Jak zjistíte, že trpíte kvasinkovou infekcí

Pokud se akutně nebo už delší dobu necítíte dobře a trpíte zdravotními komplikacemi spojenými s přemnoženými kvasinkami, jejichž seznam najdete v „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy„, představím vám veškeré dostupné diagnostické metody, díky nimž zjistíte, jak na tom opravdu jste a budete se moci rozhodnout se plně uzdravit. 

Kvasinkové infekce, zvláště když se stanou systémovým onemocněním, se neomezují pouze na oblasti, kde se vyskytují symptomy, jako je například pochva. To je důvod, proč léčba příznaků konvenční medicínou nikdy neodstraní problém a kandida stále žije ve střevním traktu, ústech, na kůži. Když se kandida přemnoží, najde si cestu také do mnoha jiných oblastí v těle, než je například pochva nebo penis. Zasaženy bývají také klouby, vnitřní orgány, dutiny a jiné tkáně a to se může projevit mnoha dalšími příznaky. To je důvod, proč vlastní diagnóza kvasinkové infekce musí obsahovat velký kontrolní seznam symptomů, kromě běžných nepříjemných příznaků souvisejících například s pohlavními orgány.

Je pravda, že neexistují žádné jednoznačné objektivní testy, které mohou ověřit existenci kvasinkové infekce. K detekci přítomnosti přemnožené kandidy se používají testy kůže, krevní testy, svalové testování, měření komplexů protilátek v séru a analýza stolice. Kandida však běžně obývá trávicí trakt a kůži i u zdravých lidí, proto mají tyto testy mnoho falešných pozitivních i negativních výstupů.

Zatímco krevní test může ukázat zvýšenou hladinu kyseliny močové v těle (přítomnost kandidy byla prokázána jako zvyšovač množství kyseliny močové), normální hladina kyseliny močové nezaručuje, že kvasinkovou infekci v těle nemáte.

 

Komplexní rozbor stolice a trávicí analýza

Komplexní rozbor stolice a trávicí analýza je komplexní sada integrovaných laboratorních testů, zaměřených na vyhodnocení trávení, střevního prostředí a absorpci tím, že zkoumá stolici. Tyto testy vedou k určení diagnózy poruchy trávení, které slouží jako spouštěcí faktor pro přemnožení kvasinek a tudíž infekci. Jako vedlejší efekt tato analýza odhaluje také další zažívací onemocnění, která souvisejí s přemnoženou kandidou, jako je syndrom propustného střeva a přerůstání bakterií ve střevech.

Výstupní informace z této komplexní analýzy mohou poskytnout dostatečnou diagnózu k určení přítomnosti přemnožené kandidy, stejně jako vhled do faktorů zodpovědných za její přerůstání.

K tomu slouží například Darkfield metoda – vyšetření kapky krve

Jedná se o test, kdy je vám odebrána kapka krve, která poskytuje spolehlivou a rychlou vizualizaci kandidy, parazitů a bakterií, které plavou volně v krevním řečišti. Zkouška se provádí pomocí mikroskopu připojeného na videorekordér a monitor. Mikroskopie živých buněk může odhalit důležité údaje o zdravotním stavu, které nedostanete prostřednictvím běžných mikroskopických testů.

 

EAV vyšetření

Jedná se o vyšetření takzvanou elektroakupunkturou podle Dr. Volla. Dr. Reinhard Voll zkonstruoval v padesátých letech přístroj, který umožňuje měřit elektrický odpor kůže v bodech známých z klasické čínské akupunktury. Protože každému bodu odpovídají určité tělesné orgány, lze na základě naměřeného odporu učinit závěr o stavu těchto orgánů.

Touto metodou mohou být odhalena chronická zánětlivá ložiska například v zubech, krčních mandlích, ve vedlejších nosních dutinách a ve vnitřních orgánech, jako je žlučník nebo slinivka, a to často dlouho předtím, než se objeví symptomy nemoci. Dále je možno prověřit účinnost a snášenlivost jednotlivých léků právě tak jako potravin nebo jedů, například pesticidů, chemikálií na ochranu dřeva nebo amalgámu.

 

Jak se Candida albicans přenáší

Onemocnět může každý. Původcem infekce je nejčastěji naše vlastní flóra sliznic nebo se jedná o přenos cizí kandidové flóry kontaktem s jiným nakaženým člověkem, například pohlavním stykem.

Hlavními riziky vzniku, kromě již dříve zmíněných, je hlavně strava s vysokým obsahem cukru, dlouhodobá léčba antibiotiky, diabetes mellitus, chirurgický výkon, těhotenství, nádorová onemocnění, neutropenie (snížení počtu neutrofilů – nejčastějšího typu leukocytů vlivem chemoterapie), immunosuprese (po transplantaci), při léčbě cytostatiky, u AIDS a další.

 

Dotazník symptomů k určení kvasinkové infekce

Dobrou alternativou ke komplexnímu rozboru stolice a trávicí analýzy a mikroskopie živých buněk z kapky krve je v současné době jednoduchý dotazník, který se zaměřuje na symptomy a znamení těla.

Je jedním z nejužitečnějších metod, které vám pomohou určit pravděpodobnost vašeho kvasinkového onemocnění. Dále vám pomůže zjistit fázi kandidózy – ať už je lokalizovaná, nebo systémová.

Dotazník si můžete zdarma stáhnout na stránce „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy„.

 

Jednoduchý domácí test ke zjištění závažnosti kvasinkové infekce

Vzhledem k tomu, že konvenční lékařské testy na kvasinkové infekce nejsou vždy přesné, nejlepší radou je, spojit solidní lékařskou diagnózu s vlastní diagnostikou.

 

Postup na domácí test na zjištění kandidózy:

První věc, kterou ráno a na lačný žaludek (bez jídla nebo tekutin) uděláte, že si vezmete čistou sklenku a nalijete do ní filtrovanou vodu (minerální, reverzní osmóza, Brita filtr, …).

Uděláte si v ústech dostatečné množství slin a plivnete do sklenice.

Dejte sklenku vody stranou a počkejte po dobu jedné hodiny.

Máte-li mírný případ kvasinkové infekce, uvidíte řetízky slin jako nožky, které se snáší vodou dolů ke dnu.

Zastavující se kalné skvrny slin poukazují na zvýšené riziko přemnožených kvasinek.

Máte-li pokročilou systémovou kvasinkovou infekci kandidy, uvidíte, jak vaše sliny klesají na dno sklenice.

Poznámka: Výše uvedený test je rychlý a levný způsob, jak zjistit, zda váš trakt obsahuje přebytek kvasinek kandidy a je-li kvasinka přeměněna do patogenní formy. Nicméně, domácí test sliny není 100% přesný. Důrazně doporučuji sledovat i jiné lékařské testy na přítomnost přemnožené kandidy, abyste dosáhli přesnějšího obrazu o svém stavu.

 

Pokud cítíte, že přemnoženými kvasinkami trpíte a chcete se už opravdu uzdravit přírodně a trvale, podrobný krok za krokem systém léčby vám nabízím v léčivém eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy, kde najdete vše potřebné.

Další léčivé informace na toto téma najdete v sekci Léčba kandidy.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.