Jarní oběd z přírody

IMG-20130426-00877Dnes jsem si udělala výlet za sběrem bylinek. Sbírám vždy jen takové množství, které mohu během několika následujících dní za čerstva sníst kvůli vysokému obsahu chlorofylu, flavonoidů, saponinů, pektinu, silic, tříslovin, aminokyselin, fruktózy, vitamínů a minerálních látek. Ano, tohle všechno jedlé byliny obsahují a některé ještě mnohem více.

 

IMG-20130426-00874Našla jsem a hned začala jíst čerstvý jitrocel, pampelišky, sedmikrásky, medvědí česnek, mladé lipové lístky, kopřivy, merlík, listy křenu – výborné afrodiziakum, bršlici kozí nohu, hluchavku nachovou, ptačinec, kokošku pastuší tobolku a jetel. Je období, kdy kamkoli se v přírodě podíváme, můžeme začít hned jíst a budeme mít hojnost té nejskvělejší očistné potravy pro tělo i duši.

 

IMG-20130426-00876Pro vaši inspiraci jsem dnes nafotila svůj oběd, který se kromě bylinek skládal také z ovocných závitků v medvědím česneku. Na první pohled možná pro někoho zvláštní kombinace, ale věřte, že překvapivě lahodná a osvěžující! Do závitku jsem použila kousky banánu, pomeranče, jahod, květů a bylinek, zabalených v křupavém listu medvědího česneku.

 

 

IMG-20130426-00878S velkou radostí mohu všem doporučit! K tomu jsem na slunci poslouchala zpěv ptáků, chodila bosa a pila vodu ze studánky s fialkami.

Ráj? Jo! 🙂

 

Zde přikládám mapu studánek v České republice, aby až budete někde na výletě, jste se mohli po dlouhé době osvěžit skutečnou vodou, která jiskří, šeptá a oživuje. Když vám bude chutnat, nemusíte řešit její rozbor, vaše tělo je nejlepší chemická laboratoř, která vám vyhodí vždy ten správný výsledek  😉

A níže ještě „atlas“ zpěvu našich ptáků. Je příjemné vědět, koho slyšíme a jak vypadá – navazujeme tím větší spojení…

Přeji nám všem, abychom si užívali každého dne, měli čas a chuť chodit často do přírody a poznávali její bohatství a přijímali ho. 

ℒℴνℯ ❤ Mia

 

Autor: Mia Weissová, foto: Mia weissová, slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě pokud bude připojeno jméno autora, aktivní odkaz na slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka. Díky! Mia

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.