4 recepty na léčivé polévky na imunitu, regeneraci a proti zánětům

polévkyPolévky jsou skvělým způsobem jak se ozdravit nejen v chladných měsících a udržet tak svou imunitu silnou, doplnit potřebné vitamíny a minerály, prohřát útroby a udržet svou energii v plném běhu. Připravila jsem pro vás 4 recepty na ozdravné polévky, které vám pomohou regenerovat tělo, posílit imunitní systém a čelit lépe možným zánětlivým procesům.

 

Provensálská polévka s bílými fazolemi na imunitu

provensálká polévkaIngredience:

  • 250 g bílé fazole
  • 200 g nasekaných zelených fazolek
  • 2 velké stroužky česneku, drcené
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 mrkev, jemně nakrájená
  • 1 velká cibule, jemně nakrájená
  • 1 stonek řapíkatého celeru, oloupaného a jemně nakrájeného
  • 180g nových brambor, nakrájených na kostičky
  • 850 ml zeleninového vývaru bez droždí
  • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená
  • 200 g cukety, nakrájené (volitelné)
  • 1 svazek čerstvé bazalky, jemně nasekané
  • Sůl a pepř

 

Přísady na Provensálskou omáčku

  • 100 g čerstvé bazalky
  • 1 ½ lžíce piniových oříšků
  • 2 velké stroužky česneku
  • 50ml extra panenského olivového oleje

 

Postup:

Odstraníme vnější tvrdší vrstvu fazolí špičkou nože a vytlačíme vnitřní jemnější část fazole. Rozehřejeme olej ve větším hrnci na střední stupeň, přidáme cibuli, česnek, celer a mrkev a jemně restujeme po dobu 5-8 minut, dokud cibule nezměkne, ale není ještě hnědá. Nyní vmícháme brambory, rajčata a vývar a dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a přidáme bazalku. Zmírníme oheň, přiklopíme pokličkou a jemně necháme probublávat, dokud nejsou brambory měkké.

Nyní si připravíme Provensálskou omáčku tak, že rozmixujeme oříšky, česnek a bazalku na jemnou pastu a pak přidáme olej. Dáme do misky, zaklopíme a dáme vychladit do lednice. Když brambory změknou, přidáme cuketu, bíle a zelené fazolky a vaříme dalších 10 minut, dokud fazole nezměknou.

Nalijeme hotovou polévku do misky a ke každé porci přidáme polévkovou lžíci omáčky z lednice.

 

Regenerační polévka z červené řepy

Ingredience:polévka z řepy

  • 1,5 l filtrované vody
  • ½ hrknu nakrájené červené řepy
  • ½ hrnku nakrájené mrkve
  • ¼ hrnku čerstvé šalvěje (případně sušené)
  • 3 hrnky nakrájené kapusty

 

Postup:

Do vody dáme vařit řepu, mrkev a šalvěj. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Pak přidáme kapustu a vaříme ještě zhruba 5 minut. Vše pak rozmixujeme na pyré. Nakonec můžeme trošku zakápnout olejem z pupalky, semínek, ořechů… dle chuti nebo přidat na jemno rozmixované listy kapusty s pár mandlemi.

 

Imunitní květáková polévka s česnekem

Ingredience:

  • květáková polévka1 květák
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 střední cibule, nakrájené na kostičky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 ½ lžičky Provence koření (oregano, rozmarýn, saturejka, tymián, bazalka)
  • mořská sůl a černý pepř
  • čerstvý tymián na ozdobu

 

Postup:

Uvaříme květák na skus. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibulku, česnek a sušené byliny. Přidáme květák, zalijeme vývarem a provaříme vše dohromady do změknutí. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na pastu. Ozdobíme pokapáním oleje a bylinkami.

 

Protizánětlivá polévka s čočkou a chilli

Ingredience:

  • čočková polévka2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 sušená chilli paprička nebo 1/2 lžičky sušeného chilli (nebo dle chuti ostrosti)
  • 1 střední červená cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek celeru, oloupaný a na kostičky
  • 1 mrkev, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika na kostičky
  • špetka mořské soli
  • 3 šálky čočky – předem namočené
  • 8 šálků zeleninového vývaru s nízkým obsahem soli
  • 1 velké rajče, nakrájené

  

Možná variance na ozdobu:

 Ingredience:

  • 1 malé rajče, na kostičky nakrájené
  • 1 malý svazek koriandru, hrubě nasekaného
  • 1 zelená cibule, na tenké kroužky

 

Postup:

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme všechno koření, které na oleji necháme zpěnit. Přidáme cibuli, česnek, mrkev, papriku, celer a sůl a zhruba 7 minut restujeme. Pak přidáme čočku, vývar a rajče a vaříme za častého míchání zhruba 35 minut dokud není čočka měkká. V případě, že si zvolíte červenou čočku, zkracuje se významně doba vaření dle instrukcí na obale. Nakonec přidáme sůl a pepř a polévku rozmixujeme. Po nalití můžeme přidat na jemno nasekané kousky rajčete, zelené cibulky a koriandru nebo jen bylinky.

 

Další recepty na ozdravné polévky naleznete pod tagem Polévky.

 

Bojujete s občasnými nebo chronickými záněty?

Je třeba k této problematice přistoupit celostně a udělat několik potřebných změn k lepšímu. V eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy – holistický systém pozitivní proměny života“, popisuji důležité aspekty úpravy stravy, posílení orgánů, pročištění těla a navrácení ho do rovnováhy, ve které panuje zdraví na všech úrovních, konkrétními funkčními kroky, které již pomohly stovkám mých uzdravených klientů.

Opakované kvasinkové infekce vedou k chronickým zánětům, dysbakterióze, syndromu propustného střeva, autoimunitním onemocněním, participují na vzniku rakovinných nádorů, napadají mozek a v důsledku toho ničí naší psychiku a způsobují mnoho dalších velmi nepříjemných zdravotních problémů.

Pokud chcete zjistit, zda patříte k 80% populace, která trpí přemnoženými kvasinkami a z nich plynoucích problémů, stáhněte si zdarma můj eBook „Jak si vytestovat kvasinkovou infekci“, odpovězte na otázky v něm položené, vyhodnoťte svůj aktuální zdravotní stav a rozhodněte se podle výsledků o další cestě. Já vám nabízím tu přírodní, šetrnou a trvalou, bez negativních vedlejších účinků.

 

Bojujete s občasnými nebo chronickými záněty?

Je třeba k této problematice přistoupit celostně a udělat několik potřebných změn k lepšímu. V eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy – holistický systém pozitivní proměny života“, popisuji důležité aspekty úpravy stravy, posílení orgánů, pročištění těla a navrácení ho do rovnováhy, ve které panuje zdraví na všech úrovních, konkrétními funkčními kroky, které již pomohly stovkám mých uzdravených klientů.

Opakované kvasinkové infekce vedou k chronickým zánětům, dysbakterióze, syndromu propustného střeva, autoimunitním onemocněním, participují na vzniku rakovinných nádorů, napadají mozek a v důsledku toho ničí naší psychiku a způsobují mnoho dalších velmi nepříjemných zdravotních problémů.

Pokud chcete zjistit, zda patříte k 80% populace, která trpí přemnoženými kvasinkami a z nich plynoucích problémů, stáhněte si zdarma můj eBook „Jak si vytestovat kvasinkovou infekci“, odpovězte na otázky v něm položené, vyhodnoťte svůj aktuální zdravotní stav a rozhodněte se podle výsledků o další cestě. Já vám nabízím tu přírodní, šetrnou a trvalou, bez negativních vedlejších účinků.

Hodně zdraví!

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.