jóga mi pomáhá každý den vstát a hýbat se, být silná nejen fyzicky, ale také psychicky. Je v tom ohromná rovnováha uvnitř a venku, nahoře a dole. Posiluje a protahuje mé tělo, zatímco se mi zároveň čistí mysl a dovoluji si přijímat to, co mohu dělat a co dělat prostě nemohu a být s tím absolutně v pohodě. Neprotestovat, nehanit se, nepřetěžovat se. Jóga mi umožňuje najít spokojenost v přítomném okamžiku, který je tím nejcennějším, co jsem jejím prostřednictvím objevila. Moje postava je až sekundární bonus k tomu, jak se cítím. Pocity klidu, lásky a sebepřijetí dominují.“

 

3. Buďte přítomní

Pokud se kdykoli v životě ocitnete tváří v tvář nepřízni osudu, zhluboka se několikrát nadechněte. To vám pomůže vrátit se do přítomnosti, neboť pouze v teď a tady a bez emocí, naleznete to správné řešení.

Jóga není jenom o pro někoho šílených pózách. Srdcem jógy je uvolnit a vyčistit svou mysl, nechat se obejmout přítomným okamžikem díky pozicím a koncentraci na jejich správné provedení a svůj dech v jejich souladu, zpružnit tělo, které pak dá prostor také pružné mysli a uvolní emoce. Vyčistíte se, stanete se bdělými a vděčnými za svůj život. Ať se vám to momentálně může zdát jakkoli těžké, život je krásný. A to můžeme ucítit jen tehdy, pokud zažijeme i temnotu.

Více o józe a jejích krásách naleznete v sekci Jóga.

S láskou…

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.