Tento dort je báječným letním a zdravým potěšením ze zcela živých veganských ingrediencí, který udělá radost nejen vám, ale i vašim přátelům a dětem. Je krémový, sladký, svěží a barevný zároveň. Navíc je super snadný a můžete ho udělat a ten den sníst, žádná lednice přes noc. Budete překvapeni.
Ingredience:
- 10 jahod na vnější stranu, rozkrojené na polovinu
Vrstva vanilkové zmrzliny:
- 2 šálky kešu
- 2 banány
- 1 šálek datlí nebo fíků
- 1/4 šálku kokosového oleje (rozpuštěného)
- Semínka z 1/2 vanilkového lusku (nebo 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu)
- podle potřeby mandlové nebo jiné vegan mléko nebo kokosová voda
Vrstva ovoce:
- 1 šálek zmražených borůvek
- 1 šálek mražených jahod
- 1 šálek vegan mléka nebo kokosové vody, použití dle potřeby
- 1 šálek datlí nebo fíků nebo vlašských ořechů nebo banánu – dle chuti
Postup:
Umístěte rozkrojené jahody kolem okraje dortové mísy a dejte stranou. Nyní rozmixujte všechny ingredience na vanilkovou zmrzlinu do hladka a přidávejte postupně trochu vegan mléka. Já jsem použila zhruba 1/4 šálku. Nyní směs rozprostřete na dno a upěchujte, aby se dostala i mezi jahody. Nyní si připravte směs z ovoce rozmixováním všech ingrediencí na tuto vrstvu dohladka. Opatrně rozložte na horní část vanilkové zmrzliny a dejte opět do mrazáku na dobu asi 2 až 3 hodin. Pak můžete vyndat, rozkrojit a naservírovat s dalšími extra borůvkami a jahodami. Necháte-li dort venku chvilku povolit, stane se krémovějším a výraznějším.
Dobrou chuť!