Dopad emocí na naše tělo

 

emoceEmoce. Všichni je zažíváme a možná ani kolikrát nevíme, jak hodně ovlivňují pochody v našem těle a celkové zdraví. Ty, jež jsou pozitivní, harmonizují naše vnitřnosti i celý systém a zanechávají pohodu v každé buňce, která ji pak předává dál. S těmi negativními už je to horší, neboť jsou původci mnoha onemocnění, jako je například špatné trávení nebo vysoký krevní tlak a deprese. Silné negativní emoce dokonce dokáží vyrušit účinky těch pozitivních a obráceně, takže cesta ven vždy vede. 

Jedině pozorováním vlastních myšlenek a bytím v přítomnosti i v probíhajících negativních emocích a následným přebitím jich klidnějším naladěním, můžeme veškerým negativním dopadům našeho žití na naše tělo dát vale.

 

Souvstažnost jednotlivých negativních emocí k orgánům v těle:

Hněv

Hněv oslabuje játra.

Pozitivní emoce, které pomáhají játrům jsou štědrost a laskavost.

 

Šok

Šok je obzvláště škodlivý pro srdce a ledviny.

Na srdce zpětně pozitivně funguje láska, radost a štěstí.

Ledvinám zase pomáhá jemnost, klid a ticho.

 

Strach

Strach je obzvláště zničující pro ledviny.

Přemýšlení o budoucnosti způsobuje úzkost, což po čase odčerpává z ledvin energii. To následně vede k chronické únavě.

Ledviny, jak již bylo výše zmíněno, regenerují pozitivní emoce jemnosti, klidu a ticha.

 

Obavy

Obavy oslabují žaludek. Obavy a neustálá posedlost jistými věcmi negativně ovlivňují i ​​naší slezinu.

Žaludku i slezině naopak pomáhají emoce jako čest, otevřenost a důvěra.

 

Smutek a žal

Smutek a žal oslabují plíce, vyvolávají únavu, lapání po dechu (dušnost), pláč a deprese.

Plíce naopak posilují odvaha a spravedlnost.

 

Stres

Stres oslabuje srdce a mozek a negativně napadá celý nervový a imunitní systém.

Chronický stres je zhoubný a ovlivňuje celkovou činnost organismu. Při jeho dlouhodobějším přetrvávání může způsobovat velmi vážné zdravotní problémy.

Srdce pozitivně ovlivňují láska, radost a štěstí.

Mozek zase posilují všechny pozitivní emoce bez rozdílu, stejně jako prospívají i všem dalším orgánům.

 

srdce3Jestliže míváte problémy s některým z výše uvedených orgánů, zkuste se na chvíli zastavit, zavřít oči, zhluboka se nadechnout a vydechnout, vnitřním zrakem se na daný orgán naladit a představit si emoce, které se do něj ukládají. Čím si je navozujete a proč a jak je možné je přetransformovat v mysli na ty, se kterými se vám bude žít lépe.

Léčba není o potlačování negací, ty musí ven, ale ne sebedestruktivním způsobem otočeným proti vašemu nebohému tělu, ale nějakou vědomou aktivitou, rozhovorem, meditací nebo vizualizací a prožívání příjemných a láskyplných emocí. To je cesta, spolu s dalšími přírodními prostředky, stravou a pohybem, jak se příznaků a bolestí zcela zbavit. Využijte k tomu přírodu, zvířata, slunce, vítr, moře, řeku, jiné fajn lidi a děti.

Potkávejte se se vším, co vás obklopuje a pozorujte to. Berte si ze všeho poznání a vkládejte do sebe diamanty krásných zážitků a bohaté přítomnosti.

 

Hodně štěstí!

Michaela

Healthyfoodhouse
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.