Týdenní výzva ke zdravějšímu životu

Mám tu pro vás tip, který je jako stvořený na přechodové období, jakým je jaro a podzim, ale hodí se vlastně kdykoliv, neboť je velmi zdraví prospěšný. Co kdybyste se rozhodli, že vyzkoušíte po dobu 7 dní zcela vyřadit některé potraviny a špatné návyky? Po týdnu zjistíte, jak se cítíte, co vám to dalo, co vzalo, co naučilo a zda-li je opravdu nutné pokračovat ve starých zajetých kolejích nebo naopak přínosné nechat něco odejít, změnit a tím jen získat.

Jdeme na to!

Má sedmidenní výzva pro vás, kterou tímto zahajuji s vámi spočívá v následujícím:

Po dobu 7 dní zcela vyřadíte:

  • perlivé limonády a sodovky (slazené nápoje)
  • chléb a pečivo (převážně z bílé mouky)
  • červené maso
  • mléčné výrobky
  • těstoviny
  • sladkosti (ano, zahrnuje to i tmavou čokoládu)
  • vše „nízkotučné“
  • umělá sladidla
  • polotovary

Budete pít čistou pramenitou vodu.

Chléb a pečivo nejlépe zela vyřadit. Pokud vám to nepůjde, tak aspoň nahradit celožitným chlebem, pohankovým – pohankou, celozrnnou rýží, quinoou, polentou, jáhlami, amarantem, …

Bezlepkové obiloviny – podrobný seznam

Mléčné výrobky nahradíte sojovým, rýžovým, mandlovým, makovým mlékem a produkty (sýry).

Rostlinná mléka – seznamy a recepty

Po dobu 7 dní budete každý den konzumovat/dělat:

  • každé ráno na lačno citronádu s medem nebo agáve sirupem, popřípadě detoxikační drinky
  • hodně ovoce a zeleniny (pokuste se zařadit zeleninové šťávy a smoothies – viz recepty)
  • zelenou listovou zeleninu (saláty, divoké byliny, …)
  • 2 l čisté vody denně
  • proteiny a zdravé tuky v každém jídle
  • začněte na 5 minutách meditace každý den
  • cvičit 30 minut denně (může to být i svižná procházka venku)
  • večer již nesledovat televizi ani počítač – spíše si číst, poslouchat hudbu, popovídat si s rodinou nebo přáteli, meditovat, psát si své sny a plány, věnovat se svému koníčku..
  • jít spát nejpozději ve 22 hodin a vstávat v 06 hodin

Proteiny nemusejí být živočišné (ryba nebo krůta), ale i rostlinné (konopná semínka, spirulina, tofu, luštěniny, quinoa, tempeh, …)

Mých 7 nejoblíbenějších zdrojů rostlinného proteinu + seznam všech dalších

Nechte se inspirovat recepty na šťávy a smoothies ze sekce Jídlo, které jsou speciálně sestaveny tak, aby nezpůsobovaly nadýmání, splnily nejvyšší výživnou kvalitu a chutnaly.

Zdravé tuky jsou všechny za studena lisované oleje, másla ze semínek a ořechů, avokádo (doporučuji jen 1/2 každý den), semínka a ořechy. Přidávejte je do každého jídla i svačiny.

Tipy na cvičení naleznete v sekci Jóga nebo Cvičení. Pokud z nějakého důvodu nemůžete cvičit, určitě běžte každý den na půl hodinky ven a dejte si svižnější chůzi, abyste se zapotili. Odbouráte stres, dobijete baterky, přijdete na jiné myšlenky – vyčistíte si hlavu, rozpohybujete metabolismus a posílíte imunitu. Doporučuji dýchat nosem. Správné tempo, které je pro vás pro tyto účely vhodné poznáte tak, že budete moci za svižnější chůze ještě také mluvit a to bez velkého zadýchání.

Pokuste se každý den na 5 minut ráno nebo večer sednout do ticha, osamotě, bez rušivých vlivů, zavřete oči a pozorujte dech, popřípadě myšlenky. Pokud budete cítit, můžete se zaměřit na vděčnost za vše, co máte, kým jste, co cítíte a podobně. To je velmi silné cvičení, které vám dlouhodobě pomůže zůstat v rovnováze. Půjde-li vám to snadno, přidávejte minuty. Můžete si klidně nastavit svůj čas na mobilu.

Tipy na meditace

Pokud chcete ochutnat čerstvě rašící divoké byliny, můžete se podívat na Seznam jedlých rostlin a udělat si tak obrázek o tom, co sbírat a co ne.

Nabízím vám také ke stažení PDF Herbář jedlých rostlin.

Pokud budete mít chuť, zkuste si dát osmý den půst jen o vodě nebo zeleninových šťávách. Dostanete extra porci energie.

 

Myslím, že se to dá vydržet a nejen to, dokonce i užít! Objevíte nové potraviny, budete moci se zájmem pozorovat své tělo i psychiku, jak reaguje na změny, co mu/jí dělá dobře a co potřebuje,… Nastavením správného biorytmu se vám posílí imunita, zvedne energie i nálada, dostanete nové nápady, které budete mít chuť a sílu ihned realizovat, zvednete si vibrace, neboť nebudete zatíženi těžkou stravou a elektrosmogem ve večerních hodinách, takže se vám bude i lépe spát.

Těch benefitů je celá řada a budu ráda, když se s nimi následně podělíte. Věřím, že vám tato sedmidenní výzva nesmírně bodne a nastartuje k vnitřnímu jarnímu úklidu a změnám, které se pak pozitivním způsobem odrazí i ve vašem životě.

Pokud ucítíte, prodlužte si svou výzvu i na dva, tři týdny a možná i déle, ucítíte, jak se vaše tělo mění a vaše zdraví stoupá.

S láskou.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

4 Komentářů
  1. Jsem take pro vzorovy jeden den, je tezke vymyslet neco jen tak z mist, kdyz vetsinu casu jime nezdrave :/

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.