5 receptů na podzimní raw vegan svačiny

raw svacinyChladnější teploty mění mnohým z nás potřeby stravování a intuitivně saháme po jiných jídlech než v teplých měsících. Máme většinou chuť na hrnek teplého čaje a stále bychom něco malého mlsali, neboť potřebujeme o něco málo větší příjem energie na prohřívání těla a ustávání nižší intenzity slunečního záření. Aby nás naše potřeba po sytějším jídle uspokojila po celý den nejen chuťově, ale také co do správného vyživení a energie našeho těla, nabízím pár tipů na vhodné podzimní raw veganské svačiny.

Našemu tělu na podzim nejvíce čisté energie ve svačinách dodají jablka, dýňová semínka, kešu, brusinky nebo pohanka. Všechny recepty zvládnete jednoduše sami doma jen s použitím mixéru.

 

Brusinkovo-jablečné kešu tyčinky

jablecna tycinkaIngredience:

  • 1 šálek vypeckovaných datlí
  • ½ šálku nasekaných kešu oříšků
  • ½ šálku kešu másla
  • ¾ šálku sušených brusinek
  • ½ šálku nastrouhaného jablka

 

Příprava:

Rozmixujte dobře všechny ingredience v mixéru.  Ze vzniklé směsi vytvarujte tyčinky, dejte na tác a nechte přes noc v lednici. Druhý den jsou krásně ztvrdlé a přímo určené ke konzumaci.

 

 

Jablečno-kokosové potěšení

jablkaIngredience:

  • 2 jablka nakrájená na tenké plátky
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • ½ šálku panenského kokosového oleje

Příprava:

Nalijte trochu kokosového olej na jeden tal