Melounovo – citronovo – borůvkové domácí nanuky

domaci nanukyZmrzka! Patří neodmyslitelně k létu, ať jsme malý mlsouni nebo velcí gurmáni a ta doma vyrobená, z kvalitních a zdravých surovin, tak ta je vůbec k nezaplacení. Jestliže chcete vyzkoušet báječné ovocné potěšení, které je spíše sorbetem než klasickou smetanovou bombou, zde nabízím skvělý recept, kterým ohromíte nejen děti, ale vykouzlíte úsměv ve tváři všem vašim hostům.

S přípravou této dobrůtky začínáme nejpozději den před jejím podáváním. Na 8 kousků budeme potřebovat 8 papírových nebo plastových kelímků a 8 dřívek.

 

Ingredience:

Melounová část
2 1/2 šálku na kostičky nakrájeného a vypeckovaného melounu
1/4 šálku cukru (kokosový, třtinový, …)

Citrónová část
1/2 šálku vody
1/4 šálku cukru
1/2 šálku čerstvé citronové šťávy
1/4 šálku pomerančové šťávy
1/4 lžičky vanilkového extraktu

Borůvková část
2 šálky čerstvých borůvek
1 šálek vody
5 lžic cukru
1 lžička čerstvé citronové šťávy

 

Příprava:

Melounová část:

melounRozmixujte meloun s cukrem na pyré a přendejte do mísy. Poté začněte plnit kelímky asi 3 lžícemi do každého (záleží na velikosti) a dejte na 2 hodiny zamrazit. Až směs trochu ztuhne, vyndejte je a zapíchejte do všech dřevíčka a poté opět vraťte na 1 hodinu do mrazáku. Můžete přikrýt potravinou fólií nebo alobalem, aby ovocná směs nenatáhla okolní pachy a dřevíčka lépe držela.

 

 

 

Citrónová část:

Rozpusťte cukr v 1/2 šálku vody a poté přidejte citronovou šťávu, pomerančovou šťávu a vanilku. Tuto směs pak přidejte rovnoměrně (3 lžíce) na zmrzlou melounovou část s dřívkem a vraťte na 2 hodiny do mrazáku.

 

Borůvková část:

Rozmixujte borůvky s vodou a cukrem v mixéru, dokud se cukr nerozpustí a pak přidejte citrónovou šťávu. Hotovou směs přidejte rovným dílem (3 lžíce) na předešlou citrónovou část a zamrazte na finálních 8 hodin, aby se vše hezky spojilo.

Před samotným podáváním rozstřihněte kelímky nůžkami, pakliže nejdou samovolně stáhnout a ještě na chvíli dejte zpět do mrazáku a je to.

 

S jednotlivými částmi si můžete libovolně hrát – měnit ovoce (místo borůvek dát jahody nebo třešně), poměry, ingredience, přidávat koření, mrazit smoothie nebo rostlinná či ořechová mléka oslazená agáve, medem nebo kokosovým cukrem či ovocem a experimentovat dle libosti. Tohle je jen jeden z nápadů, který milují obzvláště děti, protože je to „cuc na kládě“, u kterého nemusí způsobně sedět u stolu, ale mohou s ním běžet dál.

Dobrou chuť.

 

❤ Mia ☮

Autor: Mia Weissová, www.slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě, pokud bude připojeno jméno autora, zdroje, aktivní odkaz na www.slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka. Díky!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.