Zuzana Švédová a raw strava

ZuzanaZuzku jsem potkala jednoho únorového večera na raw srazu v restauraci Jelica v Praze, kde měla přednášku o stRAWě – jak se možná někteří dovtípí, jednalo se o vitariánskou stravu, neboli raw. Zuzka je diabetička 1. stupně a studuje vysokou školu zaměřenou na stravování, takže její přístup k tělu, jeho poznávání a účinků stravy na něj je více než zajímavý. Je to otevřená milá osůbka, která má srdce na dlani a snaží se pomáhat lidem zdravým i nemocným nejen tím co ví, ale hlavně tím, kým je.

 

Ať už máme nějaké zdravotní problémy či nikoli, vždy je dobré se zajímat o stravování a jeho přirozené uzdravování těla i duše.

Vitariánství je alternativní směr stravování, kdy konzumujeme jen živou, tepelně nezpracovanou stravu, která je plná hodnotných enzymů, detoxikuje tělo i mysl a zachovává si veškeré důležité látky – vitamíny, minerály, stopové prvky, vlákninu, vodu. Jedná se o čerstvé ovoce, zeleninu, semínka, oříšky, sušené plody, mořské řasy, houby, karob, nepražené kakao, klíčky, divoké bylinky a koření. Byla jsem mile překvapená, kolik chutných receptů se dá z čerstvých surovin vykouzlit.

Sama se stravuji cca z 80% vitariánsky a z 20% tepelně upravenou stravou v podobě ovesných vloček a otrub, quinoi, jáhel, celozrnné rýže, červené čočky, cizrny, pohanky, amarantu apod. Těmi 20% hlavně v zimních měsících, kdy je potřeba tělo zahřívat a dodat mu větší množství energie, když není sluníčko a nepohybujeme se tolik na čerstvém vzduchu. V létě je to více o ovoci, šťávách a čerstvých salátech, protože je všude hojnost čerstvých lokálních dobrot. Jsem spontánní bytost, takže když mám chuť i na něco mimo tento systém, s velkou chutí a radostí si to také dopřeji 🙂

Se Zuzkou se budete moci setkat na některé z připravovaných přednášek o.s. RADOST PRO ŽIVOT, které pro vás chystáme, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací, můžete se poptat na funkční potraviny přímo pro vás a váš zdravotní stav, ochutnat některé z dobrot, které Zuzka připravuje a posedět a seznámit se s milými lidmi, kteří již jsou na cestě. Více se dozvíte v sekci Novinky nebo na www.radostprozivot.blogspot.com.    Těšíme se na vás!

Zde přikládám pár zajímavých videí se Zuzkou, aby jste se mohli inspirovat a třeba do svého jídelníčku o něco více ovoce, zeleniny a prospěšných potravin zařadit nebo se jen nechat pohladit.

ℒℴνℯ ❤ Mia



AUtor: Mia Weissová, foto:google.com, slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě pokud bude připojeno jméno autora, aktivní odkaz na slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka. Díky! Mia

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.