Hojnost lokální sezónní zeleniny je bohatá a tak vám nabízím recept na čerstvé, zdravé a velmi chutné marinované cuketové lasagne s rajčaty a kešu bylinkovým sýrem.
Jistě někteří z vás tuto veganskou dobrotu již ochutnali například v některé z raw restaurací, ale tento recept je tak jednoduchý a rychlý, že si ho můžeme připravit klidně i sami doma.
Nemáte-li chuť na verzi s cuketou, jistě vás potěší, že skvěle chutnají i s lilkem.
Složení na lasagne
- 1 cuketa
- 5 rajčat
- olivový olej, himálajská nebo mořská sůl, koriandr a černý pepř
- 1 šálek čerstvého listového špenátu
Složení na výrobu kešu sýra
- 1 šálek kešu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 čajová lžička sušeného kopru
- 1/4 šálku vody (více nebo méně, podle potřeby)
- špetka kurkumy, papriky a koriandru
- 1/2 lžičky himalájské nebo mořské soli
- 1 stroužek česnek
Příprava
Cuketu nakrájíme na tenké plátky a rajčata na kolečka.
Smícháme koření připravené na lasagne v olivovém oleji a cuketové plátky a rajčata v připravené směsi poválíme nebo je směsí potřeme.
Poté dáme na 1-3 hodiny do dehydrátoru nebo na nejnižší teplotu do trouby. Pokud se vám nechce tento krok dělat, můžete ho přeskočit.
Mezitím si připravíme sýr tak, že smícháme v mixéru všechny ingredience a mícháme dokud nám nevznikne hladká jemná hmota.
Nakonec proložíme plátky cukety, rajčat a špenátu připraveným sýrem a posypeme čerstvým koriandrem.
Nechte si chutnat a zde ještě přikládám článek o skvělých účincích kešu oříšků a další recept: Kešu – přírodní antidepresivum a lék.
Super recept, dekuji. Ty kesu ořechy jsou ty klasické z obchodu ze sáčku? Prazene a nesolene? Nebo jaké? Děkuju.
Klasické, nejlépe bio, nesolené, nepražené.
M.
jsem nadšena z receptu rad na těchto strankach.moc díky Lucie