Raw vegan enchiladas se „sýrovou“ omáčkou, ořechovým masem a koriandrovou salsou

tortilyMáte chuť dopřát si opravdu gurmánský zážitek ve stylu mexických tortil plněných skvělými živými ingrediencemi v té nejlepší kombinaci? Tak mám pro vás božský recept na veganské enchiladas, kterými se potěšíte, ozdravíte a případné hosty ohromíte. 

 

Ingredience:

Tortily

  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1 šálek kukuřice
  • 1 šálek nakrájených rajčat
  • 1/4 šálku lněných semínek
  • sůl a pepř podle chuti

Kešu sýr

  • 1 šálek kešu ořechů
  • 1/4 šálku pochoutkového droždí
  • 2 lžíce miso pasty
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 stroužek česneku
  • 3/4 šálku vody – podle potřeby
  • šťáva z 1/2 citronu

Ořechové maso

  • 1/3 šálku vlašských ořechů
  • 1/3 šálku dýňových semínek
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • kmín (římský cumin) a koriandr – podle chuti
  • sůl

Salsa

  • 2 rajčata
  • půlka cibule
  • 1 avokádo
  • 1/3 šálku čerstvých lístků koriandru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl a pepř – podle chuti

 

Příprava:

Tortily

Vložte cibuli, kukuřici a rajčata do mixéru a rozmixujte dohladka. Přidejte lněná semínka, sůl a pepř a opět promixujte.
Hotovou směs rozetřete rovnoměrně na 3 pečící papíry ve tvaru kruhu a vložte do sušičky nebo na nejnižší teplotu do trouby. V případě trouby lze rozetřít na pánev. Sušte po dobu 1 hodiny nebo dokud nejsou placky suché.

Sýr

Rozmixujte všechny ingredience na krémovou pastu a nalijte do mísy a dejte stranou.

Ořechové maso

Opět rozmixujte všechny uvedené ingredience, nyní ovšem na drolivou směs a dejte stranou do další mísy.

Salsa

Zde nakrájíme na jemno rajčata, cibuli, avokádo a koriandr, dáme do misky a pak přidáme citrónovou šťávu, sůl a pepř a promícháme.

Tvorba tortil

Naplňte tortily salsou, ořechovým masem a trochou kešu sýra.
Poté je přehněte a přelijte ještě trochou sýra a dozdobte třeba koriandrem nebo zbylými náplněmi.

 

Poznámka:

Zbude vám asi více kešu sýra, který je univerzální a dá se použít dále třeba do salátu. Semínka a ořechy je lépe použít již předem namočené a proschlé, aby byly lépe stravitelné.

 

Dobrou chuť a užijte si to! 

 

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.