Quinoa karbanátky s mandlovým krémem a uzenou paprikou

quinoa karbanátkyToto lehké zásadité jídlo je skvělým prostředkem k podpoře imunitního systému, srdce, zažívání a zároveň přísady v něm obsažené zmírňují PMS a akné. Funguje jako prevence rakoviny tlustého střeva, snižuje krevní tlak, je skvělé pro diabetiky, při redukční dietě, bezlepkové dietě a pro detoxikaci těla. Svou skladbou tělo přirozeně odkyseluje a díky tomu se pak tělo může lépe vyrovnávat se záněty, infekcemi a jinými nemocemi.

 

Ingredience na karbanátky:

  • 1 šálek suché quinoi, vařené ve 2 šálcích vody
  • 1 velká sladká brambora, oloupaná, nakrájená na kostičky, dušená na páře, rozmačkaná
  • 1 šálek jemně nakrájené červené cibule (opravdu na drobno)
  • ½ šálku jemně nakrájené papriky
  • 4 stroužky česneku, drceného
  • 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce na potření karbanátků
  • 1/3 šálku nasekaných čerstvých lístků koriandru
  • Šálek adzuki fazolí
  • ½ šálku konopných semínek
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • šťáva z jedné limetky
  • 1 lžička mořské soli

 

 Postup:

karbanátkyVe velké míse smícháme rozmačkanou bramboru s vařenou quinoou. Orestujeme cibuli, česnek a papriku na olivovém oleji 2-3 minuty, dokud směs nezesklovatí. Necháme vychladnout a poté přidáme do mísy. Přidáme také zbývající přísady a důkladně promícháme – můžeme rukama. Nyní tvarujeme karbanátky. Rozehřejeme olivový olej na pánvi na střední stupeň a karbanátky na něm lehce opečeme z obou stran. Tyto karbanátky jsou křehké, takže je potřeba s nimi manipulovat co nejopatrněji.

 

Mandlový krém s uzenou paprikou

Ingredience:

  • 1 šálek mandlí
  • 1 a 1/4 lžičky uzené papriky
  • 1 stroužek česneku drceného
  • 3 lžíce čerstvé vymačkané citronové šťávy
  • ½ šálku filtrované vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky mořské soli
  • špetka kajenského pepře

Postup:

Všechny ingredience umixujeme na hladkou pastu. V případě potřeby zjemníme ještě troškou vody. Polijeme karbanátky.

 

Karbanátky si nejlépe vychutnáte s listovým salátem a rajčaty jako vyvážením k vařenému jídlu, pro zachování zásaditého charakteru celého pokrmu. Karbanátky by v ideálním případě měly tvořit 30% porce a zbylých 70% čerstvý salát, ale volba je samozřejmě na vás.

Nechte si chutnat.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.