Jaké komplikace vám způsobují přemnožené kvasinky, když je neléčíte komplexně

Kvasinkové infekce, způsobené přemnožením kvasinek kandida (Candida albicans), jsou ve skutečnosti projevem vnitřního problému a na základě mého výzkumu ji nelze dlouhodobě vyléčit pouze jedním krokem, ale souborem kroků, které vedou ke stejnému cíli.

I když existují případy kvasinkové infekce, se kterou si tělo poradilo samo, a to zejména při vyvolání příznaků zvýšením hladiny pH ve vagíně během menstruace, obecně je neléčené přemnožení kandidy velmi nebezpečné, pokud ji neléčíte.

Neléčená kandidóza se dostává do krevního oběhu a vyskytuje se v různých dalších částech těla, což má za následek mnoho dalších příznaků, jako jsou problémy s dutinami, vyrážky, bolest kloubů, bolest na hrudníku, akné, problémy s prostatou, dráždivý tračník a ještě mnoho dalších.

Kandida potřebuje teplé a vlhké prostředí, a tak se jí dobře daří v trávicím a střevním traktu. Tam pokrývá střevní stěny a narušuje normální proces trávení a zásadní vstřebávání živin z potravin, které jíme. Kvasinkové buňky se usazují v naší sliznici a živí se trávicími enzymy a pohlcováním nestrávené potravy.

Tato ztráta živin může vést k vážným zdravotním problémům. Mezi nimi je i oslabení imunitního systému, což posiluje kandidózu a další bludný kruh je na světě.

Kandida produkuje více než 75 toxických látek, které kontaminují tkáně a oslabují imunitní systém, plíce, ledviny, žlučník, játra a mozek.

Když se acetaldehyd, hlavní toxický odpad kandidy, přemění na etanol, může to způsobit celou řadu příznaků, které sahají od nepříjemných až po nebezpečné, jako jsou například:

  • afty
  • vaginální kvasinková infekce
  • bolesti horní části zad
  • nadýmání
  • průjem
  • zácpa
  • pálení žáhy
  • vředy v ústech a kolem řitního otvoru
  • zastření mozku
  • problémy se zuby
  • migrény
  • rozmazané vidění
  • deprese
  • syndrom neklidných nohou
  • záchvaty paniky
  • chronická plíseň na nohou
  • vysoké hladiny cholesterolu
  • astma
  • gastroezofageální reflux

 

Přemnožená kandida může způsobovat potravinové intolerance a alergie způsobené životním prostředím.

Když toxiny kandidy vstoupí do krevního řečiště, tak protireakcí na toto znečištění jsou potravinové alergie, nesnášenlivost potravin a citlivost na životní prostředí, které se v dlouhodobém horizontu mohou projevit jako oslabení imunitního systému.

 

Přemnožená kandida může způsobit syndrom zvýšené propustnosti střev.

Přemnožení kandidy způsobuje rozvoj tzv. rhizoidů (pakořínků), které proniknou střevní stěnou a způsobují zánět a fyzické poškození střeva. V kombinaci s narušeným biochemickým procesem vede toto ke stavu tzv. syndromu zvýšené propustnosti střev. Odtud kandida vstupuje do krevního oběhu a proniká do všech oblastí v těle, kde je imunita oslabena. Syndrom zvýšené propustnosti střev může nakonec vést ke všem druhům onemocnění střev, potravinovým nesnášenlivostem a těžkým alergiím, dokonce i k astmatu. Tento syndrom je spojen také s některými chronickými příznaky přemnožené kandidy, jako je nadýmání, bolesti, pálení žáhy, plynatost, konstantní hlad, hemoroidy, zácpa a dysfunkce jater.

 

Přemnožená kandida může způsobovat alergie a oslabení imunitního systému.

Molekuly antigenů, které vstupují do krevního oběhu, jsou velmi podobné molekulám lidské tkáně, takže imunitní systém spouští reakce a vznikne alergie. Imunitní systém produkuje protilátky zaměřené na napadání antigenů, a když k tomu dojde, také v tomto procesu vlastně napadá zdravé tkáně – sám sebe. To může vést k několika zdravotním problémům v důsledku autoimunitní poruchy.

 

Přemnožená kandida může způsobit vitamínové a minerální nedostatky.

Malá absorpce minerálů a vitamínů může vést k vážným zdravotním problémům. Přemnožení kandidy může přispět k nutričním nedostatkům většinou mědi, zinku a hořčíku, které se projevují v nesčetném množství symptomů a poruch.

 

Přemnožená kandida může mít vliv na nervovou soustavu.

Odpadní produkty kandidy mají vliv na mozek a opět produkují další toxiny, které byly usvědčeny z rozporu s biochemickými procesy v mozku. Nespavost, úzkost, špatná paměť, deprese, netečnost, neschopnost myslet, kolísání nálady je spojeno s nervovým systémem, který je ohrožen přemnožením kandidy.

 

 

Přemnožená kandida může způsobit sepsi (systémovou odpověď organismu na přítomnost infekce – otravu krve).

Přemnožení kandidy může vést k nebezpečnému onemocnění zvané sepse. Je to krevní infekce, vyznačující se rychlým srdečním tepem, rychlým dýcháním a horečkou. Jedná se o život ohrožující stav.

 

Je velmi důležité, pokud máte jakékoliv příznaky kvasinkové infekce, o kterých se dočtete v článku Příznaky genitální kvasinkové infekce u žen a mužů, abyste zahájili celostní léčbu co nejdříve.

Pokud se zajímáte o léčbu šetrnou, přírodní a vysoce funkční, nabízím vám léčivý eBook „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy, kde najdete veškeré informace k uzdravení celostním krok za krokem systémem.

Pokud se chcete dozvědět o přírodní léčbě více, podívejte se do sekce Léčba kandidy.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář
  1. Drahá Michaela, obdivujem Vašu prácu a Váš životný štýl, veľmi rada Vás sledujem a čítam Vaše články, ste skutočne krásna bytosť :).
    Prajem Vám veľa zdravia a radosti, prosím pokračujte v tom čo robíte, je to skutočne krásne!

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.