Jaké jsou rozdíly ve výsledku léčby kvasinkové infekce přírodní medicínou vs. chemickými preparáty

Příroda nebo léky?

Prošla jsem mnoha lety léčení přemnožených kvasinek chemickými léky z lékárny a to i těmi na předpis a výsledek mě nikdy dlouhodobě neuspokojil. Proto jsem začala pátrat a postupně skládat funkční systém přírodní léčby, který se mi stal trvalým uzdravením a díky tomuto poznání jsem napsala tento článek, ve kterém se s vámi podělím o velmi zajímavé a důležité srovnání komerční lékařské a celostní přírodní léčby. 

 

Konvenční medicína

Zatímco přírodní medicína vnímá lidské tělo jako kompletní celostní a neopakovatelný systém, konvenční medicína léčí tělo separováním jeho fyzických orgánů.

Konvenční medicína dodnes nepřiznává smutnou pravdu, kterou je fakt, že člověk, spolu se všemi živými bytostmi, nikdy nebude kompatibilní s umělými chemickými látkami, bez ohledu na to, jak totožně mohou všechny tyto chemikálie vypadat.

Syntetické chemické látky nemohou být skutečně zcela tělem absorbovány. Vzhledem k jejich umělé formě jsou syntetické chemické látky jakéhokoliv druhu pro tělo nesrozumitelné. To je důvod, proč tyto chemikálie nemohou proniknout do vašeho těla, aniž by v něm nezpůsobily nějakou úroveň katastrofy.

Zatímco cestou celostní medicíny je především obnovit tělo zpět do stavu vnitřní rovnováhy, zvýšit optimální genetické funkce a pomoci tělu očistit se a vyléčit samo, konvenční medicína zaměřuje celé své úsilí na to, „vyrobit pohodlného pacienta“ a zklidnit mu bolesti léky a mastmi, které slouží pouze pro zamaskování vnějších příznaků uvnitř vzniklého onemocnění.

 

Smutná pravda o lécích na kvasinkové infekce

Smutnou pravdou je, že velká část lékařů (ne všichni), se více starají o své prosazování pravdy a spolu s farmaceutickým průmyslem o své peníze a postavení, spíše než o naše blaho a nalezení celostní cesty. Je to do jisté míry jejich úkol, který slíbili plnit a díky němuž zachraňují milióny lidí každý den. Skláním se jim a zároveň bez urážky vyhýbám, pokud nejde o úrazy a akutní onemocnění. Důvodem k tomu mi jsou zkušenosti s celou řadou dostupných léků v Čechách i na Slovensku, volně prodejných i na předpis a jejich selhání v komplexním vyléčení (krátkodobě účinné, dlouhodobě naprosto nedostatečné) a také lékařské fixování se pouze na jeden proud vědeckého myšlení a empirického výzkumu, bohužel stále odděleného od člověka jako celku.

Hlavním argumentem lékařů, proč neexistuje souvislost mezi stravou a kvasinkovou infekcí, je to, že dva jedinci mohou jíst stejné jídlo, ale jen jeden z nich bude mít kvasinkovou infekci, zatímco druhý zůstane zdravý. Ignorují skutečnost, že existují také ​​další faktory, podílející se na rozvoji přemnožení kvasinek, a neznamená to, že zdravá a vyvážená strava je pro zdárné vyléčení bezvýznamná.

Jednou ze základních chyb západní medicíny je její tendence řadit mnoho nemocí jako genetickou poruchu. Tento přístup vede mnoho lidí k víře, že se skutečně narodí s tímto určitým onemocněním a není nic, co mohou udělat pro to, aby ho vyléčili.

I když se každý rodíme s určitými genetickými sklony a slabými stránkami, máme absolutní kontrolu nad svým zdravím a životní pohodou.

 Porozuměním svému vnitřnímu problému, který způsobil onemocnění, nasloucháním svému tělu, převzetím odpovědnosti nad svým zdravím a učiněním důležitých změn (změna životního stylu, stravování, hormonální rovnováhy, vnitřní očisty, práce se strachy), můžeme dostat naše zdraví do skvělé formy, a převzít tak kontrolu nad svými životy, aniž bychom činili další náklady ve prospěch konvenční medicíny.

 

Co nabízí konvenční léčba?

Níže je uveden seznam několika možností konvenční medicíny a jejího přístupu ke kvasinkové infekci.  Vyzkoušela jsem za svůj život všechny, bohužel ale žádný preparát nebyl schopen účinně eliminovat můj problém s kvasinkovou infekcí a příznaky s ní spojenými v dlouhodobém horizontu. Je to hlavně proto, že většina z těchto léčiv je zaměřena pouze na příznaky onemocnění, nikoli na její příčinu a tak jen narychlo záplatují, spíše než řeší základní problém.

Ve skutečnosti existují některá antimykotika, která účinně zabíjejí kvasinky. Jen k nim mám z vlastní zkušenosti tyto tři výhrady:

  1. Fungují dočasně. Kvasinkové onemocnění je komplexní stav těla. Chcete-li efektivně zabít přemnožené kvasinky, je třeba neutralizovat vnitřní prostředí, které je udržuje při životě. Zabíjení kvasinek bude jako řezání rostliny nad zemí, ale ponechání jejích kořenů, takže bude opět růst.
  2. Kandida je pleomorfním organismem, což znamená, že může měnit tvar a vyvinout rezistenci na antifungální léčbu.
  3. Většina antimykotické léčby s sebou nese i nesčetné množství vedlejších účinků, z nichž některé jsou závažné.

Volně prodejné léky

Nejvíce volně prodejných přípravků je zaměřeno na léčbu infekce pouze v postižené oblasti.

Existují krémy, které se vkládají pomocí aplikátoru do pochvy nebo se mají natírat po celé délce penisu muže. Dále se do pochvy vkládají čípky, které se rozpouštějí tělesným teplem a tím uvolňují účinné složky. (Canesten, Gyno-Pevaryl, Jenamazol, Imazol, Candibene, Rosalgin, Femigel, borax-glycerínové bobule – Globulus Cum Natrio Tetraborico,…)

I když jsou snadno dostupné bez lékařského předpisu, cenově dostupné, snadno použitelné a rychle jednají, většina volně prodejných léků má své jasné nevýhody:

  1. Působí dočasně na zmírnění příznaků a zároveň zvyšují odolnost organismu na léčbu.
  2. Nemohou poskytnout řešení pro systémovou kvasinkovou infekci, protože kvasinky žijí v mnoha částech těla i kromě viditelně zamořené oblasti.
  3. Obsahují oleje, které rozkládají latexový materiál kondomu.
  4. Mohou způsobit závažné nežádoucí účinky pro těhotné ženy a dívky mladší 12 let.

 

Ústní vody jsou například pouze ve styku s kvasinkou v ústech a na omezenou dobu, a proto jsou nejméně účinné v jejich léčbě. Stejné je to u aft. Dokonce i několik dní poté, co krémově bílé skvrnky na jazyku a mandlích zmizí, se znovu objeví, neboť nebyl odstraněn kořen problému, který způsobil tyto příznaky.

 

Krémy, masti a pleťové vody, které se používají na infekci kůže a nehtů, je třeba aplikovat jednou až čtyřikrát denně dlouhodobě, nejméně čtyři až pět týdnů, častokrát i mnohem déle. Předčasné ukončení léčby činí kvasinky rezistentní na antifungální látky a léčba nakonec selže. Navíc, antimykotické (protihoubové) krémy a masti často obsahují steroidy, jejichž cílem je snížit zánět. Dlouhodobé užívání steroidů může poškozovat játra, oslabit imunitní schopnosti a zhoršit infekci kandidy. (Exoderil, Canespor, Clotrimazol, Micetal, Fungicidin, Terbistad, Canifug-Lösung)

 

Pastilky se také používají k léčbě ústní kvasinkové infekce, jako alternativa k ústním výplachům. Jedna nebo dvě pastilky používané 3–5krát denně jsou obvykle doporučenou dávkou. Pastilky by měly být užívány několik dní po sobě, dokud kandidóza nezmizí. Nejpoužívanější účinné látky v pastilkách na kandidózu úst a hrdla jsou: Nystatin a klotrimazol. Problém je v tom, že účinné složky antifungálního činidla jsou omezeny na přímý kontakt s kvasinkovými buňkami. Kvasinková infekce v jiných oblastech těla není léčbou ovlivněna, tudíž přetrvává. (Nystatin, Amfotericin B, Mikonazol)

 

Předepsaná léčba lékařem

Pokud vaše kvasinková infekce nereaguje dobře na volně prodejné léky, může vám lékař předepsat silnější léky na předpis. K tomu dochází až po kontrole a sejmutí stěru z děložního hrdla, který se následně odešle do laboratoře k určení typu a závažnosti kvasinkové infekce. (Diflucan, Nizoral, Mycomax, Noxafil, Sporanox, Furantoin, Fluconazol, Macmiror)

Je důležité vědět, že většina léků nakonec přestane fungovat nebo kvasinkové přemnožení ještě zhorší.

 

Zde jsou důvody, proč tomu tak je:

1) Kvasinky vyvinuly rezistenci na tyto léky, a tak přestávají zabírat.

2) Léky způsobují stres a narušení vaší křehké vnitřní rovnováhy, způsobují zatížení jater a otravují váš vnitřní systém, což vede k oslabenému imunitnímu systému a zpomalení činnosti detoxikačních orgánů. Tím se vaše tělo stane méně obranyschopné proti kvasinkám, které mohou zhoršovat váš zdravotní stav v dlouhodobém horizontu.

Navíc většina léků má vedlejší účinky, které sahají od nepříjemných až k vážným. Některé léky mohou dokonce způsobit trvalé poškození vašeho systému, vezmou-li se bez dozoru. (hepatotoxicitu, …)

 

Přístup celostní medicíny

Přírodní nebo také celostní medicína vnáší do léčby přírodu a její věčné zákony. Není zaujatá diagnózou nebo léčbou jednoduše proto, že vychází z principu: co nemoc v těle způsobuje, je tělo samotné a jeho aktuální disharmonie. Zákony odpovědné za nemoc nemohou existovat ve zdravém těle. Dobrou alegorií k tomuto vnímání je, že tma nemůže existovat v přítomnosti světla.

Celostní medicína vnímá tělo jako celek (tělo, mysl a duch), a nikoli jako součet jeho orgánů. Podle celostní medicíny vše, co absorbujete (postoje, přesvědčení, chemikálie nebo jídlo), přímo ovlivňuje váš systém jako celek negativním nebo pozitivním způsobem.

Z tohoto důvodu si celostní medicína klade za cíl zabránění rušivých přístupů k léčení a spíše se zaměřuje na vyživující přístup vybudování silného imunitního systému, což zvyšuje funkčnost organismu, posiluje duchovní a duševní síly a stabilitu celkově.

Přírodní léčiva se rodí v přírodě a jsou postavena na základech individuální očisty těla od všech nepřirozených zbytků. Člověk, který je očištěn od všech nepřirozených prvků, je sladěnější s přírodou a tím omlazenější a oživenější. Nepřirozené prvky jsou čímkoli pocházejícím z umělých nepřirozených potravin, znečištěného ovzduší a vody, nedostatečného cvičení a pohybu v přírodě, nahromadění toxinů v těle a jakékoliv extrémní aktivity, které popírají zákony přírody.

K onemocnění dochází vždy, když je tělo ve stavu nerovnováhy nebo disharmonie v důsledku nadměrné toxicity nebo nedostatečné – nevhodné výživy (nedostatek síly). Příznaky onemocnění mohou pouze poukázat na to, že něco není v pořádku a že je tělo ve stavu nerovnováhy a nebezpečí. K většině onemocnění dochází tehdy, když čistící orgány těla neodstraní veškeré nadměrné množství jedů, které se dostanou do buněčných stěn, kostí, receptorů hormonů a tkáně. Ve většině případů je momentem začátku nemoci okamžik, kdy toxiny vstupují do vnitřního systému těla. Když se objeví první příznaky, je často příliš pozdě a něco v těle již bylo poškozeno.

Přírodní medicína je přesvědčena, že tím, že tělo vykonává svůj stálý vnitřní očistný proces odstranění toxinů, také známý jako detoxikace, spolu s obnovením stavu rovnováhy správou výživou, výsledkem může být více než 90 % nemocí uzdravených tělem samotným bez zásahu.

 

Na těchto stránkách, konkrétně v sekci Léčba kandidy, se s vámi v dalších článcích dělím o mé podrobné výsledky 20 let trvajícího osobního výzkumu na toto téma a konkrétní informace k přírodní léčbě.

Pokud cítíte, že přemnoženými kvasinkami trpíte a chcete se už opravdu uzdravit, podrobný krok za krokem systém léčby vám nabízím v léčivém eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy, kde najdete vše potřebné.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.