Odstranění zubního kazu bez lékaře

Toothbrush with tiny flowersSpousta z nás trpí v důsledku překyselení organismu nejrůznějšími zubními problémy, z nichž nejčastější je zubní kaz. Jestliže je to i váš případ, můžete se pokusit zub si sami zregenerovat a vyzkoušet tak sílu přírody, místo invazivního vrtání a celoživotní společnosti nezdravé plomby v těle. Naše těla se totiž neustále obnovují a i když to není běžně známo, je možno přírodně a přirozeně regenerovat i zuby.

 

Obnovit si zuby je bezpochyby lepší, než nechat si je zaplombovat, protože většina dnešních plomb obsahuje buď rtuť (známý toxin, který poškozuje mozek a nervový systém), nebo estrogen (bílé plomby uvolňují estrogen a přispívají k hormonálním problémům). Navíc je regenerace zubů snadná.

Potřebujete pouze dvě věci: kořen kostivalu a skořápky z organických vajec.
Skořápky se používají proto, že obsahují 27 minerálů a spoustu vápníku, takže je to ideální stavební materiál k regeneraci zubů. Složení vaječných skořápek se vlastně velmi podobá složení zubů a kostí. Kořen kostivalu se užívá proto, že urychluje růst kostí, zubů a tkání. To napovídá i český název „kostival“, slovensky “kostihoj”.

Když si chcete regenerovat zuby, měli byste sníst jednu skořápku organického vejce denně. Nejlepší způsob, jak ji zkonzumovat, je rozmixovat skořápku na jemné částice s čerstvým ovocem třeba ve smoothie. Ideální je nápoj z banánu, protože banán udrží částečky skořápky v suspenzi a neklesnou na dno sklenice. Vejce rozbijte a před mixováním povařte skořápku 5 minut ve vodě, aby se zničily případné patogeny.

Pakliže nemáte mixér, můžete suché skořápky zabalit do ubrousku, několikrát přejet válečkem tam a zpět, až se skořápky rozdrtí na prach (čím jemnější, tím lepší), poté je nasypete do malého šálku, zakápněte trochou citrónu a lžičkou ještě dobře promícháte. Hmota začne pěnit, což je známka probíhající chemické reakce potřebné ke správnému zpracování skořápky tělem. Při konzumaci skořápek vždy přidáváme citrón. To je starý a osvědčený recept mé prababičky, která ho předávala dál jako pomoc při svědění kůže v těhotenství z nedostatku vápníku. Sama jsem ho v těhotenství pravidelně praktikovala a musím říci, že výsledky se dostavily téměř okamžitě.

Nejlepší doba pro konzumaci skořápek je večer, neboť vápník tělo nejlépe zpracovává ve večerních hodinách.

Tímto tedy doplníte ve svém těle minerály a vápník. Dále je třeba používat na své zuby a dásně kořen kostivalu.

kostivalKostival lékařský je 60-100 cm vysoká vytrvalá bylina. Lodyha je přímá, ve vrchních partiích je větvená. Listy jsou umístěny střídavě, mají vejčitě kopinatý až kopinatý tvar, jsou chlupaté. Z rubové strany listů je velmi výrazná žilnatina. Okvětní lístky mají barvu v odstínech načervenalé, fialové, modrofialové a červenofialové. Kvete od května do července. Více v článku Jedlé rostliny – podrobný přehled.

 

Kořen může být čerstvý nebo sušený, pokud je sušený, mírně ho po 10 minut povařte, aby se rehydratoval. Pak rozmixujte asi palec kořene s pár lžícemi vody, aby vznikla tekutina. Tu převalujte v ústech a srkejte mezi zuby asi po domu 20 minut. Pak vyplivněte.

Pokud budete používat kořen kostivalu tímto způsobem jednou denně, pravděpodobně během pár týdnů uvidíte výsledky. Mnohé kazy se tímto způsobem mohou úplně uzdravit za 1 – 2 měsíce pravidelného denního ošetřování. A nejlepší na tom je, že