Kapustový vegan Caesar salát a kapustové chipsy

kapustový salatKapusta. Někdo ji miluje, jiný nesnáší, někomu je lhostejná, někdo ji jí spíš proto, že je nesmírně zdravá a v nejrůznějších smoothies se snaží maskovat její chuť spoustou ovoce, ale ti, kdo ji opravdu znají, nedají na ní dopustit, neboť je silně alkalická, plná chlorofylu a obsah jejích živin vám může při pravidelné konzumaci opravdu změnit život. Kromě kyseliny listové, vitamínu A, C, aminokyselin, flavonoidů, vlákniny a luteinu obsahuje velké množství vápníku, hořčíku a železa, proto by ji ten, kdo trpí nedostatkem těchto živin, měl do svého jídelníčku zařadit nejlépe každý den a to nejen ve formě zelených smoothies s ovocem, ale třeba i dobře na slano.

Kapusta reguluje hladinu cukru v krvi, poskytuje prevenci proti zánětům močového měchýře, pomáhá proti stresu, chrání tělo před nádorovým bujením, pomáhá při otocích těla – zavodnění, revma, dna, detoxikuje, zlepšuje naše trávení, vylučování, čistí střeva, reguluje zácpu a posiluje náš imunitní systém.

Máte-li chuť si opravdu zdravě pochutnat, nabízím vám zde dva recepty v jednom!

První recept je na skvělý podzimní kapustový vegan Caesar salát, který může být jako příloha nebo ve větším množství jako samostatné jídlo.

 

  • kapusta11 střední kapusta nakrájená na proužky
  • 1 šálek slunečnicových semen
  • 1/3 šálku mandlí
  • Lžička pochoutkového droždí
  • 2 stroužky česneku drceného
  • hrnek filtrované vody
  • ½ lžičky agáve sirupu nebo stévie
  • ½ lžičky mořské soli

 

Omytou a osušenou kapustu nakrájíme na kratší proužky a dáme do mísy (odstraníme střední stonek u listů). Zbývající přísady dáme do mixéru a umixujeme na hladkou pastu. Nalijeme směs na listy a rukama dobře promícháme, aby se dresing dostal do všech záhybů. Necháme 10 minut odstát, aby se chutě propojily, posypeme ještě pár slunečnicovými semínky a podáváme.

Skvělou výhodou tohoto salátu je fakt, že takto připravený recept můžete ještě použít na druhou variantu, kterou je chutná svačinka nebo snack na party či pro návštěvy v podobě svěžích kapustových chipsů.

Kapustové chipsy připravíme tak, že postupujeme podle receptu a listy obalené dresingem dáme do sušičky nebo na pečící papír do trouby na nejnižší teplotu a usušíme. Podle volby varianty a výkonnosti přístroje sušíme 2-3 hodiny a stále kontrolujeme.

 

Uvidíte, že tento recept ani v jedné z variant vás nezklame, naopak!

Dobrou chuť.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.