Nepečené čokoládové brownies s vlašskými ořechy

raw browniesLahodných, zdravých, neotřelých a hlavně rychlých potěšení není nikdy dost a tak vám dnes nabízím recept na čokoládové brownies, se kterými si nemusíte vyčítat, že „už zase jíte nějakou sladkost“.

 

Recept je poskládán ze samých kvalitních zdrojů mikro i makro živin, jako jsou například ovesné vločky, které jsou plné bílkovin, minerálních látek, vitaminů skupiny B, vápníku, železa, fosforu a lecitinu. Také z vlašských ořechů, které nám poskytují omega 3 mastné kyseliny, kyselinu alfa-linolenovou, vlákninu a antioxidanty, z živého kakaa plného minerálů, vitamínů a antioxidantů a to hlavně hořčíku a organické síry, z datlí bohatých na draslík a chlór, z přírodního medu plného enzymů a ze skořice, která přirozeně zahřívá, pomáhá nám spalovat tuky a je silným antioxidantem působícím proti nežádoucím volným radikálům.

No prostě to musíte zkusit.

 

Ingredience:

  • 3/4 šálku ovesných vloček
  • 3/4 šálku vlašských ořechů – koupit vlašské ořechy
  • 4 lžíce raw kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka mořské soli
  • 6 datlí předem namočených, aby změkly
  • 2 lžíce medu nebo agáve sirupu
  • 1/2 lžičky bio vanilkového prášku

 

Postup:

Dáme oves do mixéru a mixujeme do hladké mouky. Pak přidáme ořechy, kakao, skořici a mořskou sůl a dobře promixujeme. Pak přidáme datle, med a vanilku a mixujeme dokud nevznikne lepkavá hmota. Poté dáme na pečící papír do formy a dobře rozprostřeme a přimáčkneme. Přikryjeme fólií a dáme do lednice na 15-20 minut. Pak vyjmeme a nakrájíme na čtverce a posypeme kakaem, dozdobíme ořechy, ovocem nebo semínky podle chuti. Já jsem je ozdobila plátky sušených nesířených meruněk.

 

Skvělou chuť!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

4 Komentářů
    1. Můžete použít jakékoli bezlepkové vločky – ječné, pohankové, amarantové, quinoové, … ale dělají se i ovesné bezlepkové ze speciální odrůdy ovsa, která neobsahuje lepek. Koupíte je ve zdravé výživě.

      Mějte se hezky,
      Michaela

  1. Ahoj, tak veru mne sa to moc nepodarilo. Vsetko som si aj vazila, ale podla tohto pomeru hrncekov a poctov je to suche a vobec to nedrzalo spolu. Musela som pridat kokosovy olej a trochu arasidoveho masla aby mi vznikla tuha hmota. Este neviem ako chutna, lebo prave je v chladnicke.

  2. Opet moc diky Michaelo! Prave jsem brownies domixovala a ochutnala, jsou naprosto uzasne! Ovesne vlocky jako castecna nahrada tucnych a tezkych orechu jsou vyborny napad 🙂 No a kombinace raw kakaa a skorice je zejmena v teto rocni dobe nadherne zahrivajici a hladici. At je u Vas vse jen dobre nejen v tomto zacinajicim roce! Betty

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.