Krátká, účinná meditace na splněná přání

Mám tu pro vás krátkou, ale velmi účinnou meditaci nebo chcete-li mentální cvičení, které vám při pravidelném používání (čím častěji, tím lépe) pomůže ke splnění všech vašich snů. Každý náš sen se sestává z mnoha malých střípků, které dohromady tvoří velké slunce – vaše splněné přání a vizualizace je velkou jeho součástí, neboť nás doslova ladí na to, abychom byli úspěšní.

Důležitý je pocit!

Vizualizace je velmi mocným nástrojem, který se dá běžně používat na vše, jen je třeba to zkusit a sladit své vnitřní obrazy se svým pocitem v těle.

Chcete, aby vaše schůzka dopadla skvěle? Vizualizujte si její průběh ještě před samotným konáním podle vašich představ a prociťte ho.

Chcete se uzdravit? Vizualizujte si své tělo naplněné světlem a teplem, každou svou buňku naprogramujte svým pocitem lásky a vděčnosti na zdraví a představujte si, jak se uzdravuje a vznikají milióny nových, zdravých, energií naplněných buněk, které vás tvoří.

Vstanete ráno levou nohou a máte strach, že celý den bude zase na nic? Změňte to. Zastavte se, posaďte se, vydechněte a nadechněte celý svůj den, který vás čeká, do sebe, do srdce a tam ho proměňte na momenty úspěchu a radosti. Vizualizujte si celý svůj den až do večera jako lehkou, veselou cestu, po které rádi dojdete až k sladkému nočnímu spánku.

Na následujícím jednoduchém cvičení vám popíši přesný postup toho, jak na to, abyste byli ve svém počínání úspěšní a neztráceli čas.

Meditace splněných přání

Nejprve si najděte ve svém bytě, domě nebo v teplých měsících v přírodě příjemné, klidné místo, kde můžete každý den spočinout pár minut bez rušení.

Ujistěte se, že máte vypnuté zvonění, nikde nic netiká, nebouchá, nekřičí a že i domácí mazlíčci jsou na chvilku na svém oblíbeném místě mimo vás.

Připravte si svíčku a zapalte si jí a položte ji na místo, které bude blízko k vašemu sezení. Pokud svíčku nechcete nebo nemáte, můžete ji vypustit, je hlavně pro navození nálady a zklidnění se.

Pokud můžete, sedněte si na zem, na deku, polštářek nebo jen tak na podlahu do skříženého sedu, říká se mu také turecký sed. Pokud nemůžete sedět v této pozici, můžete si sednout na paty, na židli nebo do křesla, důležité je mít v sedu na židli nohy vedle sebe nepřekřížené, plnou plochu chodidel v kontaktu se zemí a rovná, ale uvolněná záda. Ruce si položte volně na stehna, dlaněmi vzhůru.

Zavřete oči a třikrát se zhluboka nadechněte do celého těla nosem a uvolněně vydechněte vše nepotřebné, stres, tlak, povinnosti, termíny a strachy pryč z těla ven. Můžete vydechnout nosem i ústy. Nadále už dýchejte jen nosem.

Můžete nechat oči zavřené, kdo chce, otevře je a bude se dívat do plamene svíčky, který navodí příjemný meditační stav otevřenosti.

Začněte se ladit a představovat si vaše přání a vnímejte pocity a obrazy, které vám začnou proudit do mysli i do těla. Uvědomte si, proč chcete, aby se vám zrovna toto přání splnilo a vnímejte, jak se u toho cítíte.

Zavřete oči a prohlédněte si vnitřním zrakem cestu, která k vašemu přání podle vás vede a představujte si, jak se vám daří uskutečňovat každý její krok lehce. Nechte se uvidět vámi samými jako smějící se, šťastné lidi, které nic netrápí. Můžete si představovat i jen první krok vaší cesty za splněným snem, o kterém víte, že ho musíte k uskutečnění učinit a věřte, že další kroky se vám zobrazí přesně ve správný čas. Nenarazíte.

Pokud máte na své cestě za splněním přání jakýkoli strach a obavy, pomyslně je s výdechem vhoďte do plamene svíčky, který je spálí a zbude jen to dobré. Pokud nemáte svíčku, vydechněte je otevřenými ústy do prostoru, nechte je rozpustit se ve Vesmíru a představujte si jak mizí. Nemusíte spěchat, odházejte je hezky v klidu, rozlučte se s nimi, už je nepotřebujete.

Nyní si představte, jak se cítíte ve chvíli, kdy se vám váš sen splnil. Nechte naběhnout celých 100% toho pocitu a roztáhněte ho do celého těla, do každé vaší buňky. Tu radost, štěstí, euforii, vděčnost, ale i klid.

Řekněte si pro sebe nebo v duchu jednu z těchto variant vět:“ Mám …. (peníze, práci, skvělého muže/ženu, …) Povedlo se mi …. (zhubnout, získat práci snů, vydělat peníze, zvládnout zkoušku, ….) Dokázal(a) jsem …“  Tím se vám ještě více dostane splnění přání do krve.

Myslete na svá přání v přítomném okamžiku. Tedy: „Už to mám. Mám to. Už to je. Stalo se. Děje se to. Jsem… “

Prociťte to ještě jednou z hloubky celé vaší bytosti a radujte se! Otevřeli jste bránu k sobě, jako k tvůrci vašeho života a sebe samé(ho).

Nyní v duchu nebo pro sebe nahlas řekněte: „Děkuji za splnění tohoto přání, přijímám do svého života vše dobré a těším se na vše, co mě čeká.“

Chvíli ještě s tímto krásným pocitem poseďte a pak pomalu otevřete oči a rozhlédněte se kolem, možná se začnete cítit a vše kolem vás vnímat trochu jinak.

Po meditaci, kdy je mysl pročištěná a otevřená, je dobré si napsat své přání a konkrétní kroky, které k jeho realizaci podniknete na papír nebo do diáře a mít je často na očích. Vaše současné naladění vám vybere přesně takové kroky, které pro vás budou jednoduše realizovatelné, ke splnění vašeho snu.

 

A tak můžete pokračovat i s dalšími přáními, i obyčejnými věcmi typu místo na parkování, pošta bez fronty, cesta do práce bez dopravní zácpy, příjemný oběd a mnoho dalšího, co plní každý náš den. Pamatujte, že co si neuděláte sami, to mít nebudete a týká se to také pocitů. Vše je o vašem rozhodnutí, bez něj se nic nepohne. Rozhodněte se otevřít tvořivému procesu, který určujete vy. Doslova každou svou buňku, myšlenku, čin a celý život i lidi v něm, určujete vy, vaším naladěním, vaším prizmatem. Pojďte být úspěšní! A nečekejte, že budete jen sedět na kanapi, meditovat a ono se to už nějak udělá. Tak to v našem světě „život hrou“ nefunguje. Je třeba si za svými sny a přáními jít a naladěné srdce a mysl, je základním klíčem k úspěchu, tak to hned vyzkoušejte!

Hodně splněných snů a přání.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.