Quinoa karbanátky s mandlovým krémem a uzenou paprikou

quinoa karbanátkyToto lehké zásadité jídlo je skvělým prostředkem k podpoře imunitního systému, srdce, zažívání a zároveň přísady v něm obsažené zmírňují PMS a akné. Funguje jako prevence rakoviny tlustého střeva, snižuje krevní tlak, je skvělé pro diabetiky, při redukční dietě, bezlepkové dietě a pro detoxikaci těla. Svou skladbou tělo přirozeně odkyseluje a díky tomu se pak tělo může lépe vyrovnávat se záněty, infekcemi a jinými nemocemi.

 

Ingredience na karbanátky:

  • 1 šálek suché quinoi, vařené ve 2 šálcích vody
  • 1 velká sladká brambora, oloupaná, nakrájená na kostičky, dušená na páře, rozmačkaná
  • 1 šálek jemně nakrájené červené cibule (opravdu na drobno)
  • ½ šálku jemně nakrájené papriky
  • 4 stroužky česneku, drceného
  • 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce na potření karbanátků
  • 1/3 šálku nasekaných čerstvých lístků koriandru
  • Šálek adzuki fazolí
  • ½ šálku konopných semínek
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • šťáva z jedné limetky
  • 1 lžička mořské soli

 

 Postup:

karbanátkyVe velké míse smícháme rozmačkanou bramboru s vařenou quinoou. Orestujeme cibuli, česnek a papriku na olivovém oleji 2-3 minuty, dokud směs nezesklovatí. Necháme vychladnout a poté přidáme do mísy. Přidáme také zbývající přísady a důkladně promícháme – můžeme rukama. Nyní tvarujeme karbanátky. Rozehřejeme olivový olej na pánvi na střední stupeň a karbanátky na něm lehce opečeme z obou stran. Tyto karbanátky jsou křehké, takže je potřeba s nimi manipulovat co nejopatrněji.

 

Mandlový krém s uzenou paprikou

Ingredience:

  • 1 šálek mandlí
  • 1 a 1/4 lžičky uzené papriky
  • 1 stroužek česneku drceného
  • 3 lžíce čerstvé vymačkané citronové šťávy
  • ½ šálku filtrované vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky mořské soli
  • špetka kajenského pepře

Postup:

Všechny ingredience umixujeme na hladkou pastu. V případě potřeby zjemníme ještě troškou vody. Polijeme karbanátky.

 

Karbanátky si nejlépe vychutnáte s listovým salátem a rajčaty jako vyvážením k vařenému jídlu, pro zachování zásaditého charakteru celého pokrmu. Karbanátky by v ideálním případě měly tvořit 30% porce a zbylých 70% čerstvý salát, ale volba je samozřejmě na vás.

Nechte si chutnat.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář
  1. Karbanátky jsou výborné, jenom mi vůbec nechtějí držet pohromadě: Po osmažení jsou stejně kašovité. Nevím, jestli máte podobnou zkušenost, ale si říkám si, zda je tedy nejíst jen tak syrové. Původně jsem si je chtěl zabalit na výlet, ale opravdu se rozpadají. Nicméně chuť je božská, děkuji za recept 🙂

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.