5 receptů na podzimní raw vegan svačiny

raw svacinyChladnější teploty mění mnohým z nás potřeby stravování a intuitivně saháme po jiných jídlech než v teplých měsících. Máme většinou chuť na hrnek teplého čaje a stále bychom něco malého mlsali, neboť potřebujeme o něco málo větší příjem energie na prohřívání těla a ustávání nižší intenzity slunečního záření. Aby nás naše potřeba po sytějším jídle uspokojila po celý den nejen chuťově, ale také co do správného vyživení a energie našeho těla, nabízím pár tipů na vhodné podzimní raw veganské svačiny.

Našemu tělu na podzim nejvíce čisté energie ve svačinách dodají jablka, dýňová semínka, kešu, brusinky nebo pohanka. Všechny recepty zvládnete jednoduše sami doma jen s použitím mixéru.

 

Brusinkovo-jablečné kešu tyčinky

jablecna tycinkaIngredience:

  • 1 šálek vypeckovaných datlí
  • ½ šálku nasekaných kešu oříšků
  • ½ šálku kešu másla
  • ¾ šálku sušených brusinek
  • ½ šálku nastrouhaného jablka

 

Příprava:

Rozmixujte dobře všechny ingredience v mixéru.  Ze vzniklé směsi vytvarujte tyčinky, dejte na tác a nechte přes noc v lednici. Druhý den jsou krásně ztvrdlé a přímo určené ke konzumaci.

 

 

Jablečno-kokosové potěšení

jablkaIngredience:

  • 2 jablka nakrájená na tenké plátky
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • ½ šálku panenského kokosového oleje

Příprava:

Nalijte trochu kokosového olej na jeden talíř. Na druhý talíř smíchejte strouhaný kokos se skořicí. V kokosovém oleji poválejte rovnoměrně nakrájená jablka a pak je z obou stran poválejte v druhém talíři s kokosem se skořicí. Nahoru můžete ještě použít oříšky nebo kousky kakaových nepražených bobů. Je to skvělá dobrota i na vánoční stůl.

 

 

Jablečno-kapustové smoothie

zelene smoothieIngredience:

  • 2 nakrájená jablka
  • ½ zmrzlého banánu
  • ½ šálku natrhané kapusty (může být i 1 šálek – smoothie bude více zelené)
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce muškátového oříšku
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • ¼ šálku nasekaných kešu
  • ½ šálku voda
  • ¼ šálku steviových lístků nebo jiné přírodní sladidlo (není potřeba, pakliže je pro vás smoothie sladké akorát i bez toho nebo je přidejte až po rozmixování k případnému dochucení)

Příprava:

Smíchejte všechny ingredience v mixéru a užijte si to!

 

 

Dýňový kešu dip

dýnovy syrIngredience:

1 šálek dýňového pyré (rozmixovaná dýně)
1 šálek kešu
2 lžičky skořice
1 čajová lžička mandlového extraktu

Příprava:

Rozmixujte všechny ingredience v mixéru na krémovou kaši. Dip lze použít k velkému talíř se syrovým ovocem a zeleninou, které do misky s dipem namáčíme. Vhodné i jako pohoštění pro přátele.

 

 

Pohankovo-dýňová granola

musliIngredience:

  • 2 šálky naklíčené pohanky
  • 1 šálek dýňových semínek
  • ½ šálku rozinek nebo brusinek
  • 1 šálek arašídů nebo kešu (mohou být nasekané)
  • můžete přidat křížaly, sekané mandle nebo cokoli máte rádi

 

Příprava:

Dejte všechny ingredience do sáčku, několikrát s ním zatřepte a máte skvělý mix.

 

Dobrou chuť a krásné dny!

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.