5 tipů na to, jak se stát atraktivní – žádné modní výstřelky nečekejte

zenaUž vám nezáleží na tom, co si druzí lidé myslí? Už jste vzdali pokusy o to prosazovat se a stále dokola dokazovat svou hodnotu ve vztazích, které žijete? Pevně doufám, že ano, neboť vám to nepřináší vůbec nic dobrého, naopak. Dnes se podíváme na to, proč cítíme potřebu cokoli dokazovat sobě i druhým a jak tento vzorec chování navždy opustit. 

Zjednodušeně řečeno se snažíme dokazovat sobě i druhým ve chvílích, kdy se necítíme v pohodě s tím, kým jsme, necítíme se dost dobří a jedeme podle nevědomého vzorečku: „Jestli mě máš rád, pak mám sebe taky rád.“ Tento vzorec nás vede do velké manipulovatelnosti a závislosti na druhých a na tom, co si o nás myslí, neskutečně nám záleží na tom, jak působíme. To je klec.

Samozřejmě záleží na tom, co si myslí ostatní – chceme, aby nás měli rádi, to je normální. Ironií je, že lidé, kteří nejsou až tak zaměření na to, co si myslí ostatní, mají tendenci být nám sympatičtí.

Přesvědčte se. Představte si osobu, kterou obdivujete. Někoho, kdo je přesvědčivý, sebe-vědomý, silný, laskavý a nepodléhá názorům ostatních. Nyní se zeptejte sami sebe: „Je tento člověk pro mě svým způsobem atraktivní?“ Bez manipulace si myslím, že vaše odpověď bude ano. A to z toho důvodu, že lidé, kteří nejsou vláčeni tím, co si o nich ostatní myslí, jsou pro nás zkrátka atraktivní, zajímaví, přitahují naši pozornost, líbí se nám.

Sebevědomí je přirozeným důsledkem toho, být sám sebou bez ohledu na okolí. Tento druh důvěry vyzařuje sílu a vy ji můžete mít také. Jak?

Nabízím vám pět jednoduchých způsobů na to, jak zaostřit na sebe pozitivním způsobem a pustit z mysli to, co si myslíte, že si lidé myslí (domněnky) a stát se tak atraktivním.

 

1. Udělejte si seznam toho, co si na sobě ceníte.

zenaJste bezpochyby skvělý člověk, ať vám vaše bolavá a zraněná mysl říká cokoli. Máte jedinečné vlastnosti, které jsou jen vaše. Není nikdo na planetě, kdo by byl takový, jako jste vy. Nikdy nebyl, není a ani nebude, nikdy. Oslavte se!

Jste unikátním výtvorem přírody a nesete své osobité kvality a poslání. A nemusí to být nic vznešeného a ohromného. Konáte vše co máte už jen tím, že žijete a svým životem ovlivňujete celek.

Zeptejte se sami sebe:

  • Kdo jsem?
  • Co je na mě skvělé?
  • Čím jsem jedinečný/á?

Napište své odpovědi na papír.

Papír je skvělým pomocníkem, i když se vám do toho nechce. Překonejte se a uvidíte, že těch pár chvil, které strávíte s tužkou v ruce a skutečně o sobě něco napíšete, vás velmi posunou!

Poté se oceňte, uvědomte si sebe a věnujte si chvíli sebe-lásky. Čím více to budete dělat, tím lépe se budete cítit.

 

2. Udělejte si seznam toho, kým se chcete stát.

Všichni jsme současně bytí a utváření se. Takže, do koho se chcete vyvinout, kým se chcete stát?

Zeptejte se sami sebe:

  • Kým se chci stát?

A napište to opět na papír.

Když přemýšlíte o svých touhách a přáních, tím uctíváte a utváříte své sny. Je to tvořivý proces, který pochází z vás a utváří se venku. To nadšení pro to, na co se těšíte, posiluje víru v sebe a tak se manifestuje. Zapojte srdce, prociťte se a uvědomte si své radostné pocity.

Každou vteřinou se můžete znovuutvářet podle vašich aktuálních rozhodnutí. Minulost neexistuje, je pouhé teď. Odpoutejte se od toho, jak si vás druzí pamatují a vyklouzněte ze starých škatulek. Nyní můžete být úplně jiným člověkem pouze tím, že si to budete přát a začnete tak konat. Tak to je. Utvořte se šťastní, pokud si to přejete.

 

3. Udělejte si každý den čas jen pro sebe (alespoň 30 minut denně).

meditace zena1Kvalitně strávený čas se sebou je důležitý ve všech vztazích – včetně vztahu, který máte se sebou.

Existuje mnoho věcí, které můžete udělat během tohoto vašeho času –  můžete si číst, meditovat, zacvičit si, jít na procházku, něco dobrého si uvařit, věnovat se svému koníčku, poslouchat hudbu a představovat si, psát si deník, prociťovat to, jak se cítíte po těle i na duši, … možnosti jsou nekonečné. Tak se budete zůstávat v kontaktu s tím, kdo jste, dostanete se do tzv. flow – proudu a to je bezčasí tvořivý prostor, který vás automaticky a bez úsilí učiní šťastné (atraktivní).

Prostě dělejte to, co máte rádi a užijte si bytí sami se sebou!

 

4. Poznejte své obavy.

Nic neposiluje důvěru a sebedůvěru tolik, jako procházení výzvami.  Tím čelíte vašim obavám a strachům a to je jediný proces, při kterém vaše strachy mohou zmizet.

Zeptejte se sami sebe:

  • Čeho se bojím?

A poté to zpochybněte.

Podívejte se na své obavy z výšky a ukažte jim své otevřené srdce nebo to, „kdo je tady šéf“. Vy! Máte veškerou moc nad svými myšlenkami, rozhodnutími a činy a tím si tvoříte své pocity a celý život. To je jediný způsob, jak odbouráte blokující strachy, začnete zářit a vykročíte tak do radostnějšího a naplněného života, zevnitř.

 

5. Udělejte dnes pro sebe něco pěkného.

zena1Toto je váš život. Bude jen tak dobrý, jak dobrý ho uděláte – VY! Nikdo jiný. Postarejte se o svou pohodu a radost a udělejte pro sebe něco hezkého každý den.

A „pěkná věc“ může být cokoliv, co vám udělá radost – jděte do sauny nebo do lesa, věnujte se zvířatům, kupte si kvalitní jídlo, setkejte se s přáteli, usmějte se na sebe do zrcadla, napište si milostný dopis, pochvalte se, jak dobře vypadáte, pochvalte se za to, kolik jste toho dnes zvládli a že si dokážete udržet dobrou náladu (vím, jak těžké to je, ráno ji vytvořit a udržet ji až do usnutí), usmějte se na lidi kolem – i to vám udělá dobře, zavolejte starému příteli a znovu se propojte, uvidíte, kolik energie a pozitivity vám to okamžitě vlije do života. Dopřejte si nejvyšší laskavosti a respekt. Vaše vnitřní důvěra tím bude stoupat.

 

Čím více se budete milovat a přijímat sami sebe, tím méně se budete soustředit na to, co si ostatní myslí. A paradoxně se tím budete stávat atraktivnější.

Procvičujte si tyto techniky a poznejte, kdo skutečně jste. Výsledkem vám bude vaše stále stoupající sebe-důvěra a kvalitní, rozkvétající vztahy, uvidíte.

Pokud chcete, nechte mi níže komentář s tím, co se chystáte pro sebe hezkého udělat, budu se něj velmi těšit!

A podívejte se také na Uctívejte se! a

Milujte se! – jak na to?

Krásné dny.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

4 Komentářů
  1. Ahoj Michaelo,
    ..díky za Tvé řádky….
    Já bych už doopravdy chtěla věnovat více času sobě…..udělat si čas na cvičení, chození bosky v trávě, vyjít si do lesa, udělat si koupel nohou, zbavit se nepotřebných věcí ze šatníků i z kuchyně, prohlédnout lednici a vyselektit vše nepotřebné, dokončit zařízení své místnůstky, které mi bude sloužit právě pro chvilky, být sama se sebou….být milá na svého partnera…a začít hned teď.
    Iva

  2. Paní Michaelo i já hovořím s bohem totiž se sebou. Reakce na 5 tipů, jak se stát atraktivním.
    Děkuji Aleš Benda /mladík 65/
    chci být básníkem, hudebníkem, motorkářem a FILOSOFEM … Jsem ??? ANO

  3. Paní Michaelo i já hovořím s bohem totiž se sebou. Reakce na 5 tipů, jak se stát atraktivním.
    Děkuji Aleš Benda /mladík 65/
    chci být básníkem, hudebníkem, motorkářem a FILOSOFEM

  4. Má chvilka pro sebe začíná se stmíváním, vytáhnu si podložku na yogu a v klidu se věnuji yóze. Někdy to doplním o aromalampu s příjemnou vůní. Co mám novou elektrickou s jemnými světelnými efekty https://www.zdravi-sport.cz/aromaterapie-aroma-globe/ ji někdy prostě jen pozoruji z diamantového sedu a přemýšlím.

    Kromě dalších čtyř bodů, se kterými také souhlasím, bych přidala vedení flow lístku. Na konci dne se zamyslím nad hezkými věcmi, co se mi přes den staly a zapíši si je. Když mám pak někdy špatnou náladu, pročítám si flow lístek (v mém případě spíš deníček) a je mi lépe.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.