Báječné smoothie z arašídového másla

smoothieMnoho z nás je na sladké, i když ne na máslové přeslazené dorty, moučné koláče a kýble umělých bonbónů. Kdo si chce dopřát sladkou delikátní chuť, kterou bude následovat příliv energie, zásobení těla živinami a zdravý pocit, je zde recept na smoothie, které je spíše dezertem – pohárem.

Je veganské, slazeno datlemi, které mají nízký glykemický index a jsou prospěšné i pro diabetiky a které můžete střídat s fíky, rozinkami nebo banány podle chuti, je krémové a plné díky arašídovému máslu, které můžete prohodit za máslo mandlové nebo jiné máslo z ořechů a semínek.

 

Ingredience:

  • 3/4 šálku filtrované vody
  • 1 lžíce Chia semínek
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 3 měkké datle
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lžíce nepraženého kakaa
  • ledové kostky podle chuti

 

Postup:

smoothie1Rozmixujte všechny ingredience kromě ledu v mixéru, do hladké konzistence. Pak přidejte led a směs znovu promixujte.

Smoothie můžete dozdobit arašídy, kousky čokolády nebo kakaa nebo podle chuti ovocem.

Ihned podávejte.

Vanilku můžete obměňovat za skořici a vůbec si pokaždé pohrát s kořením. Například chilli, mletý zázvor, špetka kurkumy s černým pepřem a podobně.

Ořechová másla se dají vyměnit za kokosový olej a nebojte se toho množství. Kokosový olej má celou řadu velmi dobrých blahodárných účinků na tělo a navíc podporuje hubnutí.

Pokud nemáte vysokorychlostní mixér, doporučuji datle i chia semínka nejprve na 20 minut namočit do vody nebo nejlépe přes noc, aby se vám smoothie krásně rozmixovalo. Pak nemusíte použít 3/4 šálku čisté vody, ale můžete použít vodu z datlí, kam se uvolnilo spoustu cenných látek.

Dobrou chuť.

 

Michaela

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.