Jak zatočit s nachlazením rychle a přírodně

Radami, jak přírodně na nachlazení, bolesti v krku, kašel a rýmu, se to na webu Slunečný život jen hemží a světe div se, stále nacházím další účinné staronové tipy, které vždy pečlivě prozkoumám, zjistím jejich účinnost a pak se s vámi o ně podělím. Dnes vám přináším porci dalších uzdravujících postupů, které nezatíží vaše tělo, hlavně játra a ledviny a pomohou vám se co nejrychleji a nejšetrněji dostat zpátky do své kůže.

 

CO DĚLAT PROTI BOLESTI V KRKU?

  • Každé dvě hodiny rozkousejte a snězte 1 stroužek česneku a pijte čaj z tymiánu
  • Kloktejte slanou vodou
  • Cucejte koření hřebíček během dne
  • Udělejte si tento obklad na krk: Plenu namočte ve slané studené vodě a vyždímejte, překryjte igelitem a přes to dejte suchý ručník. Nechte působit 2 hodiny.
  • Z lékárny je velmi účinný přípravek Jox nebo Orofar ve spreji. Několikrát denně stříkněte přímo na mandle.
  • Do 2 dl vody dejte 2 lžičky soli a pár kapek Tee trea oil – vykloktejte.
  • Kupte si 1 měkký tvaroh – rozmačkejte jej vidličkou a rozložte rovnoměrně na kapesník v šátku. Přiložte ke krku a zavažte. Nechte i půl dne nebo přes noc.

 

Recept na kořeněnou limonádu proti bolesti v krku

Ingredience:

  • 600 ml vody, 2 hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • kousek celé skořice
  • šťáva z celého citronu
  • med

Postup:

Dejte vařit vodu a koření do hrnce, přikryjte a 10 minut pomalu vařte. Po uvaření sceďte, přidejte lžíci medu a šťávu z celého citronu. Pijte co nejvíce teplé.

 

Citrónové kloktadlo

Vymačkejte šťávu z jednoho středně velkého citronu a kloktejte ji. Nakonec polkněte. Opakujte 2 až 3x denně.

 

Sádlový obklad

Při bolestech v krku si připravte jednoduchý zábal. Na pruh plátýnka namažte tenkou vrstvu vepřového sádla. Na něj nastrouhejte trochu muškátového oříšku (aby se utvořila tenounká vrstvička). Přikryjte dalším plátýnkem. Dejte na krk a zavažte teplým šátkem. Ráno je po bolesti.

 

CO DĚLAT PROTI KAŠLI

Recept na mrkvový sirup proti kašli

Mrkvový sirup

Mrkvový sirup je starý osvědčený recept na kašel a choroby průdušek.

Postup:

Do většího kastrolu dejte 1/2 litru čerstvé mrkvové šťávy a 4 lžíce medu. Za občasného míchání zahustěte do sirupové konzistence, ale nevařte!

Užívání: Užívejte 1 lžičku 5x denně.

 

Na kašel Vincentkou

Ingredience:

  • Vincentka
  • mléko
  • med

Postup:

Zahřejte mléko. Do hrnku dejte 1/3 zahřáté vincentky (nepřekročit teplotu 70 stupňů!) V ní rozpusťte kávovou lžičku medu a vše dolijte teplým mlékem. Pijte teplé a nejlépe v posteli.

I když podle čínské medicíny mléko zahleňuje a tím pádem by mělo kašel zhoršit, v kombinaci s Vincentkou kašel léčí.

 

Na kašel mléčným nápojem babiček

Ingredience:

  • 1 hrnek mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce medu

Postup:

Vše promíchejte v teplém mléce a vypijte.

 

Na dráždivý kašel

Ingredience:

  • 12 skořápek vlašských ořechů
  • 1/2 l vody

Postup:

Namočte vyloupané vlašské ořechy vyloupeme do 1/2 l vody a nechte namočené 4 hodiny. Potom vodu slijte, dejte do malého hrnce, dolijte 1/2 l vody a 30 minut vařte. POkud se voda odpaří, znovu přilijte na 1/2 litru.

Pijte 3x denně šálek, s trochou medu. Po dvou dnech začnte odkašlávat.

Máslový čaj

Bolest při polknutí, pálení a škrabání v krku nejlépe zaženete tímto jednoduchým receptem.

Uvařte 250 ml černého čaje, přidejte polévkovou lžíci medu a polévkovou lžíci másla. Dobře promíchejte a ihned vypijte.

 

Úporný kašel

Nastrouhejte a rozetřete křen a smíchejte jej s medem –  2 lžíce křenu na lžíci medu.

Užívejte ráno nalačno, hodinu po obědě a večer před spaním po jedné kávové lžičce.

Okamžitě po konzumaci pocítíte, že se vám „spouští rýma“, snadněji odkašláváte a lépe se vám dýchá.

 

Cibulový sirup

Nakrájejte 3 cibule na kolečka. Postupně je vrstvěte do nádoby a prosypávejte cukrem (třtinovým, z kokosových květů, použít můžete také med). Nakonec přikryjte a nechte odstát. Za několik hodin pustí cibule šťávu, kterou slijte do skleničky. Sirup podávejte při kašli několikrát denně po lžičkách.

 

Cibulový čaj

Do 200 ml vroucí vody dejte na 5 minut vařit 2 nadrobno nakrájené cibule. Nechte 10 minut vyluhovat, sceďte a oslaďte medem. Pijte několikrát denně.

 

Při nemocech horních cest dýchacích se doporučuje brát med s teplým mlékem (40°C) nebo med s citrónovou šťávou (šťáva z 1 citronu na 100 g medu), případně jeden šálek komonicového čaje s 1 polévkovou lžíci medu.

 

JAK NA ČELNÍ DUTINY?

Nejdříve si uvařte středně velký brambor (musí být vařen ve slupce), připravte si takový šátek, aby odpovídal šíři čela a dal se zavázat. Na něj položte igelit a na igelit kapesník. Pak bramboru oloupejte a lehce rozmačkejte, vložte na kapesník v šátku a přiložte na čelo (teplota bramboru by měla být co nejteplejší snesete), a nechte působit 20- 25 minut.

 

JAK NA HOREČKU

Octový zábal

Vlněné ponožky namočte do studeného octového vodného roztoku (šest lžic octa na půl litru vody). Ponožky vyždímejte a oblékněte si je. Přes ně si natáhněte suché ponožky. Po asi dvaceti minutách zábal vyměňte.

Účinky: Ocet je tradiční a velmi účinné antiseptikum, působí silně protizánětlivě a příjemně chladivě. Stejně jako tvarohové zábaly, snižují také octové ponožky horečku. Za dvě hodiny se tělesná teplota díky zábalu sníží přibližně o jeden stupeň.

 

JAK NA VYPOCENÍ

Na vypocení skvěle funguje lipový čaj, čaj s medem, citrónem a domácí slivovicí nebo medvědí mléko (pouze pro dospělé).

Medvědí mléko

Je výborný a velmi účinný při počátečních příznacích nachlazení. Ohřejte 200 ml mléka, přidejte 0,5 dl kvalitního rumu nebo slivovice a 2 lžíce medu. Stačí vypít 2 sklenice za večer, vlézt do postele, odpočinout si, vypotit se a ráno budete jak rybička.

 

Při každé nemoci z nachlazení a při trávicích problémech, doporučuji zázvorový čaj.

Zázvorový čaj

10 g čerstvého, oloupaného a strouhaného zázvoru vařte 5 minut v 1 litru vody. Poté ho přes cedník vymačkejte. Nebo můžete kousky zázvoru přelít horkou vodou a nechat dostatečně dlouho luhovat. Do teplého čaje si dejte šťávu z citrónu nebo pomeranče, med a skořici.

 

Velmi doporučuji užívat domácí sirupy ze smrkových a jedlových výhonků, jitrocelový sirup, bezinkový sirup a čaj! Všechny recepty na léčivé sirupy naleznete v sekci Zdravé sirupy.

Zde naleznete další spoustu léčivých rad a doporučení k přírodní léčbě:

Seznam bylinek na nachlazení

Jednoduchý nápoj na chřipku a nachlazení

4 recepty na domácí medicíny na nachlazení

Cibulové a tvarohové ponožky proti chřipce a zánětům

Jak na nachlazení a nemoci přírodně aneb babské rady

Podkrkonošský čaj na nachlazení, malátnost a horečku

 

Bojujete s občasnými nebo chronickými záněty?

Je třeba k této problematice přistoupit celostně a udělat několik potřebných změn k lepšímu. V eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy – holistický systém pozitivní proměny života“, popisuji důležité aspekty úpravy stravy, posílení orgánů, pročištění těla a navrácení ho do rovnováhy, ve které panuje zdraví na všech úrovních, konkrétními funkčními kroky, které již pomohly stovkám mých uzdravených klientů.

Opakované kvasinkové infekce vedou k chronickým zánětům, dysbakterióze, syndromu propustného střeva, autoimunitním onemocněním, participují na vzniku rakovinných nádorů, napadají mozek a v důsledku toho ničí naší psychiku a způsobují mnoho dalších velmi nepříjemných zdravotních problémů.

Pokud chcete zjistit, zda patříte k 80% populace, která trpí přemnoženými kvasinkami a z nich plynoucích problémů, stáhněte si zdarma můj eBook „Jak si vytestovat kvasinkovou infekci“, odpovězte na otázky v něm položené, vyhodnoťte svůj aktuální zdravotní stav a rozhodněte se podle výsledků o další cestě. Já vám nabízím tu přírodní, šetrnou a trvalou, bez negativních vedlejších účinků.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů
  1. dobry den pani michaelo moc vam dekuji za vase recepty jsou bezvadne jeste jednou moc dekuji vera

  2. Veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše neoceniteľné rady. Som šťastná,že sa našiel niekto,kto chce skutočne ľuďom pomôcť. Prajem Vám v živote všetko dobré.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.