Starý tibetský recept na očistu organismu a hubnutí

Procesy stárnutí úzce souvisí s intoxikací střev toxiny z nevhodné stravy, stresu a zatěžujícího životního stylu. Čistota našich střev je cesta k mládí, vitalitě a kráse. Tento velmi účinný a jednoduchý tibetský recept využívá účinky rýže, která je výborným absorbentem a je porézní a tudíž v zažívacím traktu pohlcuje různé usazeniny a tím ho čistí. Pokud si potřebujete udělat očistu a nemáte sílu na dlouhodobější půsty, šťávové očisty a podobně, tak tohle vám udělá radost, neboť během dne na této očistě nepocítíte hlad ani chutě a zároveň můžete i zhubnout. 

Před zahájením kůry nesmíte 4 hodiny nic jíst, začínejte proto ráno. Základním materiálem je kulatá celozrnná rýže. Obaly rýže krásně pročistí střeva a nabalí na sebe toxiny, které se budou moci dobře vyloučit.

 

Podrobný postup přípravy

Na tuto očistu se musíte připravit několik dní dopředu podrobným postupem, který je však velmi jednoduchý.

Pátý den této přípravy si uděláte jednodenní půst, který zvládnou všichni a pak se očista rozjíždí pojídáním rýže vždy k snídani. Chce to si o chvilku přivstat, ale to za to stojí!

Po snědení ranní dávky rýže nesmíte 4 hodiny nic jíst ani pít. Poté během dne se najezte. Doporučuji vegetariánskou/veganskou stravu a hodně pít čistou vodu.

Doporučuji tuto kůru držet minimálně 2 týdny nebo déle.

 

Začátek

Připravte si 5 dvoudecových sklenic.

První den dejte do první sklenice 2 polévkové lžíce rýže a zalijte ji až po okraj čistou vodou.

Druhý den propláchněte rýži z první sklenice a opět ji zalijte čistou vodou.

Tuto sklenici postavte na konec řady zatím prázdných sklenic.

Do druhé sklenice dejte také 2 polévkové lžíce rýže a zalijte je vodou a postavte druhou sklenici na místo, kde stála dříve první sklenice.

Třetí den propláchněte rýži z předchozích dvou dnů, naplňte sklenice s rýží opět vodou a postavte je na konec řady.

Vezměte si třetí sklenici, dejte do ní rýži, zalijte ji vodou a postavte ji na první místo.

Čtvrtý den propláchněte rýži z předchozích tří dnů, postavte třetí sklenici na konec řady a čtvrtou sklenici naplňte vodou s rýží.

Tuto čtvrtou sklenici postavte na začátek řady – na první místo.

Pátý den propláchněte rýži z předchozích čtyř dnů, včerejší sklenici postavte na poslední místo a na první místo dejte pátou sklenici, do které jste dali rýži a vodu.

Nic nejezte, udělejte si půst. Hodně pijte čistou vodu, odpočívejte, choďte ven na vzduch a sluníčko, propojte se s přírodou.

Šestý den propláchněte rýži ze všech pěti sklenic.

Pátou sklenici dejte na konec řady. Tím se vám na první místo dostane sklenice z prvního dne. Rýži z této sklenice propláchněte pod tekoucí vodou, dejte ji do kastrolku, nalijte na ni sklenici čerstvé vody a přiveďte k varu.

Jakmile se začne vařit, okamžitě vypněte, vodu slijte a rýži snězte s vědomím, že jíte elixír mládí.

Téhož dne dejte do této vyprázdněné sklenice 2 polévkové lžíce rýže, zalijte ji vodou a sklenici postavte na konec řady.

Takto pokračujte dále tak dlouho, dokud to vydržíte. Minimum jsou dva týdny.

Tato očista funguje skvěle i u starších lidí a u všech, kterým rychle padá cukr v krvi, jsou hodně hladoví, potřebují pracovat, soustředit se a podávat výkony.

Další tipy na očisty naleznete v sekci Detoxikace.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami, zásadotvornou stravu a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci. Díky.

3 komentáře
  1. Dobrý den, chci se zeptat, to se 6 dní jen louhuje rýže ale nejí? půst vydržím max den. ale 6 dní? a dále co se při této očistě může pít?

  2. Milá Michaelo,zdravím a chci se zeptat na pár otázek ohledně této kůry.Nesmí se před snědením rýže ani pít voda?Kulatou celozrnnou rýži jsem nesehnala.Bude stačit dlouhozrnna pololoupaná natural?Měla by se rýže dobře rozkousat?
    Děkuji za odpovědi a přeji hezký den.Romana

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.